Pupverhalen 2012

Sir Tievo vd Eenhoornleijn x Sietske: 28-12-2012

Aagje1  Wybe 2 spot1 
 Sjaan2  Kootje2  Karel2

Even voorstellen (Ga met de muis over de foto en lees de (werk)namen).

Gisteren werd Sietske in de loop van de dag steeds onrustiger. Ze groef ook een flink gat in de tuin naast de schuur. De onrust duurde de gehele avond en we hebben besloten haar die nacht niet alleen te laten. Om 4 uur 's nachts heeft Janneke haar nog gewapend met een flinke zaklamp uitgelaten. Er kwam alleen een plas. Maar om 4.35 uur: Plotseling was ze er dan, het eerstgeboren pupje, een teefje. Met stip op 1 zeg maar, een nieuwsgierig Aagje. Haar werknaam werd dan ook Aagje. Aagje woog 390 gram.

En dan: 4.48 uur, wederom snel geboren, zonder noemenswaardig persen: een reutje. Omdat hij een soort van wybertje op zijn rug heeft, noemen we hem Wybe. Wybe woog 320 gram.

Een half uurtje later om precies te zijn, om 5.13 uur zag "Spot" het licht. Dit reutje van 290 gram noemen we Spot, omdat het net lijkt of hij een spotlight om zijn rug heeft.

Vervolgens moest er wat langer gewacht worden op de resterende pups. Om 6.06 uur, bijna een uur na Spot, werd er weer een teefje geboren. Ze heeft een aparte tekening op haar rug, een soort schaduw en via shadow, kwamen we op Sjaan. Sjaan woog 370 gram.

Om 7.12 uur werd er opnieuw een teefje geboren. Een teefje met een zwart jasje aan. We noemen haar Kootje (van coat). Het gewicht van Kootje?  420 gram.

En dan helemaal aan het einde kwam om 8.30 uur een flinke jongen te voorschijn. Deze kwam van vrij hoog, dus Sietske heeft hier wel even moeten persen. Een echte kerel van 420 gram. We noemen hem Karel.

Alles in orde

Zoals van te voren besproken, kwam rond twee uur de dierenarts langs om het nest te bekijken en Sietske te onderzoeken. Ze ging tevreden weg en wij bleven tevreden achter.

29-12-2012
Hoe is onze eerste nacht verlopen? Prima nachtje geweest. Tegen 12.00 uur gaan slapen en misschien zo'n 4 à 5 keer een pupje de weg gewezen, die achter Sietske was gekropen en niet wist waar ze heen moest. Om 4 uur met Sietske naar buiten om te plassen en om 7.30 opgestaan.

30-12-2012

De tweede nacht is minder rustig verlopen als de eerste. De pups waren duidelijk op zoek naar Sietske en piepten regelmatig. We houden in de gaten, dat de pups goed de gelegenheid krijgen om bij Sietske te drinken. Ook de eetlust van Sietske vinden we op het ogenblik niet geweldig. Ze eet wel alles op, maar met 'lange' tanden. Morgen zullen we e.e.a. eens goed afwegen. Ook de komende nacht slaapt een van ons dan maar in de buurt van de pups om te kunnen helpen als dat nodig lijkt. We hebben begrepen dat niet iedereen de webcam kan openen. Daarom hier wat bewegende beelden van vandaag.

31-12-2012

Alles gaat hier z'n gangetje. De pups drinken-slapen-drinken-slapen..... En Sietske verzorgt haar kroost liefdevol. We hebben haar verwend met een extra lekker maaltje en dat ging er in als koek. Natuurlijk wegen we ook elke ochtend de pups en de groei zit er in. Bente ligt ook het grootste deel van de dag in de buurt (maar wel aan de andere kant van het hek). Gelukkig zijn noch Sietske  noch Bente bang voor harde geluiden, dus het geknal buiten geeft binnen geen onrust. Alle toekomstige officiële namen van de hondjes zijn ontvangen en ingestuurd naar de Raad van Beheer. Die komen dus op de stamboom te staan.

DSC03187 Karel wordt gewogen

DSC03223Nieuwjaarsdag 2013

Een heel bijzondere oudejaarsavond was het gisteren. Nog niet eerder brachten wij deze speciale avond door met zes pups, een moederstabij en een puberstabij. Al met al was het een relaxte avond met zelfs tijd voor een spelletje Catan. Toen het vuurwerk losbarstte bleef het binnen ook heerlijk rustig. Sietske bleef onverstoorbaar in de kist liggen voeden en Bente stond vol bewondering door het glazen dak van de serre naar buiten te kijken. Ook de verdere nacht is rustig voorbij gegaan, waarbij de pups hun 'werkzaamheden' van overdag gewoon voortzetten: inderdaad, slapen en drinken. Daarbij regelmatig door Sietske gewassen. Vanochtend alle pups weer gewogen en de groeiende lijn zet zich door. Hiernaast een foto van een slapende Karel, met tong uit de bek. En als we naar zijn tekening kijken: zou het een hartendief worden?

8 januari: Een week verder

We zijn weer een week verder en het was wel een heel intensieve week. Leek alles zich in het begin goed te ontwikkelen, hield Sietske in de loop van 2 januari op met eten! Ook op 3 januari begon ze niet aan de maaltijd en maakte ze een lusteloze indruk. Ze had geen koorts. Toch hebben we het zekere voor het onzekere genomen en zijn we naar de kliniek in Sleeuwijk gegaan om een echo van de baarmoeder te laten maken. Deze echo wees uit, dat er geen ontsteking was. Ook een aanvullend bloedonderzoek bevestigde dat er geen problemen waren, altans niet zoiets als een onsteking. Omdat een beginnende baarmoederontsteking niet op de echo kan worden waargenomen, driedameswerd er een injectie met antibiotica gegeven én één tegen misselijkheid. Die laatste is ook stimulerend voor de melkproductie. Die was door het mindere eten ook niet echt meer optimaal. Bovendien werd die ook niet optimaal gestimuleerd door de toch wat prematuur geboren pups. We kregen de medicijnen in tabletvorm mee naar huis. Sietske heeft hier goed op gereageerd en is aan het eten geslagen. Ook het voeden van de pups ging weer goed. We hadden als stelregel, dat we pups die bij de dagelijkse weging niet voldoende waren aangekomen na het drinken bij Sietske zouden bijvoeden. Tot gisteren ( 7 januari) ging dat prima. Maar ook toen wilde ze plotseling niet meer eten. Omdat we het advies hadden gekregen te bellen, als het gedrag weer die kant op ging, hebben we dat gedaan. Er is opnieuw een uitgebreide echo gemaakt (waarbij Sietske heel gewillig op de rug bleef liggen). Deze echo wees uit dat er een verbetering te zien was t.o.v. de vorige keer (een verder herstel van de baarmoeder). In feite mankeerde ze dus niets. Thuisgekomen wilde Sietske direct bij de pups kijken, maar toen we haar eten wilden geven, nam ze geen hap. Een half uurtje later ging Dick het eten voor Bente maken en Sietske ging vol verwachting met hem mee. Toen Dick tegen Bente zei, dat zij dan maar even moest wachten en de vleesmaaltijd van Bente aan Sietske gaf, was deze in een mum van tijd op. Vervolgens ging 'madam' op een holletje naar de eigen bak en at die ook leeg. Zo, dat waren dus twee porties in één keer. Een hond kan geen lange neus trekken, maar dat zou je bijna verwachten. (Natuurlijk hebben we Bente daarna ook te eten gegeven). Het eten gaat nu weer goed. De pups zijn allemaal op de 10e of 11e dag in gewicht verdubbeld en daar zijn we gezien het verloop tevreden over. We hebben onze pupkopers de afgelopen week per mail regelmatig op de hoogte gehouden. Inmiddels heeft Kootje haar eerste voorzichtige stappen gedaan (klik hier om dat te bekijken), en de anderen doen haar dat al na. Vanochtend zagen we bij Sjaantje een oogje half open gaan, dus dat zal ook snel komen. Dan gaat er letterlijk weer een nieuwe wereld voor het stel open.

Aagje Sjaantje Kootje
28-12  390 gr  370 gr  420 gr
11-01  960 gr  920 gr 1090 gr
Wybe Spot Karel
28-12  320 gr  290 gr  380 gr
11-01  910 gr  870 gr  950 gr

Twee weken oud

Vandaag zijn de pups twee weken oud en het gaat goed met ze. Nagenoeg alle ogen zijn geopend en ook over de gewichten zijn we tevreden. Zodra Sietske de kist in komt, begint de club geluid te maken en gaan ze op zoek naar eten. En over 'eten' gesproken, ook Sietkse geniet weer volop van de maaltijden. Ze krijgt veel vlees en de melkproductie gaat steeds beter. De medicijnen zijn afgebouwd. Vandaag hebben we geen Ontwormen1Sjaantjepups meer bij hoeven te voeden met een flesje. Benieuwd hoe het morgen zal zijn. Alle pups zijn vandaag ook ontwormd. Bij de meesten ging dat zonder problemen, een enkele spuugde wat vloeistof terug, maar dat konden we weer aanvullen. Morgen en zondag komen er nog toekomstige baasjes op bezoek en dan is iedereen geweest om het nest te bekijken. Maar we verwachten ook in de komende weken regelmatig 'aanloop'.  De nachten verlopen rustig. Bente houden we op afstand. Ze gedraagt zich op dit moment steeds dominanter naar Sietske. Sietske lijkt het allemaal te aanvaarden, maar of dat zo blijft zullen we moeten afwachten.


13-1-13

Alle toekomstige baasjes van het nest zijn inmiddels op bezoek geweest. De pups zullen straks naar alle windstreken uitvliegen. Eén gaat er naar Peest (jawel, naar de fokker van Sietske!). De Genietenandere twee teefjes gaan naar Loosdrecht en naar Schijndel. De reuen ondernemen straks de reis naar Gouda, Oudega en naar Tjuchem. Het was heel verhelderend en leuk om iedereen voor de tweede keer te ontmoeten. Ook de komende tijd zullen we regelmatig bezoek ontvangen. Met Sietske en de pups zijn we nu op de goede weg. Sietske eet prima en de melkvoorziening is echt goed op gang gekomen. De tjd vliegt trouwens voorbij (voor ons). Maar wellicht voelt dat anders als je op de dag wacht dat de pup 'naar huis' komt.

Aagje Sjaantje Kootje
 28-12   390 gr    370 gr   420 gr 
 11-01   960 gr   920 gr  1090 gr
 18-01 1170 gr  1170 gr 1310 gr 
 Wybe  Spot  Karel
 28-12   320 gr   290 gr  380 gr
 11-01   910 gr   870 gr   950 gr
 18-01  1110 gr 1130 gr 1170 gr

20-1-13

De tijd vliegt. De pups hebben inmiddels allemaal al weer nieuwe indrukken op gedaan. Zo zijn bij alle pups de nageltjes geknipt, zodat de buik van Sietske wat meer ontzien wordt, want die kleine 'mormels' kunnen flink de buik van Sietske masseren tijdens het drinken en dan zijn scherpe nagels niet prettig. Afgelopen vrijdag waren de pups alweer drie weken. Hiernaast staat de gewichtentabel bij drie weken vermeld. De volgende publiceren we bij vier weken. We zijn ook begonnen met het voeren van vlees. Er gaat steeds een pup op schoot en uit de hand eten/slurpen ze het vlees naar binnen. We doen dit één voor één, zodat we zeker weten dat ze allemaal genoeg tot zich nemen. We hebben de webcam wat verder van de kist gezet. Dit geeft meer overzicht en ook een beter beeld van wat de pups doen als ze niet slapen. Ze beginnen al te spelen met elkaar of met een knuffel die er in het nest ligt. Bente vindt het ook allemaal reuze interessant worden nu. Ze staat regelmatig met twee poten op het hek om een blik in de kist te kunnen werpen. Met Sietske gaat het 'z'n  gangetje'. Ze geeft toch wat minder voeding dan bij de vorige nesten en dat is ook de belangrijkste reden dat we wat eerder zijn begonnen met het voeren van vlees. Als 'toiletjuffrouw' is Sietske heel actief. Ze verzorgt de pups en houdt de werpkist 'schoon'.

DSC03331Karel22-1-13

Vandaag hadden we bezoek van de familie Meutstege, de eigenaren van Sir Tievo vd Eenhoornleijn. Sir was er zelf nog niet bij, dat gaat in februari na de eerste enting gebeuren. Naar 'goed Twents gebruik' brachten zij een krentenwegge mee, die qua gewicht niet ver af lag van het totale geboortegewicht van de zes pups!!! Het was een gezellige dag. We hebben vandaag ook voor het  eerst geprobeerd of de pups uit een bakje konden eten. Bij sommigen lukte dat heel aardig, andere pups hadden nog hulp nodig. Karel was een rustige eter, die 'op zijn gemak' het bakje helemaal leeg at en schoonlikte. Hieronder een fotogallerij van de pups op 21 januari (3,5 week oud).

Aagje2 sjaantje.extra DSC03323Kootje
DSC03280Wybe4 DSC03288Spot DSC03338Karel

En.Hoeveel.Weeg.Ik25-1-13

Aagje  Sjaantje  Kootje 
28-12    390 gr   370 gr    420 gr 
11-01    960 gr    920 gr 1090 gr 
18-01  1170 gr 1170 gr  1310 gr 
25-01  1770 gr  1730 gr  1940 gr 
 Wybe  Spot  Karel
 28-12   320 gr   290 gr   380 gr
 11-01   910 gr   870 gr   950 gr
 18-01 1110 gr 1130 gr 1210 gr
 25-01 1610 gr 1600 gr 1800 gr

Vier weken vandaag! De pups zijn sinds woensdagavond buiten de werpkist. Ze kunnen zelf bepalen waar ze willen gaan liggen of waar ze een dolletje willen maken. Want dat laatste begint ook te komen. Wat een verschil met een week terug! Toen moesten we elke pup nog met de hand voeren en nu eten ze achter elkaar de bak leeg. Als iedereen geweest is, laten we de bakken staan en begint de 'strijd' om de laatste restjes. De bakjes worden schoon leeg gelikt. Als Sietske daarna nog even langs komt, is het feest compleet en wordt er staande bij Sietske gedronken. 's Nachts zijn de pups in de kist en slapen sinds afgelopen dinsdag in één ruk door tot de volgende ochtend (Vinden wij ook prima!). Over de gewichten zijn we tevreden. De komende week zullen de toekomstige eigenaren aan gaan geven welke twee pups hun voorkeur hebben. We zijn benieuwd hoe dat gaat uitpakken. Vandaag zijn de pups ook weer ontwormd, evenals Sietske.

29-1-2013

Het blijkt niet mee te vallen voor de toekomstige eigenaren om een keuze te maken. De meesten komen volgende week een keertje terug en hebben voor zichzelf 'huiswerk' meegenomen. We zijn teruggegaan naar 5 voedingen per dag. Sietske verzorgt zo'n twee tot drie keer per dag een toetje. In de nacht is de kist ook niet afgesloten en kunnen de pups zelf kiezen waar ze lekker willen gaan liggen. Het blijkt dat ze niet veel meer in de werpkist gaan, dus die zullen we binnenkort op gaan ruimen.

Aagje Sjaan Kootje 
28-12   390 gr   370 gr   420 gr
11-01   960 gr   920 gr 1090 gr
18-01 1170 gr  1170 gr 1310 gr 
25-01 1770 gr 1730 gr 1940 gr 
01-02 2510 gr 2370 gr  2630 gr 
 Wybe Spot   Karel 
28-12   320 gr   290 gr   380 gr
11-01    910 gr   870 gr   950 gr
18-01  1110 gr 1130 gr 1210 gr
25-01 1610 gr  1600 gr  1800 gr 
01-02 2310 gr  2300 gr  2530 gr 

31-1-2013: Naar buiten!

Vanmiddag zijn de pups voor het eerst naar buiten geweest. Het was lekker weer, dus het kon wel even. Er was niet veel schroom voordat ze de ruimte zochten. Spot was het eerste buiten, heel snel gevolgd door de anderen. Natuurlijk was het een heel nieuwe omgeving en de pups gingen dan ook opgewekt op onderzoek. De staarten vrolijk zwabberend in de lucht. Afhankelijk van de weersomstandigheden zullen ze ook de komende periode af en toe naar buiten gaan. Nu hadden we nog niet veel speelmaterialen buiten gelegd, eerst maar eens kijken. Maar natuurlijk gaat dat veranderen. Helaas is de 'grasmat' niet top, zo vlak na de sneeuw en vorst, dus het grootste deel van de ruimte bestaat dit keer uit terrastegels. Voor een eerste beeld van de buitenspelende pups klik hier. We hebben ook bericht van de Raad van Beheer ontvangen. De pups worden op 12 februari gechipt. Op 8 februari komt de dierenarts voor de enting en een (routine) gezondheidsonderzoek.

4-2-13: Reutjes bekend!

Het is bekend waar de reutjes naar toe gaan over drie weken! Dat betekent dat we nu ook hun echte namen weten. Zo gaat Wybe voortaan als Polle Sir vd Wagenschuur door het leven.  Hij gaat straks naar Gouda. Spot gaat Joes Sir vd Wagenschuur heten en vertrekt naar Tjuchem. Een Karel? Die kreeg de naam Hylke Sir vd Wagenschuur en keert op zijn 'Friese roots' terug naar Oudega. Hieronder de foto's van het drietal. Voor de teefjes wachten we nog even tot het komende weekend.

PolleDSC03386 DSC03419 HylkeDSC03404
Polle Sir vd Wagenschuur (Wybe) Joes Sir vd Wagenschuur (Spot)  Hylke Sir vd Wagenschuur (Karel) 

Hylke.Dierenarts8-2-13: Alle hondjes gezond!

Vandaag heeft de dierenarts alle pups onderzocht en de eerste enting gegeven. Er zijn geen bijzonderheden geconstateerd. De hartjes klopten prima en bij de  reutjes waren de balletjes (2!) ingedaald. De prik stelde niets voor. Geen enkele hond gaf een kik. We zijn vandaag ook begonnen met het voeren van brokjes. Gisteren had Dick al wat brokjes in de pupruimte gestrooid, en die werden allemaal gevonden en verorberd. Vandaag is één vleesmaaltijd vervangen door brokjes. Morgen doen we dat met twee maaltijden. We gaan wat meer vlees geven op de andere momenten, omdat de toename van het gewicht wat tegen viel. Aan de andere kant is het ook zo dat de pups meer beweging hebben, nu ze regelmatig naar buiten gaan. Ook met elkaar stoeien is een favoriete bezigheid. En natuurlijk spelen. Gisteren zijn alle pups weer ontwormd. Dit weekend zal duidelijk worden waar de teefjes naar toe gaan, vervolgens (op maandag) de nestcontrole door de NVSW en dinsdag het chippen van alle pups (time flies!!!!).

Lobke (Aagje) Fenne (Sjaantje) Fenna (Kootje)
28-12   399 gr   370 gr   420 gr
11-01   960 gr    920 gr 1090 gr
18-01 1170 gr 1170 gr  1310 gr
25-01 1770 gr 1730 gr 1940 gr
01-02 2510 gr 2370 gr 2630 gr
08-02 2860 gr 2770 gr 3020 gr
 Polle (Wybe)  Joes (Spot)  Hylke (Karel)
 28-12    320 gr   290 gr    380 gr 
 11-01    910 gr   870 gr    950 gr 
 18-01  1110 gr 1130 gr  1210 gr 
 25-01  1610 gr 1600 gr  1800 gr 
 01-02  2510 gr 2370 gr  2630 gr 
 08-02  2760 gr 2610 gr  2960 gr 

 10-2-13: Teefjes ook bekend!

De keuze en toewijzing van de teefjes is dit weekend ook gebeurd. Aagje gaat naar Peest en heet vanaf nu Lobke Sietske vd Wagenschuur. Haar zus Sjaantje gaat als Fenne Sietske vd Wagenschuur naar Schijndel en Kootje verhuist naar Loosdrecht. Haar naam lijkt erg op die van haar zus, nl. Fenna Sietske vd Wagenschuur. Maar dat zal in de dagelijkse praktijk weinig verwarring geven.  Hieronder drie foto's van de dames bij een leeftijd van 6 weken. Het was een hele drukte dit weekend niet alleen door bezoek van toekomstige eigenaren en familie, maar ook doordat Femke (de moeder van Sietske) en haar dochter Silke (halfzus van Sietske) met Willy Tienkamp waren meegekomen. Dat ging trouwens prima alle honden bij de pups (ook Bente natuurlijk), zonder problemen. Als de'volwassen honden wat te 'druk' werden trad oma Femke duidelijk op als roedelleider. Dan wisten Silke, Bente én Sietske diract waar ze aan toe waren en wat hun plaats was.

LobkeDSC03506 DSC0Sjaantje3517  DSCKootje03523
Lobke Sietske vd Wagenschuur (Aagje) Fenne Sietske vd Wagenschuur (Sjaantje) Fenna Sietske vd Wagenschuur (Kootje)

 11-2-13

Vandaag was er de nestcontrole van de NVSW. Dit leverde geen problemen op. Het verslag is hier te lezen. Ook was er bezoek van het zusje van Bente uit het vorige nest: Abbie Sietkse vd Wagenschuur met haar baasje Ernie. Erg gezellig allemaal. Morgen komt de vader van het nest op bezoek: Sir Tievo vd Eenhoornleijn. Wordt vervolgd!

DSC03555
DSC03559

12-2-13

Het bezoek van Sir Tievo vd Eenhoornleijn, de vaderhond van het nest, was een succes. Niet alleen ging hij heel belangstellend en nieuwsgierig met de pups om, maar vooral door het constant spelen met Bente. Wat hebben die twee gerend en gestoeid. Dat zien we Sietske niet doen met haar dochter. Die gaat gewoon haar eigen gang. Maar Sir was een echte charmeur. Hij daagde Bente constant uit. Omdat dit wederwijds gebeurde, hoefden ze zich voor de rest van de dag niet te vervelen. De pups zijn ook gechipt aan het einde van de middag. De namen zijn nu dus officieel aan het NHSB-nummer én aan de hond gekoppeld. En zo kwam er na een vleesmaaltijd een eind aan een enerverende dag voor de pups (en voor de baasjes) en was het heerlijk slapen. 

13-2-13

Een heerlijk rustige dag voor iedereen. Onze kleindochter bouwde een meisjes- en een jongensclub in de pupruimte. Tot haar teleurstelling gingen er jongens in de meisjesclub liggen (en andersom!) Pups zijn lekker buiten geweest. Klik hier en hier voor korte filmpjes.

14 febr 13.1
14 febr 13.4
15-2-13 Nog één weekje geduld
14 febr 13.3
14febr 13.2
Lobke (Aagje) Fenne (Sjaantje) Fenna (Kootje)
28-12   390 gr   370 gr   420 gr
11-01   960 gr   920 gr 1090 gr
18-01 1170 gr 1170 gr 1310 gr
25-01 1770 gr 1730 gr 1940 gr
01-02 2510 gr 2370 gr 2630 gr
08-02 2860 gr 2770 gr 3020 gr
15-02 3740 gr 3500 gr 3820 gr
Polle (Wybe) Joes (Spot) Hylke (Karel)
28-12   320 gr 290 gr   380 gr
11-02   910 gr 870 gr   950 gr
18-02 1110 gr 1130 gr 1210 gr
25-02 1610 gr 1600 gr 1800 gr
01-02 2510 gr 2370 gr 2630 gr
08-02 2760 gr 2610 gr 2960 gr
15-02 3500 gr 3370 gr 3780 gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18-2-2013

Vandaag was het avonturendag voor Lobke, Fenne en Hylke. We zijn met het drietal vanochtend naar het dorp geweest om te gaan koffiedrinken bij 'De Heeren van Beijerland'. Het was natuurlijk te ver om te lopen, dus met z'n drieën achterin de bench in de auto en op pad. Het rijden gaf geen problemen, even wat gepiep, maar daarna was het stil. Op de parkeerplaats bij het haventje aangekomen de drie uitgeladen en gekeken hoe het lopen zou gaan. Dat valt natuurlijk niet mee aan zo'n lijntje. We hebben ze wat gelokt en een stukje gedragen, maar ze hebben in ieder geval een aantal meters(!) aan de lijn gelopen. Bij het café aangekomen gingen ze als geoefende bezoekers onder de tafel liggen. Even wat gemor, maar al snel was het één en al rust. Als alle plannen doorgaan, staat morgen het tuincentrum op het programma (met Joes, Polle en Fenna).

Heeren0 Heeren01
Heeren1 Heeren2
Heeren3

Heeren4

19-2-13

Vandaag is Janneke met Ingrid en de andere helft van de pups naar de dierenspeciaalzaak en naar het tuincunrum geweest. Ook nu weer eerst het 'inladen' van Fenna, Polle en Joes en vervolgens het ritje naar de rand van het dorp. De afstand was (iets) langer, dan gisteren en één van de pups heeft gebraakt onderweg. Maar dat mocht de pret niet drukken. In de dierenwinkel en in het tuincentrum waren ze heel relaxed. Nog even koffie gedronken in de koffiehoek, kennisgemaakt met de bediening en vervolgens weer terug naar huis. Je merkt wel, dat de pups toe zijn aan nieuwe uitdagingen. Vanaf donderdag en vrijdag krijgen ze daar alle gelegenheid toe ♥. Morgen komt Patty Berkenbosch nog om een fotoshoot te maken. Dus ook dan opnieuw andere avonturen!

Tuincentrum1 Tuincentrum2Joes.Polle
Tuincentrum3 Tuincentrum4
Tuincentrum5 Tuincentrum6Polle

 23 februari 2012

Alle pups zijn vertrokken. De afgelopen 8 weken zijn (als we er op terugkijken) best snel verlopen en we hebben er van mogen genieten. Straks brengen we Bente naar haar logeeradres (i.v.m. onze vakantie) en daarna is Sietske helemaal alleen. Wat zal dat vreemd zijn. Sietske gaat ook uit logeren (bij onze dochter), dus ze kan een beetje 'afkicken', als dat bij honden al het geval zou moeten zijn. Gisteren heeft Patty Berkenbosch een fotoshoot gemaakt van het nest. Wat een feest was dat! Hieronder is er van elke pup een foto uit die serie opgenomen. Door met de muis over de foto te gaan, is er te lezen welke pup het is en wat het gewicht was op de dag van vertrek. Binnenkort kan hier de gehele fotoserie bekeken worden. We zijn heel benieuwd hoe het de pups zal vergaan in hun nieuwe omgeving, maar we hebben er alle vertrouwen in dat het 'goed' zal gaan. Met onderstaande foto's sluiten we 'Pupverhalen 2012' af. We hopen dat iedereen het met plezier heeft gelezen. Wilt u weten hoe het verder ging? Kijk dan bij 'Het vervolg 2012'.

Lobke Sietske vd Wagenschuur Polle Sir vd Wagenschuur
Joes Sir vd Wagenschuur Fenne Sietske vd Wagenschuur
Fenna Sietske vd Wagenschuur Hylke Sir vd Wagenschuur