Derde (en laatste) nest van Bente Sietske vd Wagenschuur

PeerOp 12 juni is Bente gedekt door Peer (NHSB2944786). De roepnaam van Peer is Bram. De dekking is relaxt en uitstekend verlopen. Ook bij deze combinatie waren onze vertrekpunten weer: gezondheid, het lage verwantschapspercentage en de mentalitiet van de beide ouderdieren.

Bente: HD-A  40  CD (Cerebrale Dysfunctie): vrij Cataract: vrij

Peer (Bram): HD-A 40  CD (Cerebrale Dysfuinctie): vrij


Inteeltpercentage van de combinatie: 0,00 %

Kijk hier voor de stamboom van de pups.


Geen röntgenfoto

Wij maken geen röntgenfoto tijdens de dracht om te zien hoeveel pups er te verwachten zijn. Het zijn en blijven immers 'stralen'. Volgens de echo zouden we er acht mogen verwachten, Gemeten na de eerste dekking is de draagtijd van een hond gemiddeld 63 dagen, maar dat kan variëren tussen 57 en 72 dagen. Als we van het gemiddelde uit gaan, wordt het dus maandag 14 augustus. Zelf houden we het op 12 augustus.

Wij zijn er klaar voor

Bente slaapt al sinds een week in de werpkist. De laatste spullen zijn vandaag (7 augustus) ontvangen. In de afgelopen periode hebben we kennis gemaakt met een aantal belangstellenden voor de pups.


                                      

Bente.Kist LaatsteSpullen

Bente in een bekende omgeving

De laatste spullen zijn binnen


Vanaf dag 56: We volgen de temperatuur van Bente

Het tijdstip van de bevalling kan het beste en betrouwbaarst bepaald worden door de lichaamstemperatuur van de teef vanaf dag 56 van de dracht op te volgen. Vanaf die dag wordt de lichaamstemperatuur twee keer per dag opgenomen en genoteerd en dit een half uur voor het eten en uitlaten en steeds op dezelfde tijdstippen. Indien de temperatuur met 1-2°C zakt tot 37,5-36,5°C, dan zal de bevalling binnen 12 tot 24 uur plaatsvinden.

Datum Ochtend 8:00 Middag 16:00
7 aug 38.4 37.8
8 aug 38.6 38.4
9 aug 38.4 38.4
10 aug 38.2  PUPS 

   

 ALLE PUPS ZIJN BEMIDDELD

   

1foto201710 augustus: 8 pups geboren! 
Bente heeft pups, maar vraag niet hoe. De fokkerij is voor ons geëindigd zoals dat in 2009 is begonnen: een keizersnee en 1 dode pup (toen bij Sietske).Gisteravond begonnen. Janneke heeft er de hele nacht bij gelegen, gezeten, maar is vooral er bij geweest. Gehijg, gepuf, gegraaf, maar niet doorzetten. Het werd aanvankelijk wel wat heftiger, maar in de morgen bleek toch dat deze weeën niet voldoende waren om pups te krijgen. Om 8.45 uur waren we bij de dierenarts. Bente kreeg een injectie en we gingen weer naar huis. De verwachting was dat we met plm. 1 uur wel een pup konden verwachten en dat we moesten bellen als er met 2 uur niets was gebeurd. Na 1 1/2 uur kwam er een pup, een teefje (werknaam Annie). Uiteindelijk hadden we 7 teefjes. Volgens afspraak 2 uur gewacht. Bente was regelmatig wat onrustig, maar verder gebeurde er niets. We zijn weer naar de praktijk gereden. Er is een echo gedaan. Er bleken nog 2 pups te zitten, 1 zonder hartslag en 1 met een matige hartslag. Verder zaten alle placenta's er nog in. We hadden er ook niet één gezien. We konden kiezen voor nogmaals een injectie, maar dan zou waarschijnlijk het ene levende pupje ook dood zijn en dan zat je nog met infectiegevaar door al die placenta's. Er werd dus besloten tot een keizersnee en een verwijdering van de baarmoeder. We zijn erbij gebleven en we hebben die baarmoeder zien verwijderen. Behalve de placenta's ook veel puppenpoep en bloederigheid. Het was een enorme vieze bende. Als we niet voor verwijdering van de baarmoeder hadden gekozen, was het waarschijnlijk op een baarmoederontsteking uitgelopen en zou het uiteindelijk toch verwijderd zijn bij een zieke Bente. Dat kunnen we niet gebruiken Nu herstelt ze waarschijnlijk wel snel en een bijkomend voordeel is dat ze geen bloedverlies heeft. Ze is wel heel moe. Janneke heeft er vannacht weer bij geslapen.

O ja, er zijn 7 teefjes en 1 reutje geboren. De dode pup was ook een teefje.

Meer info is te vinden op Pupverhalen 2017

Laatst aangepast ( vrijdag, 18 augustus 2017 22:37 )