NEST 2009

Kennismaken met de toekomstige baasjes

12 juli 2009

Vandaag zijn Erik en Deborah helemaal uit Hardenberg gekomen om kennis te maken met Sietske. Dat ging natuurlijk helemaal goed, want als er mensen op visite zijn laat Sietske zich altijd van haar beste kant zien. Zij heeft trouwens geen slechte kant. Erik en Deborah vonden haar heel lief en ze willen graag een pupje van haar. Gelukkig hebben ze voor een reu gekozen, want de teefjes zijn al op. De meeste mensen kiezen voor een teef, maar als je op de site van de vereniging kijkt is er net zoveel voor als tegen een reu of een teef.

Sietske 7 wkn zwanger13 juli 2009

Vandaag was het een mooie dag en we hebben nog weer eens een fijne wandeling met Sietske gemaakt. Erg lange wandelingen doen we niet meer, maar een uur of 1 1/2 houdt ze nog wel vol en hoewel ze niet zwemt vindt ze het in het water toch heerlijk, maar tegen de kant op komen wordt wat zwaar. Het viel ons ineens op dat ze toch wel erg dik geworden is, vooral als ze voor loopt en je haar van achteren ziet. Aanstaande vrijdag is ze 8 weken en dan gaan we bij de dierenarts afspraken voor de bevalling maken. Het belangrijkste, zoals de werpkist en een warmtelamp, hebben we wel al in huis. De kist staat klaar en Sietske vond het gelijk prima om er in te gaan slapen.

14 juli 2009

Vandaag was het een rustige dag. Sietske heeft veel geslapen. We zijn drie keer voor een korte wandeling er op uit getrokken, maar ze wordt toch wel snel moe. Ook het opstaan vanuit 'af' gaat heel langzaam. We hebben ook twee konijnenrennen opgehaald om straks in de tuin een mooi stuk voor de pups af te schermen.

17 juli 2009

"Volle bak" zei de dierenarts vandaag. Ze is ook wel heel dik geworden en opstaan wordt moeilijk. Maar ze ziet er goed uit en kan het dus wel hebben. We hebben de bevalling doorgesproken en we weten nu wanneer we moeten bellen. Woensdag hebben we weer een afspraak. Dan krijgt Sietske een calciuminjectie ter voorkoming van weeënzwakte. Verder zijn we vandaag begonnen met temperaturen. De normale temperatuur is 38 graden en wanneer de temperatuur met 1 graad zakt zal de bevalling met 12 tot 24 uur beginnen. We hebben vandaag toch weer wat geleerd bij de dierenarts. Er zitten duidelijk 2 vliezen om de pup heen. Bij de uitdrijving scheurt het eerste vlies en na de geboorte gaat het 2e vlies er pas af. Bij mensen spreken we ook altijd van "vliezen", maar we zien er altijd maar één omdat ze met elkaar verkleefd zijn. Als de moeder het vlies er niet zelf af haalt moeten wij dat doen en wanneer ze niet zelf de navelstreng doorbijt, moeten wij dat doen. Ha, ha, met een schaartje natuurlijk en afbinden met flossdraad. Kortom het wordt aardig spannend.

18 juli 2009

Sietske kijkt op dit moment de mensen aan. Normaal gesproken komt ze 's ochtends als we beneden komen kwispelend naar ons toe. Vanochtend was dat voor het eerst anders. Toen Dick naar beneden kwam, ging wel de staart vrolijk op en neer. De kop ging omhoog, maar mevrouw bleef mooi liggen. Opstaan is een hele klus. Maar toen Janneke de kamer in kwam was ze wel vrij snel in de 'benen''. Maar ja, dat is ook degene die haar meestal te eten geeft. En eten, dat kan Sietske nog steeds heel goed.

Op 20 juli 2009 zijn er acht pups geboren: 2 reutjes en 6 teefjes.

20 en 21 juli 2009

Acht op een rij (Dag 1)We hebben een spannende tijd achter de rug. Zondagavond begon Sietske onrustig te worden. Ze probeerde steeds onder de bank te kruipen en daar een kuil te graven. In de werpkist verscheurde ze kranten en het kraammatras. Na een spokende nacht zijn we maandagochtend naar de dierenarts gegaan en kreeg Sietske een calciuminjectie. We gingen er toen nog vanuit dat de bevalling binnen 24 tot 48 uur zou gaan plaatsvinden. Aan het einde van die middag zaten we echter opnieuw bij de dierenarts, omdat de weeën stil vielen. Er waren tekenen dat de bevalling niet volgens plan zou gaan verlopen. Er werd besloten een keizersnede toe te passen en om 16.45 uur waren er acht gezonde pups geboren (20 juli): 6 teefjes en 2 reutjes. We hebben de pups mee naar huis gekregen en Sietske is een nachtje bij de dierenarts gebleven. Na een nacht van voeden en verwarmen hebben we Sietske vanochtend om 8.30 opgehaald. Ze stond al weer kwispelend bij de deur van de dierenartspraktijk te wachten. Spannend was nu vooral of zij haar pups zou accepteren. Sietske stapte de werpkist in en keek met een kop om zich heen met van 'wat is dat nou allemaal?'. We hebben de pups aangelegd en dat lukte goed. Na verloop van tijd begon Sietske de pups ook te verzorgen (te reinigen) en toen was het duidelijk, ze werd een goede moeder. Toen de buurvrouw kwam kijken, sloeg ze zelfs aan terwijl de pups nog bij haar lagen. Zo van: 'die zijn van mij!'. We hebben nu een vredig en vertederend tafreeltje en de rust is (voorlopig) teruggekeerd hier op de Wagenschuur. (meer foto's volgen)

Lekker slapen (Dag 1)

Moeder Sietske

Even voorstellen (voor info beweeg muis over afbeelding):

reu A 390 gr
reu B 390 gr
teef A 310 gr
teef B 400 gr
teef C 300 gr
teef D 290gr
teef E 290 gr teef F 320 gr

Maandag 27 juli 2009

De pups zijn nu al weer een week oud. We genieten volop van het grut. In de eerste nacht was Sietske nog bij de dierenarts, dus hebben we flesjes gegeven. Op 21 juli was Sietske weer thuis en is het voeden begonnen. De pups zijn in de afgelopen week goed gegroeid. Ook hebben we kennis gemaakt met de toekomstige baasjes. Dat was heel leuk en gezellig en we hebben het idee dat de pups goed terecht zullen komen. De twee reutjes Pelle en Ibbe gaan naar Hardenberg en naar Brunssum. Drie teefjes blijven een beetje in de buurt: Symke blijft in Oud-Beijerland, Jiske gaat naar Nieuw-Beijerland en Tosca verhuist straks naar Papendrecht. De andere drie hebben een verdere reis voor de boeg: Senna naar Breda, Raya naar Bavel en Akira gaat naar het Drentse Schoonoord. Er zijn al pups met een 'eigen' website! Sietske laat het allemaal rustig over zich heen komen. Ze is er voor haar pups, maar 'voer' is voor haar toch nu een geweldig item! Ze eet geweldig. Na het uitlaten wil ze op een holletje naar huis: eerst om te eten en vervolgens weer naar de pups. In het weekend bleek dat de wond van keizersnee iets week. De pups hebben de buik van Sietske flink gemasseerd met hun pootjes en ook Sietske likt haar buik regelmatig schoon. Vandaag zijn we dus even teruggeweest naar de dierenarts. Deze heeft extra hechtingen gezet. Ook heeft hij de groeitabel van de pups bekeken en was daarover zeer tevreden.

reu A

reu B

teef A

teef B

teef C

teef D

teef E

teef F

oranje lint

bruin lint

roze lint

blauw lint

wit lint

groen lint

zalm lint

grijs lint

werknaam

Witkraag

Blacky

Ringstaart

Schimmel

Bolke Beer

Mickey

Witte Veder

Bertha

20-jul

390

390

310

400

300

290

290

320

27-jul

590

610

530

670

580

490

500

600

't Is wat!Dinsdag 28 juli 2009

Vandaag een naar verhouding redelijk rustig verlopen dag. De pups eten of slapen. Ook weer een iets groter 'rondje' met Sietske gelopen. Teef C (Schimmel) en Teef F (Bertha) hebben vandaag (na acht dagen) hun geboortegewicht minimaal verdubbeld. Andere pups zitten er vlak bij (waarschijnlijk morgen).

Woensdag 29 juli 2009

Ook teef A (Ringstaart), D (Mickey) en E (Witte Veder) hebben vandaag hun geboortegewicht meer dan verdubbeld. Volgt morgen de rest? Nog drie te gaan! We ontvingen vandaag ook een bevestiging van de Raad van Beheer. Alle namen staan juist vermeld op de stamboom.

Donderdag 30 juli 2009

Vandaag hebben alle pups een (meer dan) verdubbeling van hun geboortegewicht bereikt. Dus ook Schimmel, Witkraag en Blacky wegen nu minimaal twee keer zoveel als toen ze ter wereld kwamen. Overigens zijn de andere pups natuurlijk niet gestopt met groeien. Maandag 3 augustus zullen we weer een gewichtoverzicht vermelden. Sietske wil af en toe wel even uitrusten van al dat voeden. Ze vindt het heerlijk er even uit te zijn en loopt weer vrolijk kwispelend mee op haar (nog beperkte) rondjes. Maar als we terug zijn, is het gelijk weer het vaste patroon: eten, dinken en naar de pups!

Vrijdag 31 juli 2009

De dames waren vanochtend minder gegroeid dan in de vorige dagen. Niet iets waar we nu gelijk door van slag zijn. maar we houden het natuurlijk wel goed in de gaten. De oogjes van Witte Veder en Ringstaart zijn vandaag open gegaan. Dat ziet er leuk uit! Ze kijken door hun spleetjes nieuwgierig de wereld in. Vandaag belde ook de nieuwe baas van Ibbe vanuit zijn vakantieadres. Reu Ibbe stond op deze site vermeld als Sibbe, maar dat was een typefout. Op de stamboom komt gewoon Ibbe te staan. Verder zijn er vandaag vier van onze kleinkinderen teruggekeerd van vakantie. Die wilden natuurlijk ook even bij de puppies kijken.

Zaterdag 1 augustus 2009

Vanochtend voor het eerst weer een wat langer stukje met Sietske gelopen en ook weer 'los'. Ze vond het heerlijk. Bij het wegen bleek vanochtend dat de dames hun mindere groei van gisteren meer dan goed hebben gemaakt. Vandaag zijn ook de toekomstige bazen van Symke met hun dochtertje Isolde op bezoek geweest. Ze hebben een knuffel in het nest achter gelaten. Sietske vindt dat wel wat: pups én speelgoed!

Maandag 3 augustus 2009

Het gaat gestaag goed met de pups en met Sietske! We genieten elke dag van het spul. De oogjes van zes pups zijn nu open! Ook zien we dat sommige al proberen op vier poten te staan en de eerste stappen te maken. De grootste motivatie om een bepaalde richting uit te gaan, is natuurlijk de melkbar van Sietske. Sietske neemt nu ook af en toe even tijd voor zichzelf. We maken weer wat langere wandelingen en ze vindt het ook heerlijk een uurtje bij ons in de kamer of in de tuin te liggen. Zodra ze weer in de kist terug is, worden de pups wakker en zoeken haar op. De gewichten bij twee weken oud zijn nu:

reu A

reu B

teef A

teef B

teef C

teef D

teef E

teef F

oranje lint

bruin lint

roze lint

blauw lint

wit lint

groen lint

zalm lint

grijs lint

werknaam

Witkraag

Blacky

Ringstaart

Schimmel

Bolke Beer

Mickey

Witte Veder

Bertha

20-jul

390

390

310

400

300

290

290

320

27-jul

590

610

530

670

580

490

500

600

3-aug

1060

1060

920

1110

940

820

820

1050

Woensdag 5 augustus 2009

Sietske had vanmorgen weer wat meer bloedverlies, lijkt ons normaal. Ze eet nog meer, nl. tussen de maaltijden door rustig nog een portie brokken. De pups groeien als kool. De meesten zijn nu boven de 1000 gr. Vanmorgen hebben we ze even naast de kist gezet en ofschoon ze nu allemaal hun oogjes open hebben, lijkt het dat ze nog weinig zien. Ze proberen steeds meer op hun pootjes rond te scharrelen. Een koddig gezicht. Het gehoor begint zich ook te ontwikkelen. Als we fluiten of praten boven de kist, worden de pups wakker en reageren er op. Gisteren hebben we ook de nageltjes van de pups geknipt. Wel zo confortabel voor Sietske. Janneke heeft ook de laatste krammen uit de buik van Sietske verwijderd. Het ziet er mooi uit.

Na het drinken lekker slapen

Vrijdag 7 augustus 2009

Net terug van de dierenarts met het hele spul. Alle pups ontwormd met een pasta. Dat smaakt kennelijk minder lekker dan moedermelk. Sommige pups kregen extra, omdat ze de pasta met dezelfde snelheid weer terugspuwde. Uiteindelijk alle pups van pasta voorzien in een heel ontspannen sfeer. De dierenarts was erg te spreken over het nest. Mooi van vacht en levendig. Ook de gewichten prima. Complimenten voor Sietske! Verder raadde hij ons aan om bij Campina te informeren of ze wellicht behoefte hebben aan extra melk......    Overigens was het met de gezondheid van Sietske ook prima. Ze weegt nu 22 kg. Vandaag zijn de pups buiten de kist in de ren geweest (binnen). Ze lopen al aardig rond en zoeken elkaar ook op om te spelen. Daarna valt de club in slaap, todat Sietske weer in de ren verschijnt.

Maandag 10 augustus 2009

Tsjonge, wat gaat de tijd snel. Het is al weer een paar dagen geleden dat er iets nieuws op de site kwam. En vandaag zijn de pups ook al weer drie weken 'oud'. Het was al genieten, maar het wordt nu met de dag leuker. De pups laten goed van zich horen, zeker als moeder Sietske in de buurt komt. Ze beginnen ook met de knuffels die zijn meegebracht te spelen. De knuffels zijn ook heel lekker om je kop op te leggen. Hieronder staat een overzicht van de gewichten na drie weken. Wat groeit dat spul! We zijn ons nu aan het voorbereiden op de periode die vanaf 17 augustus gaat beginnen: het geleidelijk overschakelen op vast voedsel.

reu A reu B teef A teef B teef C teef D teef E teef F
oranje lint bruin lint roze lint blauw lint wit lint groen lint zalm lint grijs lint
werknaam Witkraag Blacky Ringstaart Schimmel Bolke Beer Mickey Witte Veder Bertha
20-jul 390 390 310 400 300 290 290 320
27-jul 590 610 530 670 580 490 500 600
3-aug 1060 1060 920 1110 940 820 820 1050
10-aug 1470 1500 1290 1510 1260 1270 1130 1500

Zaterdag 15 augustus 2009

Gisteren hebben we de eerste stap gezet naar het overschakelen op vast voer. Alle pups hebben één keer een balletje vlees gegeten. De pup op schoot en uit de hand eten. Dat was een feest. Bijna alle pups hadden heel snel door wat de bedoeling was. Vandaag hebben we dat ook gedaan. Je ziet wel verschil. Er zijn er die eten heel rustig, maar er zijn ook 'schrokkers' bij. De directe aanleiding is, dat we de indruk hebben dat de melkproductie van Sietske niet meer zo overvloedig is als een week geleden. Ook Sietske gaat wat meer 'op zich zelf'. Wel verzorgt ze de pups nog volop en als het voedtijd is, gaat ze braaf liggen. Na de voeding loopt ze nog wat rond tussen de pups en wil dan weer naar de kamer of naar buiten. De pups zijn sinds twee dagen ook veel buiten de kist. Het meegebrachte speelgoed is leuk voor ze. En ze hebben elkaar natuurlijk om uit te dagen. Vandaag kwamen drie van onze kleinkinderen terug van vakantie. Die vonden dat de pups nu 'echte' hondjes waren en ze hebben een poosje tussen de pups kunnen zitten om wat te kroelen. Van al deze indrukken, slapen de pups ook heerlijk. Heel vaak buiten beeld van de 'pupcam' in een hoekje bij elkaar of bij één van de aanwezige knuffels.

Naar een nieuwe wereld.........

Zondag 16 augustus 2009

Vandaag zijn de pups voor het eerst naar buiten geweest. Ze hebben lang niet het gehele terrein ontdekt en bleven vlak bij de veilige haven (de open deur naar de vertrouwde omgeving). Toch was het heel leuk om te zien hoe ze op onderzoek uitgingen. Als het de komende tijd goed weer is, zullen we de deur regelmatig openzetten (met de pupcam buiten). Het eten van vlees gaat als een speer. Binnen luttele seconden is het balletje vlees verdwenen. Daarnaast geeft Sietske nog vier tot vijf keer per dag voeding. De fokker van Sietske was vadaag op bezoek met de moeder van Sietske (Femke). Heel leuk vonden we dat. Femke lijkt heel erg op Sietske en we denken ook in dit nest weer overeenkomsten te zien. Toen ook de vader van het nest (Boke) nog op bezoek kwam, was het span compleet. Al met al een hele leuke dag vandaag die is omgevlogen!

Maandag 17 augustus 2009: VIER WEKEN OUD!

reu A reu B teef A teef B teef C teef D teef E teef F
oranje lint bruin lint roze lint blauw lint wit lint groen lint zalm lint grijs lint
werknaam Witkraag Blacky Ringstaart Schimmel Bolke Beer Mickey Witte Veder Bertha
20-jul 390 390 310 400 300 290 290 320
27-jul 590 610 530 670 580 490 500 600
3-aug 1060 1060 920 1110 940 820 820 1050
10-aug 1470 1500 1290 1510 1260 1270 1130 1500
17-aug 1840 1930 1690 1920 1710 1650 1570 1820

Ze zeggen dat we gaan verhuizen.....Zaterdag 22 augustus 2009

In deze periode komen alle toekomstige baasjes en bazinnen langs om te weten te komen welke hun toekomstige huisvriend wordt. Het is voor ons heel leuk om mee te maken. Tot nu toe is iedereen erg blij met de toewijzing van de pup. De pups krijgen nu vijf keer per dag vlees (is in tien seconde op!!!!). Ze drinken nog drie keer per dag bij Sietske. Sietske is erg waaks geworden de afgelopen tijd. Als er iemand achter langs bij de tuin loopt, slaat ze onmiddellijk aan. Als alles volgens schema verloopt worden de pups komende week gechipt. Ook zullen we een afspraak bij de dierenarts maken voor de enting. We krijgen ook vragen over het bereik van de webcam. Omdat de pups nu een groter gebied om rond te lopen tot hun beschikking hebben, is het niet altijd meer mogelijk ze in beeld te hebben (of we moeten een cameraman/vrouw inhuren.....)

Maandag 24 augustus 2009

reu A reu B teef A teef B teef C teef D teef E teef F
werknaam Witkraag Blacky Ringstaart Schimmel Bolke Beer Mickey Witte Veder Bertha
naam Pelle Ibbe Raya Tosca Jiske Senna Symke Akira
20-jul 390 390 310 400 300 290 290 320
27-jul 590 610 530 670 580 490 500 600
3-aug 1060 1060 920 1110 940 820 820 1050
10-aug 1470 1500 1290 1510 1260 1270 1130 1500
17-aug 1840 1930 1690 1920 1710 1650 1570 1820
24-aug 2430 2460 2200 2450 2160 2140 2080 2300

Van wie wordt de floss????Zaterdag 29 augustus 2009

De afgelopen week stond Janneke er alleen voor. Dick is weer aan het werk. Was voor allebei wennen en aanpoten geblazen. De pups are still groing strong. Sietske voedt haar pups nu nog slechts als het haar uitkomt. In ieder geval 's ochtends vroeg en verder in de loop van de dag. Als ze er niet voor in is, laat ze dat duidelijk merken aan haar kleintjes. Een enkele volhouder wordt dan afgesnauwd en die druipt vervolgens af. Als Sietske voedt, doet ze dat staande. Het eten van vlees is nog steeds een grote tractatie. Als de pups in de gaten krijgen, dat het voer er aan komt, rennen ze al naar de werpkist. Sommigen klauteren over de zijkant van de kist! (wat natuurlijk niet de bedoeling is). Dat belonen we niet met het vinden van vlees. We zetten die pup er weer rustig uit. Vandaag hebben we ook nestbezoek gehad van vertegenwoordigers van de NVSW. De pups zijn gecontroleerd op hun gezondheid. Tevens werd de omgeving beschreven, waar de pups opgroeien. De algemene indruk van het nest (karakters, homogeniteit, verzorging, socialisatie) was: mooi nest, evenwichtig van bouw en goed gesocialiseerd. Toch leuk om te lezen! Ook ontvingen we de puppyboeken met tal van tips en wenken die we straks aan alle nieuwe eigenaren zullen meegeven.

Zondag 30 augustusStaande is er meer ruimte 2009

Vandaag hebben de pups voor het eerst brokken gegeten. We hadden de afgelopen dagen na het vlees, wat brokken in de kist gestrooid, maar vandaag was het dus zover. Ze doen duidelijk langer over het eten van brokken, dan over het eten van vlees. Maar ook de brokken gaan er in als koek! Aan de staarten beginnen zich heel kleine pluimpjes te ontwikkelen!  Laten we hopen dat ze net zo'n mooie staart als hun moeder krijgen. Morgen worden de pups gechipt. En tenslotte nog het volgende: in de bewegende fotobalk op de site van de NVSW staan twee foto's van Sietske, die aan het voeden is. Eén liggend en éen staande.

Maandag 31 augustus 2009

Alle pups zijn gechipt en daarmee hebben ze een uniek herkenningsnummer ontvangen. Tevens zijn nu de stambomen aangevraagd en hebben we aanvraagformulieren ontvangen voor het registratiebewijs. Deze formulieren worden door de nieuwe eigenaar mede ondertekend. We doen dat bij het ophalen van de hond. De gewichten bij 6 weken zijn nu:

reu A reu B teef A teef B teef C teef D teef E teef F
werknaam Witkraag Blacky Ringstaart Schimmel Bolke Beer Mickey Witte Veder Bertha
naam Pelle Ibbe Raya Tosca Jiske Senna Symke Akira
geb. 20-jul 390 390 310 400 300 290 290 320
27-jul 590 610 530 670 580 490 500 600
3-aug 1060 1060 920 1110 940 820 820 1050
10-aug 1470 1500 1290 1510 1260 1270 1130 1500
17-aug 1840 1930 1690 1920 1710 1650 1570 1820
24-aug 2430 2460 2200 2450 2160 2140 2080 2300
31-aug 2870 2940 2720 2940 2680 2610 2490 2700

Pup wordt gechiptDonderdag 3 september 2009

Het is lekker druk geweest de afgelopen dagen. Nadat de pups op maandag waren gechipt, is dinsdag de dierenarts geweest. Hij heeft alle pups geënt, ontwormd en onderzocht. Voor alle hondjes is een paspoort achtergebleven met daaarin de aantekening: 'gezonde pup'!. De komende dagen gaan we verder met het invullen van het papierwerk. Voor ons komt het moment van vertrek van de pups nu snel naderbij (ook al vinden sommige toekomstige eigenaaren, dat het maar lang duurt..). Sietske is er ook zo'n beetje klaar mee. Ze voedt nu nog nauwelijks. De pups zijn helemaal op vast voedsel overgestapt. Vandaag zijn we met de pups naar de school van onze kleinkinderen geweest. De school ligt vlak bij ons huis. Met de bolderkar van de buren met daarin de acht pups brachten we een bezoek aan groep 1-2 en kregen we op het schoolplein van de school bezoek van de groepen 4 en 6. Voor de kinderen van de school een hele belevenis (ook voor de juffen trouwens) en natuurlijk ook prima in het kader van de socialisatie van de pups. Tussendoor zijn de afgelopen dagen ook nog heel wat toekomstige eigenaren langs geweest om even naar de pups te kijken. Morgen krijgen we bezoek van Lineke (puppybemiddeling NVSW). Verder is het stel een groot deel van de dag in de weer elkaar uit te dagen en met elkaar te stoeien. Dat gaat niet altijd even zachtzinnig. Maar het mooie is, dat als het een keer te hard gaat, het dan ook gelijk afgelopen is.

Pups naar school

Enten, ontwormen en onderzoeken

Maandag 7 september 2009

reu A reu B teef A teef B teef C teef D teef E teef F
werknaam Witkraag Blacky Ringstaart Schimmel Bolke Beer Mickey Witte Veder Bertha
naam Pelle Ibbe Raya Tosca Jiske Senna Symke Akira
20-jul 390 390 310 400 300 290 290 320
27-jul 590 610 530 670 580 490 500 600
3-aug 1060 1060 920 1110 940 820 820 1050
10-aug 1470 1500 1290 1510 1260 1270 1130 1500
17-aug 1840 1930 1690 1920 1710 1650 1570 1820
24-aug 2430 2460 2200 2450 2160 2140 2080 2300
31-aug 2870 2940 2720 2940 2680 2610 2490 2700
7-sep 3450 3590 3270 3530 3280 3020 3100 3260

Vrijdag 11 september 2009

De uittocht is begonnen. Akira en Raya zijn inmiddels in hun nieuwe thuis aangekomen. Hoewel het toch moeilijk blijkt om afscheid te nemen, beseffen we ook heel goed dat de pups toe zijn aan een volgende stap in hun ontwikkeling: het opbouwen van een goede band met hun nieuwe baas(jes). Dat moet er voor zorgen dat het fijne, gezellige en betrouwbare metgezellen worden. Sietske neemt zolang die opvoeding hier nog voor haar rekening. Ze corrigeert de pups direct als het stoeien overgaat in het 'elkaar slopen'. Vooral Ibbe krijgt regelmatig op zijn kop. Ibbe laat zich echter niet zo gauw terechtwijzen door zijn moeder. Hij daagt Sietske uit. Maar uiteindelijk gaat hij toch 'om' voor Sietske. Ook Symke is een echte gangmaker (steeds al geweest), ook al is zij één van de 'kleinsten' (maar ja, dat kost ook energie...). Overigens is Ibbe gisteren met Janneke op verjaardagvisite geweest bij Ingrid (eigenares van Boke, de vader van het nest). Ibbe zat lekker in de rugzak en vond het prima. Sinds gisteren staan er ook een paar filmpjes op de site.

Ibbe gaat op verjaardagvisite Akira vertrekt als eerste Raya klaar voor vertrek naar Bavel

Maandag 14 september 2009

Vandaag was onze eerste 'puploze' dag sinds acht weken. Dat geldt niet alleen voor ons beiden, maar ook voor Sietske. Die liep gisteren na het uitlaten nog wel steeds rechtstreeks naar de bijkeuken, maar: geen pups meer! Ze stond er wat vreemd bij te kijken. We hebben alles direct opgeruimd, zodat Sietske ook weer terug kan vallen op de gewoontezaken. Dat gaat goed. Wij kijken terug op een intensieve maar mooie periode, waarin wij ons eerste nestje fokten. We zijn trots op het resultaat en hebben het met veel plezier gedaan. We danken iedereen die ons heeft geholpen (zeker Ingrid) en daar horen ook de huidige eigenaren bij. Wij hebben hun belangstelling (inclusief de bezoekjes) voor hun toekomstige huisgenoot erg gewaardeerd. We hopen jullie allemaal weer te ontmoeten op de terugkomdag en op de fokkersdag in 2010. Dit is het laatste ´pupverhaal´. Berichten die we ontvangen over de belevenissen van de pups en hun baasjes zijn van harte welkom. Wij zullen die op de website publiceren bij ´Het vervolg`. Hieronder tot slot het resultaat van de afgelopen acht weken (voor info: beweeg de muis over de foto, de foto's staan in dezelfde volgorde als die van 20 juli aan het begin van 'pupverhalen').

Reu A: Pelle 3980 gram Reu B: Ibbe 4090 gram Teef A: Raya 3520 gram
Teef B: Tosca 3870 gram Moeder Sietske Teef C: Jiske 3540 gram
Teef D: Senna 3640 gram Teef E: Symke 3550 gram Teef F: Akira 3520 gram