Ons eerste nest met Bente Sietske vd Wagenschuur

rommebenteOp 21 februari is Bente gedekt door Aldert Hajo fan 'e Nije Swemmer (NHSB 2081192). De dekking is prima verlopen. Hoewel je het natuurlijk nooit helemaal zeker weet, hebben wij voor deze combinatie gekozen op basis van gezondheid, het lage inteelt percentage en de mentalitiet van de de beide ouderdieren.

Bente: HD-A  40

Aldert Hajo: HD-A 35

Inteeltpercentage van de combinatie op 3 gen.: 0,00 %

Bekijk hier de stamboom van de te verwachten pups.

Alle pups zijn bemiddeld.

BenteStrand
Voorlopig even andere activiteiten voor Bente

21 maart 2014: Bente is drachtig!!fotoEchoBenten

We weten het zeker, Bente is drachtig. Vandaag zijn we voor een echo naar de dierenkliniek in Sleeuwijk geweest. Er hoefde niet lang gezocht te worden om vast te stellen, dat Bente in verwachting is. Er zijn meerdere pups gezien. Over 4 weken gaan we een röntgenfoto laten nemen, zodat we precies weten hoeveel pups we kunnen verwachten. Overigens gaat het heel goed met Bente. Ze slaapt wat meer. En ze heeft honger! We houden het eten in de gaten, zodat ze niet te dik wordt vanwege het voer alleen. We lopen veel met haar, zodat ze in conditie blijft.

DSC0380510 april 2014: Bente wordt alsmaar dikker

Het is net of Bente met het uur dikker wordt! Hier ligt ze lekker uit te buiken in de kamer. Als ze het besef had, zoals wij mensen, is ze misschien ook wel aan het aftellen. Vandaag is het de 48e dag. Dus nog zo'n 15 dagen te gaan!

13 april 2014: Werpkist en bezoek

We hebben de werpkist weer tevoorschijn gehaald, schoongemaakt en in elkaar gezet. De eerste die er in ging liggen was Sietske. Bente wist niet goed wat ze er mee aan moest. Maar een brokje in de kist leggen, helpt geweldig! Dan hoeft ze echt niet na te denken. Ze heeft voortdurend honger en zou waarschijnlijk wel de hele dag kunnen WerpkistvoorBenteeten. Vrijdag zullen we haar weer wegen en dan gaan we ook röntgenen. Vandaag waren Johan en Brigitte op bezoek om kennis te maken. Zij hebben een lichte voorkeur voor een teefje, maar een reutje is ook goed. Er zal dus wel een stabijtje van de Wagenschuur naar België gaan.

17 april 2014: Bente wordt nu wel heeeel dik

Bente groeit nu met de dag. Toch loopt ze nog redelijk vlot met ons mee als we buiten zijn. We hebben ons wandelschema wat aangepast naar vaker kortere stukjes en dat gaat prima. Vandaag ook weer pupkopers op bezoek gehad, maar helaas (voor ons) is er ook een afzegging. We hebben nu vijf serieuze geïntersseerden en morgen weten we hoeveel pups we kunnen verwachten. En dan zien we wel weer verder.

BenteBot DikkeBente
Na het eten van een lekker bot......... ...........is het goed uitbuiken geblazen............


18 april 2014: Naar dierenkliniek Sleeuwijk

Vandaag zijn we naar dierenkliniek Sleeuwijk gegaan om vast te stellen hoeveel pups Bente verwacht. Ze is nu precies 8 weken drachtig. De echo bij vier weken blijkt het juiste aantal gezien te hebben: negen pups verwacht onze Bente. Bente springt niet meer spontaan in de auto en omdat we haar eigenlijk ook niet meer willen tillen, hebben we een loopplankje gekocht. Zowel Sietske als Bente lopen keurig via de treeplank de auto in. Bente is sinds de dekking maar liefst zo'n 6 kilo aangekomen. Hopelijk is ze na de bevalling binnen een redelijke tijd weer terug op haar basisgewicht van rond de 20 kilo. We zijn ook begonnen met het regelmatig temperaturen, zodat we de bevalling een beetje kunnen zien aankomen.

IMG 0190

Temperatuur Bente

17 april: 37,9             38,2

18 april: 37,8             38,3

19 april: 37,6   37,6   37,9

20 april: 37,0   37,5   37,9

21 april: PUPS!!!

Bente verwacht negen pups  Temperatuur van Bente

21 april: 4 reutejs en 5 teefjes geboren

'Vandaag' zijn er 9 pups geboren. De eerste om 0.45 uur en de laatste om 9.00 uur. Ze wegen van 360 gram t.m. 410 gram! De dierenarts heeft al een nestbezoek gebracht en alle pups gezond verklaard. Ook met Bente gaat het prima. Binnenkort starten we de rubriek 'pupverhalen 2014', waar het verdere verloop van het nest kan worden gevolgd. Ook de webcam zal dan worden geïnstalleerd. Nu eerst maar weer even slapen.....

Nest2014dag1 Nestcontroledag1
Lekker bij moeder Bente Dierenartsbezoek op dag 1

Laatst aangepast ( maandag, 05 mei 2014 11:38 )