Abbie.thuis15 december 2011

Abbie is nog een tijd beroerd geweest van de auto, maar het gaat nu prima. Ze heeft goed gegeten. Ze heeft 2x een beetje gepiept maar Jakob heeft haar getroost. Ze slapen nu naast elkaar op Jakob zijn kussen. Plasjes doet ze in de kamer. Regent hier dan ook de hele dag al... 2x stukje gelopen wat goed ging maar geen plasje gedaan.
We hebben het vandaag rustig gehouden. Ze is super lief. Komt regelmatig een knuffel halen en dan speelt of slaapt ze verder.

16 december 2011

Zoals al aan de telefoon verteld vond Melle het in het begin in de auto niet helemaal geweldig. Na 2 rotondes (en ik heb echt rustig aan gedaan :-)) kwam zijn eten en wat onderdelen van jullie stoel eruit. Louise zat met ‘m op de achterbank en lag helemaal in een deuk, toen hij het weer begon op te likken. Na een tweede rondje spugen viel hij na ong. 20 min. in slaap. De reis duurde wat langer dan normaal i.v.m. de files, maar verliep verder wel voorspoedig. Thuisgekomen eerst Melle in de bench gezet, zodat hij wist dat dat zijn eigen plekje zou zijn. Dat heeft prima gewerkt, want hij vindt het al helemaal geweldig in de bench en heeft nu al z’n favoriete knuffel (een lekkere zachte 8-potige octopus met piep) waar hij, samen met de nestknuffels, mee slaapt. Hij begon al snel de boel te verkennen en liep nieuwsgierig door het huis heen. Af en toe even een lekkere knuffel bij één van ons halen en dan weer verder verkennen. Ook de kat ontmoet, maar die bleef zelf liever even op afstand. Ze zitten op afstand naar elkaar te kijken en een beetje elkaar te verkennen. Gaat wel goed komen. Gisteravond de bench naast ons bed gezet en hij heeft maar heel even gepiept. Even de hand in de bench, een paar likjes en meneer lag in dromenland. En wij ook. Melle_in_de_bench Om kwart over 3 even naar buiten geweest voor een plas. Dat buiten plassen vindt Melle nog niets, die kranten zijn veel fijner. Maar goed, wij weer naar bed en lekker allebei doorgeslapen tot kwart over 7. Naar beneden, hapje eten, plasje gedaan. En toen werd iedereen wakker en liepen er allemaal mensen door het huis van boven naar beneden en weer terug. Mega-interessant natuurlijk. Hij begroette iedereen uitbundig die beneden kwam, het was één groot feest voor Melle. Toen kwam ook nog de hulp binnen, nog meer gezelligheid. Toen Rob naar de zaak vertrok en de kinderen naar school gingen werd het weer wat rustiger in huis. Ik heb een klein stukje met Melle aan de riem gelopen, hij heeft z’n 11 uur hapje gehad en ligt nu lekker in de bench te rommelen met z’n knuffels. Overal waar ik ga, gaat hij ook en als hij bij mij in slaap valt, leg ik ‘m in de bench, kriebel ‘m in slaap en leg ik een snoepje neer voor als hij wakker wordt. Vanmiddag gaan we even samen naar het tuincentrum om wat kluifjes te halen, dat is dan het uitje van de dag. Morgen mag hij mee naar z’n eerste hockeywedstrijd, daar gaan er nog vele van volgen :-)
Kortom, het gaat best met Melle, het is een heerlijk moppie, we gaan vast heel veel plezier met elkaar beleven!

16 december 2011

De nacht is prima gegaan met Abbie. Om 11 uur nog even een paar meter gelopen (geen plasje) eten gegeven, nog even geknuffeld en toen de bench in. Was even moeilijk, maar na rustig praten en naast de bench zitten sliep ze na 5 minuten. Om 4 uur hoorde ik haar. Heb haar even buiten gezet (geen plasje :-)) en weer de bench in. Weer naast haar gezeten voor denk ik een half uur. Toen ze in diepe rust was ben ik weer gaan slapen. Om 7 uur waren de hondjes wakker. Een goede nacht dus! Ik geniet!!!!!!!

Baike.thuis16 december 2011

In één woord: SUPER! Voorbeeldig gedrag van Baike. We reden de Wagenschuur uit over de drempel, 1x piep en daarna helemaal niet meer.
We waren pas om 5 uur thuis. Files, slecht weer, etc. Ze heeft geen krimp gegeven. Wel wat gebraakt voor de eerste tussenstop, daarna ook niet meer.
Thuis liep ze zo de bench uit en ze huppelt hier rond alsof ze hier altijd gewoond heeft. Ze had honger als een paard (hond), toen we thuis kwamen. Ze had het vlees zo op ondanks de verdeling
Nu ligt ze al genoeglijk onder de bank.

17 december 2011

Zo ff rust, Sara ligt nu in de bench, eindelijk ff slapen. Wat geweldig is, we hebben een speeltje gekregen in de vorm van een stoffen bot.
Als ze daarop gaat liggen of ff in bijt dan komt er een hartslag uit. Daar wordt ze heel rustig van en kan zich dan overgeven.
Gisteren was ze tot de avond een heeel zielig hondje. Ze was echt niet lekker en hondsmoe. Maar toen werd ze wakker en is ze de boel gaan verkennen. Ze heeft het naar haar zin, zo te zien. Ben gisterenavond wel 5 keer met haar buiten geweest om te plassen, maar ze snapt er niets van.
Als ze binnenkomt gaat ze netjes op de krant plassen. Ze heeft de hele nacht geslapen, we hebben haar niet gehoord.Af en toe hoorden we dat ze de hartklop weer aanzette, ze kan dat zelf en geen enkel piepje. Ik heb meerdere malen liggen luisteren vannacht maar echt niets, Carin ook niet. We hebben vlak naast haar geslapen. Ik werd wakker van een vliegtuig en dacht ooohh jeee dan is het al zeker 7 uur, het was dus half 8. En toen de bench opengezet en daar kwam ze kwispelend en kwispelend en ze is niet meer opgehouden. Anderhalf uur heeeeel blij, een spring in het veld.
Ik vermoed dat ze toch de andere hondjes mist, ze bleef heel dicht bij mijn benen. Alleen onze poes denkt wat is dit voor mormeltje in huis. Dus we moeten het in de gaten houden. Savas, onze poes en Sara moeten weten wie de baas is, dus dat zal nog wel ff duidelijk moeten worden. Poes ligt wel boven dat overdag meestal haar plek, dus dat hoeft niet te veranderen.
We zijn erg blij met Sara, tis echt een blij zieltje extra in huis.

Sietske.Bente.2edag17 december 2011

We zijn wel een beetje jaloers op jullie 'nachtrust'.  Wij hadden nog een dilemma voor de afgelopen nacht rondom Bente en Sietske: de twee benches naast elkaar met de deurtjes dicht, of toch samen los met Sietske in de tuinkamer, of juist apart? Wat te doen? We besloten voor het eerste te kiezen. Bente en Sietske ieder in de eigen bench met de deurtjes dicht en wij naar boven. Nou dat was maar even, het gepiep was duidelijk. Maar ja, les 1: als de pup piept, de bench niet opendoen. Dus hoofd onder het dekbed en proberen te slapen. Nou dat hebben we zo'n 1 1/2 uur volgehouden, maar het gepiep ging over in gejank (we hebben heel aardige buren, nog wel). Sietske deed er niets aan, die lag lekker te pitten. Uiteindelijk besloten we de basisregel toe te passen. Bench en hond opgepakt en naast ons bed gezet (het was toen 1.00 uur). Rustig tegen haar aangepraat, even de hand laten likken en ze was stil! Tot vanmorgen kwart voor zeven. En niets in de bench gedaan. Vervolgens de tuin in, waar ze 'alles' heeft gedaan. Nou het is duidelijk, hoe we dat vannacht gaan aanpakken. Verder hebben we vanochtend gelijk een coupon vloerbedekking gekocht. Sietske en Bente rennen zo hard achter elkaar aan, dat Bente uit de bocht vliegt op de delen waar we nog hoofdzakelijk marmer als ondergrond hadden. Ja, ja ook één pup met een moederhond kan je lekker bezig houden. Maar er zijn ook momenten van vreedzame rust, hoor.

18 december 2011

Met Boyke gaat het prima. Boyke hoefde maar een rit van zo'n 20 minuten te maken, eer hij thuis was. De eerste nacht wel wat gepiep en gejank, maar dat ging al snel weer over. Het is toch een hele overgang voor het beestje. Boyke begint ook 'kattekwaad' uit te halen. Hij doet zijn plasje netjes op de krant.

18 december 2011

Sara is echt geweldig. Gisteren had ze al geleerd in een paar minuten om te gaan zitten als wij het zeggen. Gisterenavond wilde ze echt niet in de bench toen wij gingen slapen. Ze was heel wild , toen vond Carin de oplossing. Wij gaan heeeel stil zitten en doen niets. In 2 minuten ging ze liggen en na 3 minuten legde Carin haar in bench, bleef er nog heel even bijzitten en toen gaf ze zich over en ging slapen. Om 5 uur in de ochtend werd ze wakker, toen ben ik gelijk met haar naar buiten gegaan. Voor het eerst deed ze een plasje buiten en toen weer naar binnen. En Sara dacht: leuk dan gaan we spelen. Dus ik weer hetzelfde gedaan, ze was heel levendig, ik ben heel stil gaan zitten en niets gedaan naar haar. En in 1 minuut ging ze liggen en legde ik haar in de bench en ze ging meteen slapen, nadat ik haar had verteld dat het nog nacht was. Toen werd ik om half 8 wakker en zat ze in de bench naar mij te kijken, maar geen kik. We vinden haar ongelofelijk, ze is zooooo lief en ze snapt heel veel. We kunnen niet voelen dat ze iets mist, ze piept nooit. Ze is zoooo blij met ons, net zooo blij als wij met haar zijn. Wij vermoedden dat jullie de pups goed gesocialiseerd hebben, door de mensen iedere week te laten komen. Sara vindt alles leuk, ook als er mensen zijn. Ze voelt zich helemaal op haar gemak. Dus wij zijn heeeeeel dolblij met onze Sara.

19 december 2011

Ik ben net terug van de dierenarts, waar Abbie haar vervolg inenting heeft gehad. Hij heeft haar helemaal nagekeken en alles zag er prima uit! Mooi hondje, rustig en tevreden, bij de prik gaf ze geen kick :-). Over 3 weken terug voor nieuwe enting. Abbie vindt de bench afschuwelijk. Eerste nacht ging het prima, 2de nacht heb ik 90% van de tijd naast haar gezeten. 3de Nacht in een doos naast mijn bed gezet en dat gaat helemaal goed. Ze wordt 1x per nacht wakker en dan doet ze buiten een plas. Meeste plasjes overigens buiten, poepjes op de krant. Jakob heeft nu door dat ze blijft en wijst haar af en toe haar plaats. Ze slapen wel samen op zijn kussen overdag. Ze rennen samen heel wat af door de kamer en gang. Aan de riem lopen is nog een beetje moeizaam. Hahaha, ze gaat telkens zitten, dan doe ik een stap terug zodat de riem slap hangt en dan gaan we weer een paar stappen verder tot ze weer gaat zitten. Het is absoluut genieten! Zal snel weer een foto sturen.

rob_en_melle_tuincentrum19 december 2011

Leuk al die verhalen van iedereen in jullie nieuwe rubriek op de site. Hier gaat alles prima. Melle is heel gezellig en past zich al goed aan. Hij heeft hele drukke momenten, waarin hij ontzettend enthousiast is, wil spelen en likken en bijten en knuffelen en alles tegelijk. En hij kan ook heerlijk tevreden liggen slapen, zoals nu in de mand van de kat die naast mijn bureau staat. De nachten gaan goed. Vanacht rond 2 uur een plas gedaan en daarna tot 7 uur doorgeslapen. Als ik ‘m dan uit de bench haal, is hij zo blij, hij wil me wel oppeuzelen, zo schattig. We hebben hem een stukje richting de deur van de slaapkamer geschoven en dat ging goed. Vanavond mag hij op de gang slapen, kijken hoe dat gaat. Plassen en poepen doet hij zowel binnen als buiten. Wij moeten ook even wennen aan het herkennen van wanneer hij moet en dat gaat steeds beter. Ook aan het lijntje lopen begint hij leuk te vinden. Vanochtend voor de inenting bij de dierenarts geweest en ook dat verliep zonder problemen. Zaterdag waren we in het tuincentrum waarvan bijgaande foto en gisteren ging hij mee naar een verjaardagsvisite en ook dat ging prima. We genieten enorm van elkaar!

21 december 2011

Ik denk dat wij de meest lieve, intelligenste, vrolijke pup hebben.Sara is dat ook echt allemaal. Ze is heeeel lief, ze is zoooo blij als een van ons weer thuiskomt. En als we thuis zijn dan komt ze je regelmatig  even knuffelen. En  intelligent, ze leert alles zo snel. Ze plast en poept buiten. Het gaat alleen maar mis als wij het niet in de gaten hebben. Ze gaat netjes in de bench s'nachts en ik vermoed dat ze over een nachtje helemaal alleen kan slapen in de huiskamer. Daar staat ze al de tijd al, ik sliep ernaast. Ze slaapt de hele nacht door en om 7 uur gaat ze snel mee naar buiten  om te plassen. Met de honden uit de buurt gaat het heel goed, ze wordt goed gecorrigeerd door de honden. Buiten gaat het nu beter, ze houdt niet zo van de kou. We merken dat ze het nu leuker gaat vinden en onderzoekt meer. Ze loopt bijna altijd netjes mee aan de lijn, dat was in het begin wel anders. Al met al een heerlijke hond om om ons heen te hebben, we genieten van haar.

22 december 2011

Vandaag genieten we alweer een hele week van Abbie. Overdag de liefste, meest gehoorzame, gezellige, speelse, meest fantastische pup. Hahahaha in de nacht is ze een kleine draak. De eerste nacht ging prima...maar toen... Ze wil onder geen beding in haar bench, ze wil ook niet gezellig naast mijn bed, ze wil óf op schoot óf op een kussen in de kamer met iedereen om haar heen. Dat gaat helaas niet. We hebben er nu sinds 3 nachten toch voor gekozen om haar in de bench te laten slapen bij de 2 andere hondjes. Dat betekende de eerste 2 nachten gillen en blaffen aan één stuk door van half 11 in de avond tot 7 uur in de ochtend. Vannacht ging het al iets beter. Ze viel af en toe in slaap en was dan stil en vredig aan het slapen. Het gaat vast goed komen maar ze heeft wat meer tijd nodig om aan de bench te wennen dan alle andere honden die ik ken. Vandaag is ze voor het eerst zelf naar haar bench gegaan en heeft daar een poosje liggen slapen met het deurtje open. Ik ben TROTS! Eten gaat nog als een hongerige wolf, plasjes en poepjes buiten of op de krant. Aan de lijn lopen gaat nu goed. Spelen met de andere honden en honden buiten is dikke pret. Kortom; Abbie is super :-). Vandaag gewogen; 5.1 kg.

24 december 2011

Bente en Sietske zijn echt een stel. Ze spelen veel samen, liggen tegen elkaar aan uit te rusten. Gaan samen met ons aan de lijn op stap. Als we aan de limiet voor Bente zijn, gaat ze in de rugzak en lopen we weer verder. In de rugzak is nog wel een beetje wennen voor haar. Lopen is natuurlijk veel leuker. In de nachten gaat het na de eerste moeilijke nacht prima. Bente gaat in de bench en 'vindt' daar haar kluifbotje (bullepees) van de vorige nacht. Ze begint er heftig op te kluiven, totdat ze zo moe is, dat ze in slaap valt. De bench staat wel nog steeds vlak bij of in onze slaapkamer. Ze 'slaapt of kluift' de hele nacht door. Na het aflopen van de wekker komt ze er weer uit. Dan gauw naar buiten, want ze heeft de hele nacht 'niets' gedaan. Vandaag is Bente voor het eerst 'op cursus' geweest (welpentraining). Dit zijn drie instapbijeenkomsten voordat de puppycursus begint. We kwamen ook Boyke op de cursus tegen!  Leuk!  De cursus bestaat vooral uit socialisering, dus door een tunnel lopen (fluitje van een cent), door een reddingboei, over een wip, brokje uit een omgevallen emmer halen enz. enz. En natuurlijk aan het eind even los en vrij spelen met de andere welpen. Vervolgens wel weer je eigen hond terug zien te krijgen. Maar Bente weet al precies wie Bente is, dus even Beeeeente roepen, was voldoende. Vanochtend woog Bente 5,3 kg.

Welpen.1.1 Welpen1.2

25 december 2011

Ik was gisteren bij de dierenarts en alles was oke met Sara. De dierenarts was erg vertederd door haar. Hij wil nl. zelf al heel lang een friese stabij, maar blijft het maar uitstellen. Dus sara werd als een koningin behandeld. Ingeënt en ontwormingspilletjes meegekregen. Zo nu ff het bos in met Sara en een heeeerlijk bakje koffie drinken. Dus rugzak mee, Sara erin. Kan ze eventjes lopen en dan hup in rugzak, dan kunnen wij wandelen.

Baike.Kerst25 december 2011

Baike is nu een week bij ons en hoort  er echt helemaal bij, en wij bij haar. Ze is al helemaal gewend. Het is een nieuwsgierig hondje dat overal op af gaat, soms een beetje voorzichtig en soms heel enthousiast en uitbundig. Andere honden vindt ze ook heel interessant, ze is er niet bang voor en blaft als het haar niet aanstaat, maar meestal is het snuffelen en spelen. Ook bij de dierenarts ging het prima. Vandaag naar een puppycursus geweest in het veld  met nog  vier pups van de zelfde leeftijd. Dat ging heel goed, ze snapt al een heleboel commando’s en vindt het hartstikke leuk,  vooral al ze uitbundig beloond wordt. Zindelijk is ze nog niet helemaal, meestal gaat het goed maar even niet opletten en het kan zo maar een keertje misgaan. Ook ’s nachts is het nog niet altijd feest, soms denk je dat je het voor elkaar hebt, maar afgelopen nacht was ze nogal veel aan het blaffen en piepen. Alle bezoek wordt enthousiast begroet en de “kraamcadeautjes” eveneens. Op speeltjes met een piep reageert ze net zo als haar moeder, blijven bijten zodat ze blijven piepen maar gelukkig gaat ze ook regelmatig een poos lekker slapen. We zijn heel blij met haar en zullen haar voor geen goud weer willen missen.

27 december 2011

Wij hebben gezellige kerstdagen achter de rug. Melle viert ook gezellig mee. Ook voor hem een cadeautje onder de boom natuurlijk en wat zijn al die papiertjes toch geweldig om mee te spelen. Het gaat hartstikke goed hier. Melle is flink gegroeid en weegt inmiddels 5,7 kg. Slapen gaat prima, hij slaapt sinds 2 nachten beneden in de bench en slaapt ook nagenoeg de hele nacht door. ’s Ochtends wordt ik uitbundig begroet en gaat hij eerst de tuin in voor een plas. Daarna wat eten en dan nog even een rondje tuin. Daarna gaan we samen in de loveseat zitten en spelen en knuffelen we wat. De eerste nachten, toen ik nog vroeg eruit moest voor een plasje in de hele vroege ochtend sliepen we gewoon samen verder in de stoel, erg knus. We hebben al aardig wat uitjes achter de rug, er moest ook nog wat geshopt worden voor de kerst afgelopen week. Je komt echt geen meter vooruit als je met zo’n kleine hummel op pad bent. Iedereen spreekt je aan en wil hem even bekijken. Hij vindt het allemaal prachtig en tussendoor in een restaurantje uitrusten, terwijl wij lunchen is ook geen probleem. Eerste kerstdag was het zo’n prachtig weer, toen zijn we naar het strand geweest. Melle over het mulle zand naar de vloedlijn getild, waar hij een stukje kon lopen en de zee kon voelen. Hij vond het helemaal geweldig, lekker snuffelen aan andere honden, beetje dollen, helemaal goed. We kwamen iemand tegen met een even oud zwart wit teefje, net een bolletje wol. Ze hebben een hele poos met elkaar gespeeld, schattig om te zien. Melle is een enorme knuffelaar, maar heeft ook af en toe de kolder in z’n kop en dan moeten we even wat bedenken om hem af te leiden, dat is niet altijd even makkelijk. Met name de tenen van de meiden zijn heel erg gewild om in te bijten, dus op kousevoeten door het huis is er niet bij. Hij wil er graag bij zijn en komt overal liggen waar ik bezig ben. Hij ligt nu onder mijn bureau mijn tenen te likken, haha, die laat hij wel met rust. Gisteren hadden we een kerstetentje bij de familie en dat ging ook prima, al was het wel druk. Maar toen wij aan tafel gingen, ging hij lekker in z’n bench slapen en konden we rustig eten. We zijn superblij met ‘m en hij hoort al helemaal bij het gezin! Ik verheug me alweer op de volgende puppycursus bijeenkomst, ging heel goed vorige keer.

Melle.Strand1 Melle.Strand2

Sara.Bos7 januari 2012

Pppppffffff eindelijk ff de tijd om jullie te mailen. Wat een drukte en wat een tijd zijn wij met sara bezig. Het heeft een enorme impact op ons rustige leventje. Sara is heeeeeel lief en heeeeel eigenwijs. Ze luistert wel goed en leert snel, maar als zij iets wilt nou berg je dan maar. We zijn wel heeel blij met haar, ze brengt iets extra's in ons huis. En ze kan echt een donder zijn. We hebben een aantal vragen voor iedereen die een pup heeft gekregen. Wij weten soms niet zo goed hoe met sara om te gaan? Vaak als ze een beetje levendig is of als we haar terecht wijzen, gaat ze enorm blaffen en bijten in je benen broek en wat ze maar te pakken krijgt. Als wij haar corrigeren nee zeggen en ons omdraaien, dan bijt ze verder in je been, ook al negeer je haar. Nu is er van de week een vriendin op bezoek geweest die ook een pup heeft opgevoed. Zij had geleerd op haar puppyles dat je gelijk moet reageren haar met beleid en duidelijkheid op de grond leggen zodat ze onderdanig wordt en ze weet wat wij de baas zijn. Ik moet zeggen dat het wel helpt, maar is dit een goede methode? We doen het wel liefdevol hoor maar wel heeeel duidelijk, dat heeft ze echt nodig. Onze puppy mevrouw vindt dat je alles met zachte manieren moet doen, maar wij merken dat sara dan niet luistert. Zou iedereen ons goede raad kunnen geven hoe dat met jullie pup gaat? Buiten loopt ze goed mee en ze vindt het heeeerlijk in het bos voor de 10 minuten die dan mogen. Ook deden we haar overdag niet in de bench en sliep ze overal zo'n beetje met als gevolg dat we de hele dag met haar in de weer waren. Nu doen we haar regelmatig in de bench bv. als wij eten of als we merken dat ze moe is kan ze echt doordraven en doordraaien dan is ze niet te houden. Dan doe ik haar in de bench, aai haar en zeg dat ze echt nu wel kan slapen en ik moet toegeven dat het beter werkt. We hebben alle ligplekken weggehaald en nu gaat ze vanzelf in de bench als ze moe is. Pfffffff dat geeft ons wel wat rust zodat wij de dingen kunnen doen voor onszelf. Nog een vraag, laat iemand de pup al zo af en toe alleen en zo ja hoelang? Kunnen we daar al mee beginnen? Als ze slaapt dan werkt carin boven en kan ze echt wel 2 tot 3 uur werken boven zonder dat sara aandacht nodiog heeft. Ze slaapt dan lekker of dommelt wat. Als we op stap gaan is ze voorbeeldig, meestal gaat ze liggen op haar deken. En kunnen we lekker uit eten of ergens koffie drinken.

8 januari 2012

Vandaag zijn we met Sietske en Bente in Zuid-Beijerland naar het bos geweest. Heerlijk een kwartiertje gelopen met Bente, lekker los. Kan niets misgaan (denk je.....). Halverwege de wandeling vond Bente een dood veldmuisje op het pad. Kennelijk verwond door een roofvogel. Voor we het ook maar in de gaten hadden, had ze de muis met huid en haar (en staart)  doorgeslikt. Er zat niets anders op dan onze wandeling te vervolgen, maar we vroegen ons wel af hoe de muis daadwerkelijk aan zijn einde was gekomen. Hopelijk niet door gif. Het vervolg is een wat onsmakelijk verhaal, maar toch wel komisch. Op de weg naar huis vroeg Janneke mij te stoppen vanwege een onaangename geur in de auto (Wegens een verkoudheid had ik helemaal geen reuk/geur in de neus). En ja hoor, Bente had de muis met huid en haar ook weer gebraakt. Maar wat ons het meeste bijbleef, was de snelheid waarmee onze Eucalypta (haar bijnaam) de muis had verschalkt.

9 januari 2012

Mede naar aanleiding van het bericht over Sara zijn we bij Sara begonnen om de stamboom te brengen. Konden we gelijk proberen alle vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. We hebben Sietske meegenomen en Bente (alleen) thuisgelaten. Bente was al vaker even alleen thuis geweest (als we een boodschap deden), maar nu was het voor het eerst wat langer (zo'n 2,30 uur). Dat is goed gegaan. We geven haar wel altijd wat te doen, bijvoorbeeld het kauwen op een keiharde kalfspees. Het bezoek aan Sara was leuk. De baasjes zonden ons het volgende bericht: Wij vonden het heeel leuk dat jullie er waren. en Sara vond het heeeeerlijk dat Sietske er was. Sara was bekaf , heeft nog ff gezocht en gesnuffeld naar Sietske en toen is ze gaan slapen in haar bench, ze snurkt zelfs een beetje. Geweldig van Bente, wij gaan het ook gelijk proberen om Sara wat langer alleen te laten met botje.

10 januari 2012 

Met Melle gaat het goed. Hij heeft de jaarwisseling goed doorstaan en gaf geen krimp bij al het geknal van vuurwerk. Gisteren de laatste inenting gekregen en daardoor was hij wel de hele dag watMelle.park2 van slag en wilde hij niet lopen. Vanochtend had hij er weer zin in en hebben we een lekkere wandeling in het park gemaakt hier in de buurt. Ik kan hem daar prima los laten lopen, hij houdt me goed in de gaten. We hebben een Stabij van 1 jaar in de buurt die we regelmatig tegenkomen en die hij helemaal het einde vindt, en meerdere andere leuke honden. Eerder deze week ook opgelopen met een dame met een 10 jaar oud Stabij teefje, was ook heel leuk. Hij zag alleen bijna het kroos in de sloot voor gras aan, kon ‘m nog net tegenhouden J Melle is nagenoeg helemaal zindelijk, op af en toe en klein ongelukje na. Hij had de afgelopen weken last van een lichte blaasonsteking, maar met de juiste medicatie lijkt dat nu over te zijn. Wat wel lastig is, is dat hij ’s avonds wat angstig is op straat. Ik laat ‘m meestal rond half 10/10 uur uit, dan kan hij nog wat energie kwijt voordat hij de bench in gaat. Hij heeft ’s avonds meestal wel een poosje de kolder in z’n koppie en dan moet hij wat stoom afblazen, anders wordt het niets in die bench en blaft hij het hele huis bij elkaar.

13 januari 2012

We kunnen het stuk over Sara bijna kopiëren voor wat betreft Baike. We zouden haar ook niet weer willen missen. Maar soms weten wij ook niet hoe te handelen. We proberen het ook op dezelfde manier. Vrijwel altijd met positieve aandacht, afleiden maar soms heeft ze ook wel een flinke correctie nodig. Nu en kan ze dan ook heftig te keer gaan en blaffen. Het bijten in de kuiten herkennen we ook. Zo´n puppy vergt ook enorm veel aandacht en tijd. Gelukkig hebben we de luxe dat we beide niet meer werken. Ik vraag me dan ook wel eens af hoe je een pup op kunt voeden als je beide een baan hebt. Gelukkig hebben we naast die rare kuren met name positieve ervaringen.
Soms denk je dat ze filmsterallures heeft. De dame is gek op aandacht van andere mensen en meestal gedraagt ze zich dan voorbeeldig. Bij de dierenarts steelt ze ook de show met een  voorbeeldig gedrag in wacht- en spreekkamer. Trouwens de dierenarts is bijzonder te spreken over haar bouw en algemene conditie. Op zijn advies zijn we sinds het laatste consult afgelopen maandag overgegaan op 4 voedingen per dag. Baike’s groeicurve loopt voorbeeldig. Eigenlijk kunnen we niet hebben over eten want het is een vreetpartij. Ze schrokt het voer naar binnen net alsof ze in dagen geen eten heeft gehad. Het primitieve roedeloerinstinct duidelijk aanwezig. Op advies van anderen hebben we al een steen in haar voerbak gelegd en dit helpt wel iets. Door dat schrokken heeft Baike soms ook de hik. De dierenarts adviseerde daarom de voerbak wat hoger te zetten zodat ze minder lucht hapt. Het uitlaten gaat wisselend, de ene keer loopt ze braaf mee en de andere keer gaat ze zitten en kijkt aandachtig om haar heen en is niet vooruit te branden. Ook is het een echte snuffelaar, vooral buiten. Haar reukvermogen is ook uitstekend ontwikkeld. Qua knagen moet je haar ook duidelijk in de gaten houden, zodra het erg stil is zit waarschijnlijk op iets te kauwen waarvan je het liever niet hebt. Op de puppy cursus vindt ze het heel interessant, vooral het spelen met anderen. Het aandacht niveau verschilt niet van de andere puppy’s. Zindelijkheid begint ze nu steeds beter door te krijgen maar ze is het nog niet. Autorijden gaat wel goed. In het begin piepte ze wel iets maar nu bijna niet meer. Ik ben wel blij met de autobench die ik via marktplaats heb gekocht. Hierin voelt ze zich veilig. En je kunt hem eenvoudig schoonmaken als ze hierin een keer gepoept heeft, omdat het toch wel spannend is. Meestal gaan we elke dag wel even weg met auto zodat ze dit heel gewoon gaat vinden. Van het vuurwerk of ander lawaai zoals bladblazer, zaagmachine trekt ze zich niets aan. Soms kijkt ze wel verwondert maar dan leiden we snel af. Al met al kun je er een hoop leuke en verrassende dingen met meemaken. Nu ik dit stukje zit te schrijven ligt ze compleet bewusteloos in haar bench en kijk ik trots naar haar. En we trekken ons maar op aan de ervaringen van anderen dat het er allemaal bij hoort en dat alles straks tot de verleden tijd hoort.

16 januari 2011 

De verhalen van Baike en Sara zijn herkenbaar. Ook Melle heeft van die buien dat we het even niet helemaal weten. We proberen het eerst met negeren en dat soort zaken. Dat werkt soms wel en soms niet. Als Rob en ik hem vermanend toespreken met een lage stem werkt het ook wel, maar dat lukt onze dochters niet. Het komt voor dat hij echt in een mouw hangt en vastbesloten is deze tukkie_doenniet meer los te laten. Rechtop staan, negeren en naar het plafond staren is dan geen optie. Of hij gaat tegen de tafel (salon- en eettafel) op staan om te scannen of er nog iets te halen valt. Moeten we ook constant corrigeren natuurlijk. Maar als meneer het echt te bont maakt pakken we hem op en zetten we hem resoluut even buiten met de melding dat dit niet de bedoeling is (advies puppycursus). Dan huppelt hij even door de tuin en mag hij weer naar binnen. Meestal heeft dit dan wel gewerkt. We realiseren ons dat dit bij de opvoeding hoort en slaan ons er gewoon even doorheen (het is ons bij de kinderen gelukt, moet met de hond toch ook kunnen zou je zeggen). Verder is hij heel makkelijk. Wandelen gaat prima en ook Melle gaat er af en toe uitgebreid voor zitten om langskomend verkeer, iemand die een deur binnengaat of andere honden te bekijken. Loslopen gaat ook vrij goed. Hij houdt wel in de gaten waar ik ben en blijft in de buurt, maar als ik roep komt hij niet altijd gelijk. Al die geurtjes en takjes en andere dingen zijn veel interessanter (ze zeggen dat je als baasje altijd het meest interessant moet zijn, maar ik kan volgens mij niet op tegen bosgeurtjes en andere honden). We oefenen op cursus en thuis het ‘hier’ commando, dus hij gaat het vast wel een keer snappen. Hij vindt andere honden geweldig, ook op de puppycursus. Soms is het dan wel moelijk om zijn aandacht erbij te houden. Morgen heb ik de laatste puppybijeenkomst en daarna ga ik verder met de basisvaardigheden (gaan we met een klikker werken). Gisteren is hij voor het eerst in de bench een uurtje alleen thuisgebleven en volgens mij ging dat prima. Hij heeft niets in de bench gedaan (doetie nooit overigens) en was gewoon blij dat we er weer waren. Dan knuffelt en likt hij me alsof z’n leven ervan afhangt. Ook Melle schrokt z’n eten naar binnen en krijgt 4 voedingen per dag. Hij groeit als kool en oogst veel bewondering bij iedereen: “wat een mooi koppie”, “wat een mooie tekening”, “leuke stippeltjes op z’n poten”, “mooi stevig van bouw”. Leuk om te horen allemaal. Vinden wij natuurlijk ook! Hij gaat verder heel vaak mee (met de auto) naar wat dan ook: boodschappen (behalve de supermarkt, dan blijft hij thuis), lunch buitenshuis, visite. De afgelopen weekenden hebben we hem in een tas diverse sportcomplexen ingesmokkeld omdat onze dochters zaalhockeywedstrijden hadden en honden meestal niet naar binnen mogen. Eenmaal binnen zet ik hem gewoon in de tas op schoot met een knuffel en een kluifje en dat gaat best. Ben wel blij als het veldseizoen weer begint, dan kan hij lekker om de velden rennen. Er lopen aardig wat honden bij ons op de club rond, waaronder een aantal jonge stabijen, dus dat wordt helemaal leuk. Kan hij ballen gaan zoeken in de bosjes, haha. Verder is het gewoon een lekkere knuffelkont, die het heerlijk vindt om bij je te liggen in de stoel of op de grond en ‘kusjes’ (lees: likjes) komt geven. Begin februari gaan Rob en ik met de zaak een paar dagen op wintersport en dan komt mijn moeder in huis. Kijken hoe dat gaat. Tijdens onze wintersportvakantie met het gezin gaat hij een weekje bij mijn moeder in huis. Ze verheugt zich er nu al op. Hopelijk komt hij niet helemaal ‘verwend’ terug, we zien wel.

29 januari 2012

Zie de laatste tijd geen updates meer, jammer. Ben benieuwd hoe het met jullie is. Sietske weer de oude? Bente weer gezond en op gewicht?
Abbie vindt het nog steeds onmogelijk alleen te zijn. Sinds 2 nachten slaapt ze ook weer naast mijn bed. Tijdje terug moest ik even weg en kon niemand vinden even op te passen. Heb haar toen met allerlei speelgoed en lekkers in haar bench gezet. Toen ik na een half uur terugkwam was ze aan het gillen en piepen. 's Nachts wilde ze niet meer in haar bench maar dat moest ze wel omdat ze anders alles sloopt en de deuren kapot krabt. Na 2 nachten uren en uren gillen en piepen heb ik degene gebeld die puppycursus geeft en zij adviseerde opnieuw te beginnen met Abbie naast mijn bed. Het gaat gelukkig nu weer goed in de nachten. Overdag nog niet maar we werken eraan. Dierenarts zei ook dat ik Abbie kan vergelijken met een huilbaby, die groeien er ook overheen :-). 
Gisteren woog Abbie 8.1 kg. Puppycursus vindt ze geweldig en doet goed haar best. Wandelen vindt ze heerlijk, vooral loslopen en heerlijk rennen en snuffelen. Kortom, we zijn hartstikke blij met haar!
 
5 februari 2012

Het is de laatste tijd van ons uit een beetje stil op de lijn. Dat komt o.a. doordat we nog al met Bente bezig zijn. We zijn niet zo tevreden over haar ontwikkeling v.w.b. het groeien. Ze groeit vooral omhoog en blijft erg mager. Aanvankelijk dachten we dat dit kwam omdat ze heel veel lichaamsbeweging heeft met Sietske. Twee weken geleden spraken we daar met een andere fokker over en die adviseerde meer voer te geven. Op zich lijkt dat logisch. Vorig weekend waren we in een huisje in Hoogersmilde i.v.m. een wandelactiviteit van de NVSW (voor Sietske). In dat weekend konden we ook mooi vrienden en kennissen in het noorden bezoeken. We waren ook bij Willy Tienkamp (de fokker van Sietske) en ook zij vond dat Bente wel (erg) hoog op de benen staat. Een collega van Dick uit de FAC zei zondag dat er echt wel wat ‘op’ mag bij Sietske. Maar ja, wat te doen. We gaven al meer voer en dat schrokt ze in één keer naar binnen. Naar de dierenarts gaan, leek ons niet zo nuttig. Bente maakt absoluut geen zieke indruk. Waarschijnlijk zou hij ons ander voer gaan adviseren, dat we bij hem kunnen kopen en we willen niet op het dwaalspoor van het steeds maar weer ander voer proberen, terechtkomen. Dus Prins gebeld. De verklaring van het careteam van Prins klonk ons logisch in de oren. Doordat Bente zo schrokt, verteert het voer slecht. Ze ‘poept’ dus veel voedingsstoffen weer uit. Ze groeit daardoor wel omhoog, maar er komt geen body bij. Eiwitten neemt ze wel op, maar de verhouding is zoek. Daardoor is ze ook hyper-actief (dus niet alleen vanwege Sietske). Wij waren al begonnen met meer voer (wat dus geen zin had) verspreid over (nog) meer maaltijden. Er was dus voor Bente zo om de 4 uur een ‘schrokmoment’. Ze is/was ook heel erg op voer gefocust. Als we haar een kluifbotje gaven, en ze had er wat afgekauwd, slikte ze het staafje soms nagenoeg in z’n geheel in! Dat hebben we gemerkt als ze braakte in de auto op weg naar de cursus. Ook het aanleren van oefeningen in ‘af’ of in ‘volg’ gingen moeizaam, omdat ze maar één ding zag: voer en dus eten. Dus niet het brokje als zodanig als beloning voor ‘het gaan zitten’ zag. Vanuit Prins werd gezegd, dat het gedrag van Bente moet worden doorbroken. Ze hebben een stappenplan gemaakt, waar we afgelopen vrijdagavond mee zijn begonnen. We zijn er enthousiast over. Het heeft er in ieder geval voor gezorgd dat er niet meer geschrokt wordt/kan worden. Ook wordt er duidelijk minder gepoept (dus meer opgenomen). We mailen het stappenplan één op één aan de pupeigenaren door, mogelijk vinden zij er handige tips in. Er staat ook een stuk in over het eten van poep door Bente, maar dat had ze tot nu toe maar één keer gedaan.  We zijn benieuwd naar het verdere verloop. We zijn nu dus bezig met het geven van vlees met rijst in de kong. De kong heeft het formaat die bij haar grootte past, daardoor lukt het niet om de hele maaltijd er in één keer in te doen. Bente doet er ongeveer 5 minuten over om de kong leeg te eten. Daarna verstoppen we hem nog een keer opnieuw gevuld. Op deze manier wordt er in ieder geval langer over ‘eten’ gedaan, dan 3 seconden. Wel is ze erg gestrest als ze door heeft dat we met het vullen van de kong bezig zijn.Zo dat was een heel verhaal. We hopen, dat het met Baike, Boyke, Abbie, Melle en Sara goed gaat.

5 februari 2012

Een hoop zorgen las ik in de mail maar wel fijn om wat van jullie te horen. Ik maakte me echt zorgen. Ga morgen op mijn gemak het advies van Prins lezen. Hoop echt dat er snel verbetering komt.Abbie weegt inmiddels 8.7 kg dus niet eens veel meer dan Bente. Puppycursus gaat voorbeeldig. Ze kan nog steeds geen moment alleen zijn maar we trainen, zijn geduldig en doen ons best. Wat we vooral doen is genieten van Abbie en dat  is het belangrijkste.

Melle.Sneeuw6 februari 2012

Bedankt voor jullie informatieve mailtje. Melle heeft niet zozeer groeiproblemen zoals Bente, hij groeit in de hoogte en in de breedte, maar het schrokken en het eten van poep is heel herkenbaar. Hij poept ook veel en ook het in een keer inslikken van kauwstaafjes herken ik. Vind ik ook eng, het lukt vaak niet om er op tijd bij te zijn. Ik ga denk ik ook eens het advies opvolgen met het verse voer en de rijst e.d. Ik moet even bellen met Prins waar ze het diepvriesvoer van hun verkopen hier in de buurt, want alle zaken waar ik de puppybrokken kan krijgen hebben niet het verse voer. Ik had tot nu toe van een ander merk geprobeerd (vind hij ook lekker), maar ik wil toch even terug naar Prins in dit kader.
Verder gaat het overigens goed, al is het natuurlijk zoals alle pups een enorme druktemaker. Het kost aardig wat tijd en moeite, die opvoeding, en af en toe weten we het even niet meer, maar we blijven onverminderd blij met onze vent! Melle vindt de sneeuw overigens helemaal geweldig en gaat wel tig keer per dag spelen in de tuin. Deze week begin ik met de basiscursus en we hebben thuis de afgelopen dagen geoefend met de clicker. Dat heeft hij al goed door. Ben benieuwd of hij tijdens de cursus z’n aandacht erbij kan houden, omdat hij vorige keren bij de puppycursus erg opgewonden raakte van de andere honden en enorm bleef blaffen. We zien wel.

14 februari 2012

Met Baike gaat het prima. We hebben ook wat gekookte rijst (jullie tip) aan de brokjes toegevoegd, dit gaat wel beter.Vgl het Prins schema moet ze nu wat minder voer hebben. Dit gaat probleemloos, er blijft soms tijdelijk wat achter in het voerbakje. Dus ze heeft ook geen honger. We hebben ons opgegeven voor de  beginners jacht trainings dag in Raalte op 1 april en ook voor de clubmatch in Friesland. We gaan ook naar een hotel in Thuringen. Honden mogen daar ook mee. Daar ligt nog een meter sneeuw. We zijn erg benieuw hoe dat gaat. Alie ziet het nog niet zo zitten, omdat Baike nog een pup is. Ik verwacht eigenlijk geen moeilijkheden. We bekijken het gewoon hoe het gaat, anders rijden we zo weer naar huis. We zijn vandaag al begonnen met het vlees ivm de reis. Dus KWW:  kieken wat ’t wordt (op zijn Twents).

melle ijs14 februari 2012

Ik ben even benieuwd hoe het met jullie Bente gaat met het nieuwe voedingsplan. Naar aanleiding van jullie bericht zijn wij ook overgestapt op het verse vlees met rijst en ik ben daar erg tevreden over. Melle lijkt een stuk voldaner en rustiger en is ook niet meer zo gericht op het eten van poep. Hij zit momenteel wel in de fase dat hij z’n grenzen aan het verkennen is: eigenwijs, blaffen in de bench, blaffen als je even de keuken uitgaat, overal tegenop springen. Hij heeft al in mijn oor gehangen en bij mijn moeder is het oor uitgescheurd, doordat hij in de oorbel bleef hangen. Allemaal overkomelijk en we zijn ook niet boos op Melle, maar we moeten hem wel duidelijker grenzen stellen. Ik ben bezig met de basiscursus en daar vertelde ze me dat hij duidelijk probeert hoger in de rangorde te komen. Ik heb goede tips gekregen hoe hier mee om te gaan (al is het niet altijd even makkelijk om rustig en consequent te blijven met een heel gezin). Ik moet duidelijk mijn eigen ruimte opeisen, ben eigenlijk te toegeeflijk. De oefeningen op de basiscursus doet hij overigens goed, hij snapt het allemaal wel. En ik blijf ook nog wel lekker met ‘m knuffelen, want het is een echte schat. Maar we moeten wel blijven opvoeden, pfff..

Bente.Mand17 februari 2012

Met Bente lijkt het de goede kant op te gaan. We zijn nu twee weken met het stappenplan bezig (duurt vijf weken) en het schrokken lijkt minder te worden. Na een week vleesdieet, hadden we de afgelopen week brokken (wat voorgeweekt, tegen het schrokken) en vandaag een vleesdag. Vanochtend was Bente t.o.v. 10 februari 800 gram aangekomen en weegt nu 9,5 kilo. We gaan vol goede moed de komende week van het stappenplan in. Ook de oefeningen voor de cursus gaan nu veel beter. En Sietske en Bente kunnen al heel mooi naast elkaar aan de lijn lopen. Ook zonder Sietske loopt Bente keurig mee (heel parmantig). Na het eten is ze vaak uitgeteld en ligt ze languit in de mand. Ook met de zindelijkheid gaat het de goede kant op. Ze geeft duidelijk aan wanneer ze naar buiten moet, en als wij er dan maar alert op zijn, gaat het prima. Morgen weer naar cursus. Zien we Boyke weer! Verder vindt Bente het heel leuk om iets van buiten naar binnen mee te nemen: takje of een veertje. Dat ruilen we dan binnen weer voor een brokje. 

Sara Flierefluiter20 februari 2012

Hier ook een update van Saar.
Het gaat goed met Sara Flierefluiter. Ze wordt steeds meer een 'echte' stabij (of stampij zoals onze buurman haar noemt) met een prachtige mooie lange staart waar langzaamaan een pluim aan groeit met mooie grote stippen op haar poten en liefe bruine kijkers en vrolijke zachte hang oren. Ze luistert steeds beter met bijvoorbeeld aan de riem lopen, komen, en wachten voor haar voerbak. Vanochtend is ze wat onrustig. En als ik met haar ga spelen dan zit het speeltje onder het bloed. Of terwijl het tanden wisselen is in volle gang. Wat nog niet lekker loopt is het alleen thuis zijn. Alleen in de kamer is geen probleem, ook een uur alleen in de auto vindt ze niet erg. Gaat lekker liggen slapen of aan een botje knagen. Maar alleen in huis.....dat wil madam toch niet. We trekken de deur achter ons dicht en ze begint te piepen. Net zo lang tot we weer terug komen. Dat vraagt dus nog wat geduld...... Sara is ....redelijk zindelijk.... gedurende de dag doet ze af en toe nog een plasje binnen vooral als het buiten regent en nat is. Dat vindt ze helemaal niets. Ook natte poten krijgen of door de modder is (nog) niet voor haar weggelegd. Bij de laatste puppieles wilde ze niet gaan zitten of down omdat dan haar mooie stabij-billen nat en vies zouden worden..... Dat heeft ze toch niet van ons geleerd...... Verder gaat de puppieles lekker. Het is voor ons een hele kunst om haar aandacht vast te houden met al die leuke andere hondjes, maar ook dit gaat steeds beter. Na het mailtje over Bente zijn wij begonnen met het weken van de brokken. Op deze manier schrokt ze minder en krijgen wij de indruk dat ze meer voedingstoffen binnenkrijgt. Sindsdien heeft ze een beter ontlasting. De dame weegt een kilo of 11. Tot zover. Een knuffel van Saar voor al haar broers, zussen en mams.
Ze ligt nu lekker te pitten in de zon met een verzameling aan speeltjes om haar heen. Ze is echt een schatje :-)

vandaag 05822 februari 2012

Wat is het toch leuk alle verhalen te lezen over de pups. Wilde even laten weten dat het goed gaat met Abbie. Zoals jullie weten wil Abbie absoluut niet alleen zijn en sliep ik tot vorige week nog steeds op de slaapbank beneden. De truc van de 'puppyjuf' werkt prima. Naar bed gaan ritueel zoals altijd maar in plaats van dat ik op de slaapbank kruip sluip ik na een minuut of 5 naar boven, met de babyfoon aan, zodat ik het hoor mocht ze toch gaan piepen en gillen wat na een week nog niet gebeurt is. Abbie blij, ik blij. Wel hebben we Jakob teruggebracht naar Frankrijk waar hij bij vrienden bijna 3 jaar geleden geboren is. Tussen Jakob en Abbie ging het prima!!! Ook Abbie mist hem. Jakob is in het laatste anderhalf jaar steeds bezitteriger naar mij toe geworden en had grote problemen als er onverwacht eten in de buurt was. Toen hij me anderhalve week geleden voor de derde keer zo gemeen gebeten had (zelfs naar ziekenhuis gemoeten...) hebben we deze moeilijke beslissing moeten nemen.
Als iemand nog tips heeft om Abbie te leren alleen te blijven in de bench hou ik me aanbevolen! Als ik even naar boven ga om iets te pakken plast ze direct van de stress in de kamer. Los in huis is ook verder geen optie omdat ze tegen deuren gaat springen en overal gaat krabbelen. Haar bench maken we zo gezellig mogelijk. Lievelingsknuffel, botje, verstoppen brokjes etc. Na een wandeling wil ze graag in de bench als ik ook in de kamer ben. Als ik dan deurtje sluit en naar andere ruimte loop gaat ze piepen, blaffen en gillen. Ze plast dan niet! Foto is zondag op Wassenaarse Slag gemaakt. Wat een feest vond ze het. Nog een stabij reutje van 15 weken tegen gekomen. Ze had geen belangstelling voor hem :-). Ze was met haar labrador vriendin en golden retriever vriend die volop gezwommen hebben, daar waagde ze zich nog niet aan maar wie weet als het wat warmer gaat worden.

4 maart 2012

Vroeg me af of jullie naar de clubmatch gaan op 28 april? Ik twijfel of ik het aan durf. Zelf nog nooit naar zo'n evenement geweest en Abbie is niet een enorme held met andere honden om haar heen. Ze heeft haar vriendjes dan gaat het prima, maar bijvoorbeeld tijdens de wandeling gaat ze zitten als er een hond aan komt, en komt pas in beweging als de andere hond voorbij is. Misschien een idee om het ook te vragen aan de andere eigenaars van de pups?
Gaat het goed met Bente? Ben benieuwd. Hoop dat alles naar wens verloopt! Volgende week examen van de puppycursus. We gaan daarna de vervolgcursus doen. Het gaat echt heel goed met haar. Slapen in de nacht geen enkel probleem meer en overdag trainen we. Komt goed! Kreeg van iemand tip om Bach remedie te gebruiken. Hebben jullie daar ervaring mee?

BentePuppyA6 maart 2012

Met Bente gaat het steeds beter. Het etensprobleem lijkt voorbij. Afgelopen vrijdag waren de baasjes van Sara hier (met Sara). We hebben ze toen allebei gewogen. Sara was duidelijk zwaarder dan Bente, maar wij waren met de 10,3 kg heel tevreden. Bente was op die dag in een week 600 gram aangekomen. Wij zijn zeker aanwezig op de clubmatch van de NVSW. Dick helpt in ieder geval met het opbouwen op de vrijdag er voor en met het 'afbreken' op de zondag er na. We hebben een camping in Harich besproken. Het weekend van de 21e hebben we een terugkomdag van de fokker van Sietske in Peest, dus dan zijn we ook al in het noorden. Dat wordt het eerste weekend dat we met twee honden gaan kamperen. We hebben een verplaatsbare nylon afrastering besteld. Die gaan we voor de caravan installeren, want met twee lijnen, dat lijkt ons niets (gaan toch steeds in de war). We hebben wel het plan om met Bente mee te doen op de clubmatch, maar we hebben nog niet ingeschreven. We kijken nog even de ontwikkelingen aan. We weten wel, dat Baike mee zal doen!  Geweldig! Morgen begint Dick met de eerste ringtraining met Bente, we zijn benieuwd hoe dat zal gaan. Vanavond was de afsluiting van de Puppy-A cursus. Die werd afgelsoten met een wedstrijdje in het voorkomen na het roepen van de hond. Bente kwam met nog een andere pup in de finale en verloor de tweestrijd met een neuslengte. Maar Janneke was er toch heel blij mee. Volgende week starten ze met de puppy-B. We gaan dan naar de avondcursus, omdat we op zaterdagochtend (weer) met Sietske gaan trainen (G&G).

8 maart 2012 

Met Baike gaat het gewoon goed.  Wij zijn dol op haar en zij op ons. Tijdens het lezen van jullie stukjes zien we zeker herkenningspunten en dat is juist het leuke om je te kunnen spiegelen omdat het voor ons de eerste hond is. Voor onszelf is nu ook een wat rustiger periode aangebroken. We hebben ook wel momenten gehad dat je dacht wat nu weer.
Ongeveer 3 weken geleden zijn we 4 dagen naar zuid Duitsland geweest. We hebben een hotel uitgezocht waar zij ook mee mocht. Nou dat was een feest. Ze vond het prachtig alle aandacht. Ze sliep in haar bench bij ons op de hele grote kamer De reis heen en terug is ook goed gegaan. Aan de sneeuw moest ze een paar dagen wennen want daar snapte ze niets van. Aanvankelijk stribbelde ze ook tegen om mee naar buiten hetgeen ze thuis ook nog wel soms doet. Ik denk dat dit mede komt door haar blikveld. De sneeuw was vrij hoog en wij kijken erover heen en zij niet. Dit hotel is zeer aanbevelenswaardig. Prachtige omgeving en ook leuke stadjes. Adres natuurlijk beschikbaar voor jullie. Autorijden gaat wel goed maar als ze de auto ziet dan twijfelt ze nog wel eens of het wel zo leuk is.
Toen we terug waren is ze bekeken en onderzocht door een assistente van de dierenarts. Zij heeft haar grondig bekeken en op het eind was er een duidelijke conclusie: een hele gezonde stoere en sociale hond . Haar  gewicht  was toen 9 kilo. Hierbij zijn de ribben nog goed voelbaar hetgeen ook de bedoeling is. We letten hier ook goed op zodat ze een slanke ranke speelse hond blijt/wordt.
Opmerkelijk vond ik het advies om haar eventueel te laten steriliseren. Dit zou moeten gebeuren voor de eerste loopsheid. Het argument hiervoor zou zijn dat ze laten veel minder kans heeft op borstontsteking en tumoren. Ik heb toen met Dick gebeld en elders info in gewonnen en er blijkt geen enkele grond te zijn om dit voor waar aan te houden. We waren het sowieso niet van plan omdat je voor ons gevoel de spirit uit de hond haalt met alle gevolgen van dien.
Ze is nu vrijwel zindelijk maar tot een 1/2 jr moest je je zeker geen zorgen maken zei ze. En tot de lft van 1 jr is een ongelukje ook nog acceptabel. De puppy cursus zit erop. We zijn daar 9 keer heen geweest. We zijn deze week begonnen met de vervolg A opleiding. Daarnaast gaan we incidenteel naar een vorm van jachtopleiding.
Ook hebben we ons opgegeven voor de introductie dag  van de NVSW jachtopleiding in Heino op 31 mrt en 1 april. We hebben niet de intentie om er een jachthond van te maken. We doen het meer om haar een goede opvoeding mee te geven zodat ze later niet als een ongeleid projectiel door het bos gaat. Verder vindt ze speuren geweldig en ons inziens is haar reukvermogen goed ontwikkeld. Ook gaan we naar de nieuwe Working cursus van de NVSW. Ze is daar toegelaten alhoewel ze nog vrij jong is maar ze krijgt een aangepast programma. Ik heb hier eerst uitgebreid telefonisch contact over gehad met de secretaris Details over deze opleiding kun je vinden op de site en in het laatste clubblad. De eerste keer is vgl week zaterdag 17 maart.
Op 28 april gaan we ook naar Friesland voor de clubdag. Maak je geen zorgen over Abbie Gewoon heen gaan. Op de kont zitten en om zich heen kijken wat er allemaal gebeurt doet Baike ook heel vaak. En als ze dan alles in zich heeft opgenomen komt ze wel weer mee. Verder is zo’n dag erg goed voor de socialisatie! We zijn op advies vd puppytrainer destijds ook al een keer een uurtje naar een show geweest om haar daar gewoon te laten ruiken en snuffelen. En als ze moe wordt gewoon op een rustige plek laten rusten bijvoorbeeld in de auto.
Eten gaat goed en ook een stuk rustiger. Donderdag is vleesdag en dan is ze net een leeuw. Het vlees mengen we een beetje met gekookte rijst zodat het wat meer volume heeft. Ook heb ik een verse groene pens gehaald bij de slager. Wat een belevenis. Nooit geweten hoe zo’n ding er uit ziet. We hebben hem in de schuur in stukjes(ruim 13 kilo) gesneden en daarna in diepvries gedaan. Ze was de hele dag niet uit de schuur te houden omdat die geur daar nog steeds aanwezig was. Als je haar een stukje geeft komt het oerinstinct heel duidelijk naar boven want dat is aanvallen!!!.
Onze grote hobby is geocaching. Ik heb geen flauw idee of jullie weten wat dit is. Laat ik er maar niet over beginnen want dan is er geen houden meer aan. In het kader hiervan hebben we ook een z.g. cache over Baike gemaakt die anderen kunnen oplossen. Als je op http://coord.info/GC3D3KF klikt kun je deze ook inzien. De foto’s zijn al meer dan 3 weken oud.
We zijn benieuwd of jullie ook naar Friesland gaan. Het lijkt ons heel leuk om de baasjes ook eens te leren kennen.

DiplomaMelle14 maart 2012

Hier weer even een verhaaltje over Melle. We zijn echt zo blij met ‘m, het is echt een superhond. Vorige week heeft hij zijn diploma van de cursus ‘Leren Samenwerken’ gehaald. We zijn een maand lang 3x per week daar naartoe geweest en hij heeft geleerd te volgen, zitten, af, blijven, hierkomen, dat soort dingen. Daarnaast kregen we ook uitgebreid theorie aangeboden over samenwerking met je hond en goed leiderschap. Erg leuk, maar ook ontzettend intensief. De resultaten waren uitstekend (zo staat het ook op het diploma), met als toelichting: “Melle is een echte werkhond en zal voor u door het vuur gaan. Blijf lekker werken. Mijn complimenten voor de samenwerking”. Geweldig toch? We gaan nu door met de vervolgcursus, 1x per week.
In huis is Melle een stuk rustiger geworden, geen gekke puppy aanvallen meer, en niet meer zo bijterig. Het enige wat we hem nog niet zo goed afgeleerd krijgen is het tegen de aanrecht en de tafel op staan als hij eten ruikt. Vanochtend is er daardoor een halve bak yoghurt over hem heen gevallen, hij droop echt  Grappig natuurlijk, maar niet gewenst, moet nog even verder aan gewerkt worden. Verder is het een hond die veel beweging nodig heeft. Hij vindt het heerlijk om lekker door het bos of over het strand te rennen en speurt wat af met z’n jagersneus. Hij is dol op stokjes, sleept van alles mee totdat hij weer de volgende interessante versie vindt. Hij luistert prima, als ik ben doorgelopen en hij loopt wat achter en ik roep “Melle, hierrrrrrrrr”, komt hij aanracen. Het is overigens een leuk gezicht om hem te zien rennen. Z’n kontje gaat nog zo leuk heen en weer en als je hem aan de voorkant ziet aankomen ziet hij er heel stoer uit met zijn brede poten en borstkas. Prachtig gezicht.
Hij gaat ook prima om met andere honden. Soms is hij uitbundig en enthousiast, maar als hij voelt dat de andere hond er niet zo van gediend is, dan doet hij rustig en kan ik gewoon met ‘m doorlopen. Ik neem ‘m zo veel mogelijk overal mee naartoe. Winkels, restaurants e.d. Gaat best, alleen heeft hij nu de  neiging om bij te weinig aandacht te blaffen. Overigens doet een kluifje wonderen, dan gaat hij liggen, kan ik de riem loslaten en mijn ding doen.
Het lijkt me ontzettend leuk om 28 april naar de clubdag te komen. Autorijden is geen probleem voor Melle en ik denk dat zowel hij als ik het superleuk zullen vinden. Staat in de agenda!

sarafiets sara18 maart 2012

Tegen de tafel opstaan.....ja ja, dat kan Sara als de beste :-( Gisteren at ze nog twee suikerbroodjes bij mijn moeder van de onbijttafel en die zelfde dag kon ik op het terras nog net het appelgebak (met slagroom) redden.
Dus dat is ook nog wel problematisch met onze friese stabij (maar ja, het was ook fries-suiker- brood). Volgende week doen we examen bij de puppieles. Dat gaat erg goed. Dat komt ook omdat Gerda (zij gaat het examen doen) nagenoeg zelf een friese stabij is ;-); vrolijk en enthousiast!!
Saar charmeert de hele wereld om haar heen, iedereen loopt met haar weg.Het strand vind ze helemaal geweldig, soms komt ze steun zoeken tussen onze benen, maar speelt ook lekker met de andere honden.
Verder krijgt ze langzaamaan een nieuwe coupe.....bovenop, bij haar borst, en bij haar achterpoten komen er krullen in de vacht. Wij denken, zo moeder zo dochter!!
Autorijden gaat goed, in de auto blijven ook en ook het alleen thuis zijn gaat steeds beter. We vinden wel dat ze de laatste dagen een aanval van eigenwijzigheid heeft. Gisteren liet ze zich zelf uit, rende de brug en de weg over naar haar favoriete veldje.
En vanmiddag was er ook geen houden aan, ze vloog het bosje in en kwam er pas uit toen haar favoriete buurhond in de buurt kwam. Naar roepen luistert ze niet, of terwijl oostindisch doof.
Dat baart ons wel enigszins zorgen.....dit is toch wel een hele vroege puberteit!! Ons volgende experiment wordt het fietskarretje. Dat zou toch fijn zijn dat we gewoon ergens op de fiets naar toekunnen, met onze Saar achterin.
Hoe dit verloopt horen jullie vast in de volgende update.

Moeder.en.dochter.maart1231 maart 2012

We zijn erg tevreden over hoe het nu met Bente gaat. Ze groeit als kool. (Als het maar niet te snel gaat) en weegt nu 13,8 kilo. Ook Bente is een echte handenbinder, maar ze gaat steeds beter luisteren. Janneke volgt nu de Puppy-B cursus en Dick is al een keer met Bente naar de ringtraining geweest. Dat is echter maar om de twee weken. We hebben Bente ook ingeschreven voor de clubmatch en hebben nog steeds plannen om Sietske en Bente in te schrijven voor de expocanini in Florence (eind mei 2012). Sietske is sinds vandaag loops, dus als we ergens los gaan lopen, dan zal dat alleen voor Bente zijn. We zijn benieuwd hoe dat zal gaan. Tot nu toe waren ze altijd samen los en Bente blijft dan altijd bij Sietske in de buurt.

14 april 2012

Een korte update over de bijna een half jaar jonge Abbie. Tijd is omgevlogen. Abbie gaat prima. Alleen zijn met een lekker botje in haar bench 'al' zo'n minuut of 10. We gaan vooruit. Ik ben hartstikke trots op haar. Af en toe lijkt het of ze al de geleerde dingen even is vergeten maar het gaat ook vaak heel goed. Op puppycursus is ze voorbeeldig en leert nog steeds een hoop nieuwe dingen. Het enige wat maar niet wil lukken is het vliegen en oh wat zou ze dat graag willen om al de vogels hoog in de bomen te kunnen grijpen.Abbie.vliegen
Abbie woog vanmorgen 14 kg. Bijna 10 kg zwaarder dan toen ze bij ons kwam.

Bente150415 april 2012
Vandaag zijn Baike, Abbie, Melle, Boyke, Sara en Bente al weer een half jaar!!!! Bente wenst alle broers en zussen een actieve dag toe

15 april 2012
Ja, dat gaat snel. Het is alsof Melle er al veel langer is. En hij groeit als kool, 17 kg al weer. Maar goed in verhouding, gewoon een stevige jongen.

 

16 april 2012sara1604
Onze Saar vindt water ergggg leuk, maar echt zwemmen gaat nog te ver. Nog even ..... en ze springt!!
Saartje weegt nu 12,6 kilo, dat is wel minder dan Abby of Bente. Ze komt de laatste weken niet zo veel aan.
Verder ziet ze er erg mooi uit, hoor. Een glimmende vacht en als ze andere honden ziet wil ze altijd spelen
Als ze alleen bij ons is, is ze niet zo'n speelmonster..... Het liefst wil ze knuffelen en slapen...

25 april 2012
Vanmorgen met Abbie naar de dierenarts geweest voor een junior-consult. Het lichamelijk onderzoek liet een gezonde pup zien, gewicht met 14,3 kg net iets onder de groeicurve maar mooi slank. Ze is flink aan het wisselen van tanden en kiezen, vacht prachtig en vol, met glans. Nog wel rode randen onder haar ogen maar verder ogen schoon. Niets dan lof! Super dus!. Abbie blijft af en toe op haar plekje liggen als ik rond loop. Springt minder tegen bezoekers en ons op. Gisteren sloeg alles....ik had een verse mergpijp voor haar bij de slager gekocht. Ze heeft net iets meer dan een uur in haar bench heerlijk liggen kluiven zonder ook maar 1 piep of blaf (dochter was thuis, ik kwartier weggeweest). Toen ze wat onrustiger werd ben ik bij haar gaan zitten met het deurtje open. Wens jullie een hele goede dag toe op de clubmatch en bij een volgende gelegenheid hoop ik zeker van de partij te zijn! Ik lees vast op de site over de ervaringen en resultaten.

clubmatch 086dick28 april 2012
Bente en Baike hebben vandaag meegedaan aan de clubmatch van de NVSW te Harich. Melle was als toeschouwer aanwezig. Een mooi moment om voor het eerst weer eens een foto te (laten) nemen van Sietske met drie van haar laatste 6 koters. De resultaten op wedstrijd waren 'Veel Belovend' voor Baike én voor Bente. Wat leren die hondjes toch veel in een korte tijd. Wij waren met de caravan naar Harich gegaan en hebben daar een paar dagen gekampeerd. Dat is nog eens iets anders, dan een ruime kamer en een tuin. Maar Bente en Sietske hebben zich prima gedragen. We zien onze reis naar Italië straks in mei/juni met vertrouwen tegemoet. Ook hebben Sietske en Bente voor het eerst samen in één bench gelegen op de show, wachtend totdat Bente aan de beurt was. Helaas was het vandaag heel slecht weer, maar toch kijken we terug op een aantal fijne dagen.

11 mei 2012
Even laten weten dat het met Abbie telkens beter gaat. Overdag zet ik haar 1x in haar bench (met middageten) en laat haar dan met het deurtje dicht alleen. Na het eten piept en blaft ze even maar is daarna wel een kwartier tot een half uur stil. Over 2 weken examen vervolg puppycursus. Gaat ook helemaal naar wens. We zitten in de lift. Jammer dat ze nog niet klaar was voor de clubmatch maar nu zou ik het wel aandurven dus ... als er weer zoiets is.. Zou het wel heel leuk vinden als jullie er dan bijvoorbeeld ook zijn. Hahahaha ik ben niet zo'n held in mijn eentje. 

Firenze201226 mei 2012
Vandaag heeft Bente (met Sietske) meegedaan aan de '80e Esposizione Internationale Canina di Firenze' of te wel aan de internationale show in Florence. Het was net als in Harich een buitenshow, maar er waren twee verschillen: het weer was heerlijk en er waren maar twee Stabij's. We hadden dan ook over belangstelling niet te klagen en hebben best het e.e.a. over het ras kunnen vertellen. Bente en Sietske kregen allebei een prima beoordeling en plaatsten zich voor de erering. Daar bleek bij Bente, dat ze nog erg onervaren is. Want het is natuurlijk wel mooi dat je met alle beste juniores van die zaterdag mag strijden om de ereplaatsen, maar dan moet je wel netjes lopen. Dat was aan het einde van de dag voor Bente nog te moeilijk. Ze sprong alle kanten op en het was 'einde oefening' voor haar en Dick. Sietske verraste echter iedereen door echt prachtig door de ring te gaan en werd 3e van rasgroep 7 (van de 15 als beste geplaatste honden in hun ras). Dat is voor een Stabij echt een heel goed resultaat. Op de foto is duidelijk te zien dat Dick nog moet leren zichzelf en Sietske op het ereplatform te presenteren. Hond nr 1 staat er mooi bij, maar Sietske op 3 totaal niet. (Maar ja, al die camera's, daar werd de baas een beetje nerveus van....). 

13 mei- 11 juni 2012
Bente is met ons op vakantie geweest in de caravan naar Italië. Het is goed verlopen. Aanvankelijk sliep Bente in de bench en Sietske er naast. Later bleek dat Sietske ook in de bench wilde, dus samen geslapen. Naar mate we wat zuidelijker kwamen en het warmer werd, bleek twee honden in een bench toch wel wat benauwd. Dus bench opgevouwen en de honden 'gewoon' los in de caravan. Dat is goed verlopen, als Bente ons heel vroeg kwam wekken, konden we haar gewoon terugsturen naar haar 'plaats' en sliep ze weer verder. Sinds de vakantie slapen ze nu hier in de Wagenschuur samen op één groot kussen onder de trap. Geweldig! Het wandelen ging ook steeds beter. We bezochten natuurlijk niet alleen steden, maar ook mooie buitengebieden. De dag begon elke keer met een flinke wandeling van zo'n 1,5 a 2 uur. Bente was niet misselijk tijdens de reis en heeft in zee gezwommen!

Verona2012Bentezwemt

29 mei 2012
Melle is inmiddels een echte vent, die z’n poot optilt bij het plassen, iets waarvan hij eerst volgens mij dacht ‘hoe en waarom moet dit nu precies’, maar wat hij nu feilloos onder de knie heeft. Hij dacht onlangs even ‘ik ga puberen en nu luister ik niet meer’ en begon toen weg te lopen als ik hem riep, te trekken aan de riem, bij het commando ‘zit’ of ‘down’ te kijken alsof hij werkelijk geen idee had wat ik bedoelde, dat soort zaken. Maar inmiddels hebben we dat weer redelijk onder controle. Met een Halti-riem hebben we hem duidelijk kunnen maken hoe dat ook al weer moet met wandelen en wie de baas is, en nu loopt hij weer netjes aan de gewone riem mee. Hij was mij onlangs een keer kwijt met wandelen (overigens in een volledig veilige omgeving), maar was daarvan zo geschrokken, dat hij mij enorm goed in de gaten houdt met loslopen en om de paar meter even omkijkt waar ik ben. Erg fijn. We gaan met regelmaat naar het strand en dat vind hij heerlijk, al is Melle (nog) geen grote fan van water. Hij neemt niet spontaan een duik. Door zelf ook door het water te lopen probeer ik hem duidelijk te maken dat het leuk is en hij gaat nu al steeds wat verder. Afgelopen week liep hij zonder pardon een hond achterna de golven in en kreeg vervolgens een grote golf over zich heen, dat was even schrikken, maar het weerhoudt hem er niet van het steeds opnieuw te proberen. Op het strand zijn ook veel honden om mee te spelen en te rennen en dat vindt hij heerlijk. Zaterdag is hij voor het eerst meegegaan op de boot. We hebben een paar uur gevaren en nadat hij eerst even moest wennen ging het prima. Hij hing op een gegeven moment relaxed met beide voorpoten half over boord en was zeer geïnteresseerd in wat om hem heen gebeurde. Het is een heerlijke huisvriend, hij heeft de grootste pret als we met z’n allen op stap gaan. Als de hele groep maar bij elkaar is, dan is het goed. In de auto op vakantie naar Noord-Frankrijk was ook geen probleem. Hij ging tussen de meiden in liggen in de auto, ging slapen en na 3,5 uur rijden stond hij vrolijk weer op, klaar voor het volgende avontuur. Hij is overigens erg goed in het stelen van alles wat eetbaar is (ook koekjes uit je hand, gebakjes van het bordje, broodjes uit de zak), dus dat is wat lastig, alhoewel soms ook dolkomisch. Moeten we nog even aan werken zullen we maar zeggen. Ook rubber teenslippers zijn niet veilig, die worden stukgebeten zodra hij ze te pakken krijgt. Maar verder gaat het prima hoor, haha. Melle is nu klaar met wat basistrainingen en ik overweeg een jachttraining met hem te gaan doen. Ben nog aan het oriënteren waar precies. Denk dat dat heel erg geschikt is voor Melle en het lijkt me zelf ook leuk om te doen. 

Oh ja, moet ik ook nog even vertellen. Wij hadden pas gefondued met olie en hadden de pan op de tuintafel gezet om af te koelen. Helemaal in het midden, zodat Melle er niet bij zou kunnen. Dus wel. Heeftie met z’n poot natuurlijk staan hengelen, is de pan omgevallen (was al koud gelukkig) en is de olie deels over hem heen gevallen. Hij zag er niet uit met z’n vetkuif. We hebben hem een week lang MelKroket genoemd, hij bleef maar naar frituur ruiken ook al hebben we hem gewassen. Het is een echte ondeugd!

saar300530 mei 2012
Onze Saar is gisteren loops geworden!! De dame was er knorrig van. Het gaat allemaal goed hoor, wij worden alleen wat op de proef gesteld wat betreft het aan de lijn lopen. Saar is nog steeds een vrolijke flierefluiter. En we genieten ook nog steeds volop van haar. Ze is wel 1 keer erg ziek geweest. Waarschijnlijk iets verkeerd gegeten. Ze was helemaal uitgedroogd en moest bijna aan het infuus!!
Maar dat zijn we weer te boven gekomen. Verder moeten we haar oogjes goed in de gaten houden. Die zijn snel ontstoken. We zijn begonnen aan de cursus elementaire gehoorzaamheid wat haar en ons tot nu toe goed afgaat. Ach ja.....en verder.....zijn wij eigenlijk zoals alle andere hondenbezitters.... wij vinden namelijk ook dat we het leukste liefst vrolijkste hondje van de wereld hebben, niets nieuws onder de zon dus  :-)

9 juni 2012
Baike is met vakantie. Ze is onderweg naar het Gardameer en is nu (met zijn baasjes) in Duitsland, vlak aan de Oostenrijkse grens. Met Baike gaat het voortreffelijk. Ze steelt hier helemaal de show. Hoe vaak we wel niet aangehouden zijn weet ik nu al niet meer. Ze wordt heel “suss gefunden” en dat vindt de dame zelf ook wel leuk

24 juni 2012

Abbie is loops. Ze houdt zichzelf vooralsnog niet schoon, dus heb ik haar maar tijdelijk een slip van mij aangetrokken met een gat erin voor haar staart. Een hele dame dus!

Baike.Sneeuw30 juni 2012

We (Hans, Alie en Baike) zitten nu in Tirol, zijn hier op goed geluk heen gereden. waar de wind ons bracht. Weer blijft prachtig. Magnifiek gebied, hier gaan we zeker weer een keer heen. Landeck ligt op een kruising,  je kunt alle kanten heen tot in Graubunden Zwitserland toe. Dan koop ik ook een kaart voor alle liften, Baike mag nu nog maar 3/4 uur lopen, dan kunnen we overal bergwandelingen maken. Mooie tijd nu al die alpenweiden staan in volle bloei. We hebben vandaag een geocache onder een gletsjer gedaan. Ik kreeg halverwege  een lift omhoog mee op de sneeuwscooter. Die man heeft ons alles verteld over de gletsjer en heb hem over het cachen verteld. Baike.ScooterToen mocht ik met de bully over de gletsjer terug, want zijn maat kwam er net aan en Alie met Baike op schoot de hele weg met sneeuwscooter terug. Ze zijn daar bezig met onderzoek naar het smelten vd gletsjer.

19 juli 2012

Sinds afgelopen maandag gaat Abbie nu een paar keer per dag in de bench met het deurtje dicht. Ik loop dan beneden rond. Vandaag voor het eerst even naar buiten gegaan en na een minuut weer naar binnen. Ging prima! Gaan we nu langzaam uitbreiden. De nachten gaan gelukkig probleemloos. Gewoon in de bench met het deurtje dicht slaapt ze tot een uur of 7/half 8.
Hoe ze deze verlatingsangst heeft ontwikkelt is me een raadsel maar goed. Abbie is een super hond, geen moment spijt dat ze bij ons is gekomen.
Abbie is een enorme knuffelaar. Het liefst zit ze 's avonds op schoot. Ze heeft net een periode van puberen achter de rug. Luisteren gaat weer een stukje beter, trekken aan de lijn is nog een beetje een probleem. Soms doe ik een neusbandje om wat ze niet prettig vindt. De wandelingen daarna is ze heel lief en dan neemt ze het weer waar en trekt als een dolle. Kwestie van geduld en oefenen.
Gisteren was ik bij een vriendin met een boerenfox. Ze vond het reutje heel lief en hij haar ook. Hij besprong haar regelmatig en tot mijn verbazing deed ze wel haar staart opzij. De loopsheid is 24 juni begonnen, dus aanstaande dinsdag 4,5 week geleden. Er is al een tijd geen bloed meer of andere afscheiding en neem aan dat de loopsheid gewoon over is.  Ze is overigens tijdens de loopsheid niet anders geweest dan anders. Vrolijk, wilde graag spelen, gezellig knuffelen etc.

2melle.moederdag5 maart 2013: Abbie behaalt 'Uitmuntend'

Op de show van KC Rijnland behaalde Abbie Sietske vd Wagenschuur de kwalificatie Uitmuntend!!!! (2U). Van harte gefeliciteerd. Bekijk hier het gehele keurverslag.

27 april 2013: Baike behaalt ook 'Uitmuntend'

Op de show te Hardenberg behaalde Baike Sietske vd Wagenschuur de kwalificatie Uitmuntend!!! Van harte gefeliciteerd!  Bekijk hier het gehele keurverslag.

25-5-2013: Terug van weggeweest

Van 2 april tot half mei maakten wij een rondtrip door het zuiden van Europa. Aanvankelijk was het in Frankrijk net zo koud als ‘hier’, maar toen we de Pyreneeën voorbij waren, werd het een stuk lekkerder. Na via Pamplona richting Saragoza getrokken te zijn, hebben we ook een paar dagen inde buurt van Toledo en Madrid gekampeerd. Natuurlijk ook Madrid bezocht (met de trein) vanaf Aranjuez. Voor Sietske en Bente was dit allemaal geen probleem. Natuurlijk hebben we ook SBWatervalhéél veel gewandeld (Dick is flink afgevallen) en we zijn ook niet elke dat met de auto er op uit getrokken. Vervolgens zijn we via Cordoba, Sevilla naar Cadiz gegaan. De camping lag aan het strand en de honden mochten er op! Dat deden we dan meestal helemaal aan het begin van de dag of aan het eind. Wat hebben ze gerend en gezwommen!. De Algarve was ook prachtig en met een lekker windje waren de temperaturen (ook voor de beide dames) prima. In noordelijke richting vervolgden we onze reis via Lissabon, Aveiro richting Salamanca.  Dick heeft heel vaak in zijn beste Italiaans (!) uitleg over het ras moeten geven. Vaak dachten de mensen dat het bordercollies waren (Gelukkig hebben die er niet echt verstand van….). ‘Terug’ in Frankrijk werd het weer slechter en dat bleef zo tot we weer terug waren in Oud-Beijerland. Al met al een geslaagde trip met heerlijke Spaanse en Portugese temperaturen.

29 juni 2013 Eerste Nederlandse Rashondenshow te Zwolle

In onze plannen komt ook het fokken met Bente voor. We zijn met de voorbereidingen begonnen. Dus dat betekent in ieder geval het behalen van minimaal 2x ZG op een tentoonstelling, Bente4UZwolleringtraining, HD foto's en bijscholen op de fokkerscursus van de NVSW. Bente had al een keer een ZG behaald. toen ze nog geen 15 maanden was, dus nu gingen we voor de tweede ZG. Nu is Bente een geheel andere showhond dan Sietske. Sietske loopt eigenlijk van nature al mooi in de ring en staat vaak direct goed. Met Bente is dat wat anders, we hoorden al vaak dat het een mooie hond is, maar dat ze makkelijk in 'telgang' gaat en dat is nou eenmaal niet de bedoeling. De laatste tijd flink in het lopen getraind en eigenlijk weinig telgang meer gezien. Hoe zou het nu op de show gaan? Er waren heel wat teefjes Stabij die meededen in de tussenklasse. Uiteindelijk werden we met een aantal anderen geselecteerd om verder te lopen (en nog steeds geen telgang gezien!!!). De uitslag was voor ons dus een geweldige verrassing: we gingen voor een 2e ZG maar het werd een 'Uitmuntend' en ook nog geplaatst. Blijheid en verrassing, dus. In september gaan we voor de HD-foto's en in november doet Janneke mee aan de fokkerscursus van de NVSW. Daarna zien we verder.

Oktober 2013

Bente heeft de afgelopen weekenden meegedaan aan de dogshows in Brussel en in Charleroi. Ze gaat het steeds beter doen. Van 'in telgang gaan' is geen sprake meer. Ze loopt prima en laat zich ook goed bekijken. Op beide shows haalde zij de beoordeling 'Uitmuntend'. We hebben inmiddels ook foto's van de heupen laten maken. Dat zag er prima uit, maar we wachten nog op de officiële registratie van de Raad van Beheer. Zodra we die weten, zullen we die vermelden. We zijn natuurlijk al een beetje aan het rondneuzen voor welke dekreu 'we ' zullen gaan. We weten nog niet of we Bente in het voorjaar van 2014 of in het najaar zullen laten dekken. Dat hangt ook af van de (laatste) dekking van Sietske. Maar onze plannen brengen ons bij twee nestjes in 2014.

Laatst aangepast ( donderdag, 10 oktober 2013 22:36 )