Jibbe14061414 juni 2014: Jibbe in Piershil
Jibbe is al goed op ontdekkingsreis in zn nieuwe omgeving. De reis naar Piershil is voorspoedig verlopen. Hij was een beetje misselijk en spuugde een klein beetje net voor thuiskomst.
Alles wordt goed bekeken en overal wordt grondig aan gesnuffeld oftewel de ontdekkingsreis in Piershil is begonnen. We genieten volop van onze kleine smurf.

15 juni 2014: Lucky in Wageningen
Even een verslagje van onze eerste dag met Lucky.Het is een heerlijk hondje die graag bij ons in de buurt is.De terugreis heeft ie het niet zo lekker gehad denk ik. Hij heeft twee keer gespuugd voor we op de snelweg zaten, daarna ging ie slapen. Helaas moesten de dames nodig naar de wc en dus moesten we even stoppen.Daar werd Lucky weer wakker van en zo was het een beetje rommelig met af en toe hazenslaapjes en nog een paar keer overgeven.Thuis stonden de buren al te kijken, een hartelijk onthaal. We hebben Lucky lekker even rond laten snuffelen en snel een aantal stukken tapijt bijgelegd, want hij krijgt anders door het wegglijden geen gelegenheid om het huis te ontdekken. Verder lekker buiten geweest op het gras, een paar keer gewandeld en heerlijk geslapen in de bench.Dat had ie echt nodig. Ook tijdens het avondeten hebben we hem met de deur dicht in de bench gedaan. Steeds met hem Lucky in Wageningen5gepraat en daar werd ie rustig van, hij ging lekker liggen. Na het eten direct er weer uit en weer wandelen, spelen en dat soort dingen. Nu lag hij bij Ben zijn voeten te slapen terwijl we het nieuws keken, uitgeteld. Hij heeft veel last van het riempje om zijn nek. Gaat om de haverklap zitten en krabt dan met zijn poot aan zijn nek. Dat is wel een beetje vervelend. Ik hoop niet dat ie iets open krabt. En dat ie er snel aan gewend raakt.

15 juni 2014: Spike in Gemert
Even een bericht uit Gemert. Spike lijkt zich hier helemaal thuis te voelen. De reis verliep goed, maar zoals jullie voorspelden moest ze wel overgeven. Opvallend was dat er een jong vogeltje tussen het overgeefsel zat. Helemaal intact, dus in 1 brok verslonden. Met het jachtinstinct zit het dus wel goed. Na de reis is ze snel opgeknapt. Ze eet en drinkt goed en heeft al 1 plasje op de goede plek gedaan. Vanmiddag heeft ze lekker de tuin verkend en onder de stoel een dutje gedaan. In huis heeft ze al een plek waar ze bij voorkeur ligt. De bench ziet ze nog even niet zitten. Daar wordt aan gewerkt. Nogmaals dank voor al jullie goede zorgen voor Spike en de goede informatie. Wat ons betreft zijn jullie Topfokkers!

16 juni 2014: Elli in Arnsberg (D)
Elli hat wärend der Fahrt 3x gebrochen und viel geschlafen. Wir haben sie dann ganz in ruhe im Garten schnüffeln lassen.So nach einer Stunde haben wir die grossen dazu gelassen,sie haben sich
gut Verstanden. Am meisten ist sie bei Emma die sehr darauf achtet das sie genug Schläft,wenn Emma meint es ist zeit zu Schlafen dann leckt sie ihr den Bauch bis sie Eingeschlafen ist.Sie hat ihr neues Zuhause sofort Akzeptiert und auch nicht gejammert.Wir haben im Garten rampen für sie gebaut und auch das hat sie toll angenommen und hält sich daran nur da runterzugehen.Ich werde Euch noch ein paar Bilder zusenden damit ihr seht wie toll sie sich macht. Bei den Kindern hat sie auch Gewonnen Elli mag es wenn wir alle da sind und ist immer Mittendrin. Die Futterumstellung hat sie ohne schwierigkeiten gemeistert.Ich hoffe den anderen geht es auch gut. Bis in ein paar tagen zur nächsten Berichterstattung.

Duke18061416 juni 2014: Duke in Nieuw Lekkerland
Het gaat heel erg goed met Duke en ons! Het is op dit moment echt een handenbindertje, die het niet leuk vindt als de deur van de Bench dicht gaat.Een tijdje piepen en blaffen hoort daar bij.Maar hij is snel weer kalm te krijgen.Nog vaak plasje/poepje binnen, maar dat komt ook wel goed.We zien per dag vorderingen! Dat is leuk! Hij went echt al aan ons. Lianne is duidelijk zijn baasje, maar dat was ook de bedoeling. Hoe gaat het met jullie? Hoeveel zijn er al vertrokken? Hoe ondergaat Bente dit alles?

22 juni 2014: Alfie in Berlaar (B)
De reis is voor Alfie en mezelf verlopen zoals verwacht, de eerste kilometers wat janken en mopperen, dan het in een rusteloze slaap dummelen met wat geregeld overgeven, eerste halte was Tholen, tijd voor een plasje dat niet kwam en voor een slokje water dat ze weigerde, het klassieke verhaal dus, de kennismaking met Jagu verliep zoals een beetje (veel) verwacht, eerst de vriendelijkheid zelve, dan kwam redelijk vlug het besef dat Alfie geen passantje was zoals vroeger wel eens andere hondjes tijdelijk rondliepen vanuit de praktijk, het besef dat haar 7-jarige imperium zou moeten worden gedeeld met een veel jongere speelvogel, de goedgemoed-onthaalstemming sloeg daags nadien al over naar een diep gegrom, soms mét optrekken van de bovenlip (zonder bijten evenwel) geen nood evenwel, de dierenarts is kortbij, Alfie is nu bijna een weekje op Belgische bodem en Jagu went nu meer aan haar rondhuppelen, ronddartelen, toch nog lastig voor haar, is Alfies bijtlustigheid in poten en staart, een opmerkelijk moment was wel als Marie (kleindochter van 7j) kwam binnengestapt en zich gelijk bezighield met de twee honden, eentje links, eentje rechts van haar, Jagu bleek dan plots de vriendelijkheid zelve voor Alfie, wat een kind soms in een dierenhoofd kan wakker maken blijft een raadsel, een klein mysterie soms, dat ik ook vaker gezien heb tijdens mijn carrière, Alfie is ook al een stuk(je) steviger geworden, zeker in gewicht toegenomen (meld ik je wel eens in een volgende mail), het eten verloopt meer dan vlot, vier maaltijden zijn nog nodig en ja, het hoort niet echt zo, maar al mijn honden hebben altijd wel wat toegestopt gekregen in een tussendoortje, wat doe je toch als Alfie mooi rechtop gaat zitten naast je als je de vers gebraden kip in stukken verdeelt ?, een stukje geven en zelf meegenieten van haar smulappetijt, ja toch ?, tot zover deze berichtgeving, ik bezorg jullie bij tijd ook een foto. Beste Groet. Het Venushoek-team.

23 juni 2014: Geen uit-knop
Mooi gedicht, de spijker op zijn kop! Even een kort bericht uit Gemert. Het gaat goed hier en inderdaad het huis staat op zijn kop. Her en der barricades, maar verder was het huis nog nooit zo opgeruimd. Bovenal zijn we tevreden, maar ook moe. Spike voelt zich goed thuis, gaat op pad het dorp in en gedraagt zich daar alsof alles de normaalste zaak van de wereld is. Geen schrik en geen angst. Hij luistert goed en komt op commando ‘voor’ en gaat netjes zitten als het hem gevraagd wordt. Aanleren is gemakkelijker dan afleren zijn we al achter. Hij hangt in zijn baldadige 10 minuten graag in jurkjes en broeken. We volgen de regels van negeren en belonen en hij weet denk ik al dat we het niet goed vinden maar kan het nog niet altijd laten. Maar ja, we zijn pas een week onderweg! Van de week de dierenarts en de start van de puppy-cursus.

24 juni 2014: Foto's van Duke

Duke1Uitlaat Duke2Uitlaat Duke3Uitlaat


Ayla26061426 juni 2014: Ayla in Bakel
Hierbij wat foto’s van Ayla, foto 2 is van gister en de andere van de eerste dagen. Zal in een andere mail er nog een paar van vorige week sturen. Ze doet het hartstikke goed, samen met Femmy gaat goed, en met ons en de kinders ook prima. Ze is lief en op zijn tijd ondeugend, maar nooit vervelend. Ze kan zichzelf ook prima vermaken, wanneer er even niemand tijd heeft. Met andere woorden ze is al heerlijk geïntegreerd binnen ons gezin. Ze is al mee naar de manege geweest, de pony’s vond ze wel indrukwekkend, maar andere zaken kijkt ze wel naar maar is snel prima. Op het drukke voetbalveld was ze snel bij iedereen geliefd!! Op de school van de kinderen hetzelfde verhaal, ze vind dit allemaal geen punt, blijft ontspannen en vrolijk onder al deze mensen en aandacht. Daarbij is ze graag bij ons en ligt veel bij je voeten. ’s Nachts doet ze prima, dan ligt ze in de bench en hoor je haar maximaal 5-10min, als Femmy vind dat t te lang duurt grijpt die in, dus tja dat is het gemak van een oudere hond, die voedt samen mee op. Tevens is ze ’s nachts al zindelijk vanaf het begin en overdag hebben we hooguit 1-2 ongelukjes binnen, poepen doet ze altijd netjes buiten. Wandelen aan het riempje doet ze ook boven verwachting goed en ze luistert al aardig naar haar naam. Heb haar ingeschreven voor de jachttraining, van de zomer zijn er wel een paar extra lessen, dus ben erg benieuwd.Eten doet ze als de beste en morgen mag ze voor haar enting.Kortom we zijn heel blij met haar en ze hoort er al helemaal bij. Het zal rustig zijn geworden bij jullie, vertrekt de laatste nu ook bijna? Lekker op vakantie samen, heerlijk genieten na zo’n drukke periode. Oh ja, met Spike ga ik binnenkort wat afspreken, dus dat is leuk voor ze, ben erg benieuwd.

26 juni 2014: Bericht van Duke
Nog geen last van het lege nest syndroom? Hier alles prima! Duke woog gisteren bij dierenarts bijna 6 kilo! Het is een geweldig hondje!~

26 juni 2014: Nieuws over Jitse (B).JiskeSlaaptHier de laatste nieuwtjes van onze Jitse. Het is een ongelooflijke lieve hond, maar ook een echte deugniet. Alles wat niet mag doet hij,hij leest zelfs al mijn boeken. De rit naar huis is heel goed verlopen,hij heeft niet gejankt,zat er wel een beetje verloren bij. Eens thuis begon hij direct te snuffelen en het stond hem aan. Eten is natuurlijk geen probleem,amai. Slapen doet hij in de bench in de slaapkamer, wilde niet alleen zijn en voor de rest zien jullie aan de foto's waar hij het liefste slaapt. Moet wel zeggen dat het puppyboek ons veel  dingen heeft bijgebracht,waarvoor dank. Ook hoe jullie voor de puppy's hebben gezorgd,dat hebben ze allemaal meegenomen naar hun nieuwe thuis. We zullen regelmatig iets laten horen en binnenkort zien we jullie toch. Morgen vertrekt Mirke en dan kunnen jullie rustig gaan genieten met Bente en Sietske. Een fijne vakantie toegewenst!

28 juni 2014: Bericht van Luna (Turku, Finland)
The flight was on time (the previous flight from same gate was delayed though) and everything went well. We had a bit of a disagreemen with Luna when I had to put her back in the bag before the flight but eventually it was all fine. The departure was scary for her (I could see she was trying to escape from the bag) but the rest of the flight she was asleep! Everything went smoothly and she slept for seven hours. Once she got up and started playing, that was around 4am and I'm sure it's because that time the sun is fully up here at it's light as day. But as we continued sleeping she also calmed down and slept until 9am. And today we bought strawberries and learned how strong urge she has for food! Two seconds and she already had stolen one. Now we picked up Bea, they seem to like each other and they were already playing. We are by car and she is not sick at all, at least not yet. I'll send you a few pictures within a couple of days. Thanks again for bringing us to the airport and I wish you'll have a good holiday!

6 juli 2014: Slimme Spike
Wat een plezier om Spike in huis te hebben! Het gaat erg goed. Ze weegt inmiddels al zes kilo en doet het fantastisch. De 'bijtmomenten' zijn soms lastig, vooral voor de kinderen, maar we gaan er steeds beter mee om. Op de puppycursus is me verzekerd dat het vanzelf overgaat. Afleiden en negeren dus maar. Ze leert overigens erg snel. Voordat ze (we) op cursus ging kon ze al zitten en voor komen. Sinds we op cursus zijn werken we met de klikker. Van de week leerde ze in een paar minuten het begrip 'laag'. Het lijkt een slimme meid.

8LunaFinland1 juli 2014: Bericht uit Finland
Here some news from Luna. As we already informed the trip to Turku went well, when finally at home she was tired and slept quite a bit (and so did we!). The following day we picked up Bea and they met for the first time: at first Bea was playful with Luna but once we got home and she realized that the puppy is to stay she showed signs of jealousness and was also quite grumpy when Luna tried to play (Bea is also in her heat right now so that stresses her out aswell). But nothing to worry about, it's getting better and better every day with the way they communicate with each other. Now that it has been extremely hot in here (+30!) we have been every day to the summer cottage which means they have had a lot of space to play and also a more relaxed environment to get to know each other, they are playing together and Bea is also very happy to know all the tricks we try to teach Luna - she's obviously seeing the bright side of having Luna around when getting rewarded for knowing how to sit etc. Luna was quite tired for the two first days after our arrival but after that she's definitely herself again. Now she has been in a boat with us (no signs of being scared at all), she has met a 12 weeks old dalmatian that belongs to a very close friend of ours and they get along wonderfully! And as we are by the sea swimming is an importamt part of our days, when Bea retrieves from the sea Luna is already very curious to follow her into the water. In the forest Luna is doing well by coming to us every now and then to check we are still there, though we need to work on the reaction times a bit when calling her name - she's definitely a typical staby in that sense! Training with treats has proved to be quite a challenge so far: when Luna spots food she gets what we call a 'food attack' and doesn't hear or react on anything while trying to get to the food (now I understand what you ment by saying that she eats fast :D). These "attacks" are causing quite a bit of amusement to anyone present at that moment indeed. But we can already see her growing out of that habit a bit when we are at home and without any distractions. She knows how to sit, lay down and wait still (for a short moment) so far. She's also very tidy already! The first time after coming home she already peed on the paper. Also tried cutting the nails twice and it went very well indeed, she didn't seem to mind at all. Bea slept in our bed untill Luna came around, then we agreed we need to change this habit before it's too late and installed a gate to keep them outside our bedroom: it took her (and Luna) 3 nights to get used to sleeping in their own beds. Never thought it would be that easy! Next week we'll go to the vet for the next vaccination. During our first week or so together we have gotten to know Luna and her personality and we've already had plenty of experiences together! She's a playful, humoristic and enthusiastic young staby filled with positive energy! The next thing to focus on, after this heat wave has passed and it's possible to be in the city again, is to get her used to the city and it's sounds and life. So far everything is going really good and we're enjoying the warm summer.

10 juli 2014: Alfie groeitAlfieGroeit
Zoals je kan merken op de foto in bijlage, is Alfie al flink opgeschoten in grootte, gewicht (nu 7,98kg) alsook in meer huiselijke gewoonten, ze is een zeer zelfstandige, speelse, sterke en karaktervolle hond, gelukkig maar want de verhouding met Jagu verbetert maar mondjesmaat, logisch voor een hond die al bijna 7 jaren heer en meester was in ons huis, de gulden huisregel is “géén honden in de zetel” maar s’ avonds,bij thuiskomst van Christine, wordt er gezellig afgeweken van dit dagreglement, Alfie is dan de flodder bij uitstek, vandaag heb ik haar gevaccineerd (vanguard da2pi-lepto), einde van de zomer geef ik een herhalingsinenting (niet écht nodig maar toch …) omdat we vlak bij de beek wonen en er met regelmaat al eens een rat opduikt, ook Jagu wordt ondanks haar 7 jaar nog jaarlijks gevaccineerd tegen leptospirose, tot zover deze kleine berichtgeving, beste groet.

17 juli 2014: Duke the beast
Even een paar foto’s, er zijn er veeeeeeeeeeeeeeeeeeeel meer van mij gemaakt.De eerste is met mij overgrootmoeder Jutte waar ik na een intensieve wandeling even bij moest uitrusten en op de tweede kan je al zien hoe groot ik ben. Mijn baasjes waren verbaasd dat ik al de borden van de tafel kan halen, dus ze moeten nu opletten.

KopDukeJuli201424 juli 2014: Duke op eigen poten
Ik wilde jullie even laten genieten van mijn mooie koppie.Als ik die zo zie mag ik er best trots op zijn, dan zijn mijn baasjes in ieder geval wel. Ik begin ook lekker te groeien al en daardoor wil mijn baasje mij niet meer dragen, hij zegt omdat meer weeg dan 10kg moet ik maar op mijn eigen poten lopen.

28 juli 2014: Luna is doing great!

Luna is doing great! Very soft and easy to train, copies Bea's behaviour a lot and thus listens well etc. A couple of times she managed to steal a bread from Teemu's hand - her appetite is still never ending!
We've spent our days at our summer cottage as it has been above 30 degrees for over a month now and staying in the city is too warm. A few times we thought it's a good idea to cool her down a bit and gently put her into the water: she swam to the shore and didn't seem to be all too bothered by swimming but also not all too excited, so she doesn't go to the water on her own yet. She's been with us on a motorboat several times and seems to enjoy the cool breeze of air! All in all everything is going really well and we'll go to see the vet for the last vaccinations in a couple of weeks. Last time the vet said she's growing well and seems to have an excellent figure! By then she weighted 7.4kg (that was Friday 18th of July).
A few days ago we went to a small deserted island and after a while Luna ran to us, looking very proud of herself, carrying a leg of a goose! We threw it away but this was to be followed by her finding another leg and finally even a wing of a bird! The vet said we should worm her one week before the last vaccination anyway and I really do think it's a good idea. Cutting nails and cleaning ears is going smoothly as she does just about anything for food! One day it was thunder and heavy rain and she didn't react in any way even when Bea decided to escape the noise to our bathroom.
In the city Luna is not especially interested in people but doesn't mind someone petting her either - when she sees a dog she sits down and waits, and sometimes decides it's a bit too exciting to go and say hello but often goes ahead and tries to get the other one to play with her. Sitting down, looking around and waiting seems often to be her way of handling new, exciting, scary situations - it seems to be a very effective way of noticing something new often is not scary at all. She's very good at observing and noticing new things in her surroundings and furthermore dealing with the fact that there's always something she hasn't seen before. In these situations she stays calm and focused but needs her time and space to trust that it's safe to go and explore for example a revolving advertisement. This was again just a brief recap of all the things she has been doing with us, at the very moment both dogs are sleeping on the floor, totally exhausted by yet another day by the sea! Tomorrow will be an easy day at home, sometimes it's good to have a "boring" day after several days of being active, for the dogs as much as for ourselves

Luna1.280714 Luna2.280714 Luna3.280714

Luna Bente vd Wagenshuur

in Turku (Finland)

 Jitse29071429 juli 2014: Het gaat goed met Jitse

Het gaat heel goed met onze rakker Jitse. Hij heeft zich goed aangepast aan de omgeving en aan de kleinkinderen (1en4jaar). Met de katten gaat het wat minder goed, maar dat komt nog. Je moet wel steeds ogen in je rug hebben, zo snel is hij als hij iets wil uithalen, niets is veilig voor hem en alles eet hij op (dit kereltje weegt ondertussen al 10kg). De bench is zijn veilige haven, gemakkelijk ook als we hem willen meenemen. Kortom, we zouden hem niet meer kunnen missen met die ondeugende ogen,als hij iets mispeuterd heeft, dat wegrennen van hem met weeral een bloempje in zijn bek, maar vooral zijn genieten in de ochtendzon in de tuin.

29 juli 2014: Spike in Sauerland

Spike heeft het begrip vakantie al aardig door.

(Werknaam: Floor)

Spyke.Vakantie 

30 juli 2014: Duke en Bente

Vandaag zijn we op bezoek geweest bij Duke (werknaam Daan) om de stamboom te brengen. Het was erg gezellig en Duke is flink gegroeid. Hij zit lekker in z'n vel en is al helemaal zindelijk. Bente en DukeNatuurlijk is hij (zoals dat hoort bij een pup) soms ook flink 'ondeugend'. Hij blafte regelmatig Bente aan om moeder uit te dagen, maar Bente ging er nauwelijks op in en na verloop van tijd lagen Bente en Duke rustig onder de tafel. Duke is (net als Luna) absoluut niet angstig, maar dat komt natuurlijk ook omdat Kees en Lianne hem overal mee naar toe nemen. Ze gaan met hem naar de camping en waren op de braderie in Baarle-Nassau. Eten is één van de grote hobby's van Duke. De komende tijd zullen we ook andere pups uit het nest bezoeken. We zijn erg benieuwd!

LuckyZwemt31 juli 2014: Lucky zwemt

Met Lucky gaat het prima. Zijn groeipijnen waren na een paar dagen over. Eerst het linkervoorpootje en later het rechtervoorpootje. We waren blij dat het over was, hoewel het nog wel eens voor kan komen. Voer hebben we niet veranderd. Lucky is een enthousiaste hond die makkelijk omgaat met mensen, honden en kinderen in de buurt. Elise komt ook steeds meer over haar vrees heen om hem te knuffelen of met hem te spelen, dat is heel leuk om te zien. Gisteren zijn we met zijn allen naar de Rijn hier in de uiterwaarden geweest. Het was prachtig! Lucky heeft voor het eerst echt gezwommen in de Rijn. (werknaam Lucky: Marijn)

7 augustus 2014
Ayla inmiddels 15 weekjes oud, wat groeit ze hard, nu net zo groot als onze Kooiker Femmy van 10jr en t graven heeft ze nu ook ontdekt!!!

10 agustus 2014

Hallo Ihr beiden,
Wir finden es toll das Ihr Euch solche Sorgen um Elli macht. Wir wären auch nicht sauer darüber gewesen wenn Ihr Gestern darüber gesprochen hättet. Alles Gut. 
Also wir haben Elli gerade einmal Gewogen Sie hat jetzt 7,8 Kilo. Wir haben das Futter seit gestern von 3 x 100 ( 300 gramm ) auf 3 x 130 ( 390 Gramm ) erhöht.
Wir sind ja auch regelmäßig bei unserem Tierarzt, wir werden am Montag auch nochmal Kontakt mit Ihm aufnehmen.  Wir kriegen die kleine schon auf ihr idealgewicht.
liebe Grüße
Britta und Martin

17 augustus 2014: Luna door wesp gestoken

Some Luna news from today: she got stung by a wasp and the reaction was somewhat surprising!
As you can see from the pictures the place was in her upper lip which then, shortly after, was so swullen
that we had to call the doctor for advice. Luckily we had the right medicine at the cottage to give her
(I had bought it in case of emergencies, mainly for snakes). Afterwards the occasion seems typical for
Luna: she saw something interesting on the kitchen floor and ate it! Now everything is fine and she
recovered really fast. Furthermore we've sent her papers and hope that she'll be registered soon
to the finnish system. We also visited the vet for the last puppy vaccinations and everything went
well there aswell. 10.5kg on Friday.
This was just a brief message and we'll write more later on.

LunaWesp

20 augustus 2014: Het gaat goed met Lucky

Het gaat nog steeds goed met Lucky. Hij groeit uitstekend, heb hem net gewogen en hij weegt 13,0 kg.

3 september 2014: Luna genezen

Luna is doing wonderfully! She recovered from the wasp icident very fast. Her teeth have started to change, and it obviously itches a lot. Very little harm done to furniture or shoes etc. - she focuses mainly on chewing her own toys plus Bea's tail. Also pulling Bea from her tail around the apartment, backwards, is one of Luna's favourite things! We have been to a dog park a few times and she's playful. Though it always takes a bit of time for her to realize that she can actually play with the others. But when she starts there is no end to it! We also took part in one match show already (an event where dogs and their owners will compete in a playful way, just like in normal dog shows but it's less serious and anyone can participate regardless of the breed or age of their dog). She did great! I'll send pictures as soon as I get them from my brother. We didn't win but Luna was surprisingly relaxed, took contact and followed me kindly. We'll go again this weekend. In December and in January there are official shows which we are planning to go to with her. This weekend we'll also go and check out an agility group, it's ment for anyone who just wants to go and have a look at what agility is and it is not a serious group in a sense that it doesn't aim to competition level. We'll see how it feels. She's growing fast and her appetite is still huge. Very smart and easy to train. As said I'll send pictures when I receive them! We are also great, now mostly in the city but weekends at the cottage. Summer is gone but the weather is still nice and sunny here.

4 september 2014: Ayla  4,5 maand. Een heerlijke meid

AylaHeerlijk

 9 september 2014: Wisselen

Jibbe is volop aan het wisselen en groeit als kool. Hij weegt nu ruim 13 kg. Zijn puppy voer is bijna op. Nu wil ik nieuw voer bestellen maar ik zou graag jullie advies willen over welk voer van Prins zoveel mogelijk aansluit bij het puppyvoer. De reden om over te stappen is dat Jibbe totaal niet kauwt en het op schrokt wat ik niet goed vind voor zijn spijsvertering. Ik heb gelezen dat een goede overstap de Croque Super Performance zou zijn maar dit is wel een heel andere brok...

11 september 2014: Bericht uit Duitsland

Wir möchten euch gerne über Elli informieren. Elli geht es gut. Sie hat jetzt 11 Kilo und war heute das erste mal richtig schwimmen. Unser Arzt sagt sie wächst ein wenig ungleichmäsig aber das wird schon alles gut. Liebe Grüsse an euch.

20140910 09412614 september 2014: Nieuws van Jitse

Goed nieuws: Jitse en de rosse kater zijn dikke vrienden geworden.Een foto heb ik nog niet kunnen maken, maar wel van de kleinzoon met Jitse. Stilaan geraken we er, enkel nog het springen. Voor de rest nog een fijne zondag toegewenst!

20 september 2014: Spike geslaagd!

Al bijna vijf maanden. De tijd vliegt en dat is goed te merken aan Spike. Het kleine is er definitief vanaf. Vandaag heeft Spike de kleuterschool met vlag en wimpel afgesloten. Met 97 van de 100 punten verlaat ze de puppycursus en start ze volgende week op de middelbare school, de 'jonge hondenklas'. Drie weken terug hebben we tijdens de cursus het los lopen geoefend. We hadden dat zelf nog niet aangedurfd, maar nu we de drempel genomen is geven we haar regelmatig de vrijheid. Ze scharrelt dan lekker om ons heen en 'komt voor' als het moet.
Kortom, alles goed hier. We hopen bij jullie ook! 

SpikeGeslaagd SpikeScharrelen

21 september 2014: News from Finland

Just a short message of something that just happened and that was a huge relieve for us: I told before that Bea is extremely sensitive for loud noises, especially fireworks, and this is mostly due to an unlucky event that took place two years ago, when we accidentally ended up in the middle of a big big firework in the middle of the city. Well, that same celebration was today again (it's annual), and I went for a walk with Luna on purpose so that we were not too close to the city centre but still so that we could very clearly hear the firework and even see it. And Luna took it very well! She was a bit scared naturally but as I didn't react on the noises she, after a while, figured that it's not so scary at all. And there she was, waving her tail even when the loudest fireworks took place! Such a huge relieve that Luna took it so well!
Furthermore Luna is now officially registered in the Finnish system and we have continued to participate in the practice shows that are arranged almost weekly here in Turku. Luna is great, last time there were 40 participants and we were in top 10!
She's been loosing her baby teeth, only 2 of them left. The upper corner ones seem to be very tightly rooted so I think we'll contact the vet tomorrow and ask if they need to be pulled out or if we can still wait and see if they will fall.

Peppi.en.Kokki12 oktober 2014: News from Finland (2)

Just some photos and a short message to say 'hi!' from Luna. She's doing well. We had to bring her to the vet because one upper corner tooth wouldn't fall off on its own so it had to be operated. Otherwise everything has gone normally and she's growing fast! Luna is aready almost as tall as Bea is and the last time we checked she was 15kg but that was a while ago. She has got a lot more dark spots now and it seems like she'll get still a bit darker as time goes. I'll attach a few fotos that I just took. The ones with the dalmatian were taken a while ago, that's Luna's best friend Peppi and belongs to a close friend of mine. Peppi is only 2 weeks older than Luna so you can imagine the energy level they reach each time they meet - and after a day together they'll be completely exhausted.

17 november 2014: Bericht van Alfie (Ieke)

Ik ben niet zo sterk in het opslaan, klasseren of verzenden van foto’s, (het komt nog wel) wat ik enkel wil vertellen is dat Jagu en Alfie tijdterwijl een onafscheidelijk duo zijn geworden. Het is prettig om zien hoe we samen kunnen  gaan wandelen, nu ook zonder leiband. Sinds enige tijd slapen ze ’s nachts ook samen op de badkamer, terwijl het huis beneden volledig voor hen openligt. Hoe ze altijd samen waakzaam zijn in de tuin. Alfie krijgt nog steeds de puppie-korrel aangevuld met wat vele dierenartsen om welke reden dan ook afraden hun jonge hond te geven. Zij is er in ieder geval dol op, overchot van verse groenten, vaak een bord groentesoep, boterhammen een beetje gesopt in afgebakken spekvet, stukjes jonge kaas, elke dag een boterham met verse aardbeienconfiture. Alfie is tijdterwijl ook loops geweest, netjes proper gelikt door Jagu. Haar gebit is compleet gaaf (ik heb een persisterend snijtandje wat moeten losmaken) Ik heb nog nooit zo’n hond gehad die blonk als een spiegel. Ook haar dagelijkse borstelbeurt vindt ze fijn, we zijn blij haar bij ons te hebben! Bese groet. Leo en Christine.

Family

6 december 2014: Happy Sinterklaas!20141206 152512 resized

It's Independence day here in Finland so we are also celebrating today. Just a short message to tell you that life is good in Finland, Luna is in her first heat and thus a bit more stubborn than usually, also barking a lot and her ego is at least triple the size than what she actually is. Everything is still going well and after about one week we expect her to be back to normal again.
The days are really short and dark here (we had altogether 5 hours of sunlight during the whole month in November!). So walks in the nature need to be very early to avoid complete darkness. Here a couple of pictures of Luna in the very typical Finnish view. The grey plant in the ground is what raindeers eat. Now we are just waiting for some snow, it has been a strange autumn as it seems still to be continuing even though by now it should be winter already. I hope everything is well with you and your dogs and we'll keep in touch!

attent24 december 2104: Warme Kerstgroet van Jitse

Eerst een warme Kerst en een gezond 2015 toegewenst. We waren aangenaam verrast met het echt mooi kaartje, bedankt daarvoor. Jitse weegt ondertussen 21,4 kg en heeft een schofthoogte van 51cm. Het is een super super aktieve hond die heel veel beweging nodig heeft . Hij is een lief baasje, luistert goed, maar als hij koppig is kun je er niets mee aanvangen. We hopen dat 1februari doorgaat en als we iets moeten doen,geef een seintje. Nog een fijne avond en misschien tot volgend jaar.

25 januari 2015: International Show for Luna

Today was the big day for Luna. First official, international dog show behind and we have every reason to be proud of her. The age limit was 9 months and Luna was today 9 months and 3 days old so I wouldn't be surprised if she was the youngest participant in the whole show! When we got there Luna was calm, curious, a bit overwhelmed of all the smells and the amount of dogs around her of course but by no means was she even a slightest bit scared. This already was a lovely surprise to us. Altogether 11 stabyhouns participated in today's show, the judge was Arne Foss from Norway. Luna was with two other bitches in the Junior Class, both over 12 months in age, so of course they were also a lot ahead in development compared with Luna. And yet she stood better than the others (at least in our own opinion) and did also a very good job otherwise with focusing on her handler and being relaxed and calm in the ring. This is the result:

Junior Class - Very Good - 3rd place out of 3. "Feminine. Strongly developing. Good skull. Typical eyes. Correct occlusion (teeth). Correct, short neck. Good paws. Appropriate build. Moves quite well sideways but still very loose in the front. Good fur/coat structure, acceptable colour. Nice temperament. Well showed. Needs still a bit more time." (This is my translation of the original Swedish comments). All in all we are extremely happy and satisfied with this result. Furthermore, we felt this went so well that we will attend another international show with Luna at the end of March here in Turku! I hope everything is good in Holland and that the meeting with Luna's siblings goes well! Would be nice to see and hear also how the others have been doing, so it's a pitty we cannot be there.

1 februari 2015: Terugkomdag niet doorgegaan

Vandaag zou de terugkomdag van het nest plaatsvinden. Helaas is Dick ziek geworden en hebben we deze dag moeten afblazen.

7 februari 2015: Problemen rond Jibbe

Jibbe is vandaag in een herplaatsingstraject gegaan. Hij kon niet langer in Piershil bij Carolien en Sam blijven. De combinatie met het werk (Gastouder aan huis) was niet langer mogelijk. Carolien heeft altijd prima voor Jibbe gezorgd. Janneke en Dick hebben Jibbe na overleg met de NVSW naar een tijdelijk opvangadres gebracht tot verdriet van Carolien. Gelukkig heeft het moment tot herplaatsing niet lang geduurd. Op 14 februari al was er een nieuw thuis voor Jibbe gevonden en wel bij Roy en Roeline te Almelo. Roy en Roeline hadden eerder Stabij Tjibbe. Hij werd 13 jaar. Na een periode van verwerking besloten zij opnieuw voor een Stabij 'te gaan': Jibbe. We willen iedereen die hieraan heeft mee gewerkt heel hartelijk danken. Speciale dank voor Wilna. Hieronder een foto van Jibbe in zijn nieuwe huis te Almelo.

Jibbe in Almelo

 24 maart 2015: Lucky in de uiterwaarden

Lucky.Apoteren
Lucky begint  de Rijn leuk te vinden en het apporteren ook. Nu nog naar de baas brengen...

28 maart 2015: Drie foto's van Duke

Duke9363 Blik.op.oneindig Duke.Staan
Wat een wind, weer vandaag! Snel naar de baas! Blik op oneindig Ik kan veel mooier staan, hoor


luna.sauna28 maart 2015: Life is good in Finland

 Life is good here in Finland. Luna is doing well; after her first heat (which was in December) it took a looong while before she got back to normal and started eating regularly again but finally a couple of weeks ago she recovered from her hormonal peak. Now she is quite thin and her fur is falling off and we have our fingers crossed that she won't be completely bold soon :D ..hopefully her next heat will be a bit easier.
Today another international dog show in Turku which we attended. It went okay, she was quite relaxed but also jumped a bit and was very interested in all the smells on the floor. We were second of the three junior class bitches and she got a "very good". This is what the judge said:
"Nice young bitch. Good head and dark eyes. Good ears. Reasonable front angulation but still needs time to develop. A little shallow but this will come in time as well as spring of rib. Reasonable rear angulation, but again in time she will drop into her quarters. Moved ok for her age."
Are Luna's brothers and sisters somehow bigger (higher) than the average stabijs? How about the parents? Just wondering because compared with all the other stabijs in the show Luna's legs seem to be 5cm longer. It's funny, everyone calls her "the big one". (For us she seems somewhat normal sized as Bea also has long legs).
Luna has learned to love sauna, she is almost falling asleep there and if left outside the sauna she makes sure we know that she thinks it's unfair not to let her sit in the "löyly"!

30 maart 2015: Het gaat goed met Jibbe

 Hij is nu 6 weken bij ons en lijkt zich steeds beter op zijn gemak te voelen in zijn nieuwe omgeving. Hij geniet van de lange wandelingen (en wij met hem). Op de training heeft hij vooral aandacht voor de grassprietjes en de daarbij horende geurtjes.....oefeningen doen laat hij liever aan het vrouwtje over....maar we pikken er zeker wat van op en oefenen thuis verder. Onze dochter heeft hem geleerd een pootje te geven en ze gaan nu voor een High-Five. Wij genieten met elkaar.

21 april 2015: Alweer 1 jaar oud!

Wij ontvingen onderstaande verjaardagsfoto's.

Alweer 1 jaar Duke1jaar Spike1jaar
Jibbe Aldert vd Wagenschuur Duke Hajo vd Wagenschuur

Dieuwke Bente vd Wagenschuur
Roepnaam (Spyke)


Laatst aangepast ( maandag, 04 mei 2015 21:39 )