Zaterdag 12 september 2009

Hierbij even een update van Raya: het gaat goed met haar! De reis is gisteren goed verlopen ondanks dat ze helaas wel gespuugd heeft. Het piepen viel erg mee en bij aankomst bij ons thuis ging ze meteen op onderzoek uit. Ze vindt alles leuk en interessant en vindt het heerlijk om geaaid te worden (ook door de kinderen).  Het is een hele klus om de kinderen en Raya samen in goede banen te leiden, maar dat gaat steeds beter.

Het slapen vanacht ging ook goed. Ze heeft in de bench geslapen en heeft maar 10 minuten gepiept (ik lag naast haar op een matras). Doordat ze gistermiddag erg veel geslapen had was ze echter wel om 5.30h al weer wakker.... Vanacht ga ik weer bij haar slapen en als dat erg goed gaat dan is het morgen misschien niet meer nodig.

Goed weekend en succes met het afscheid nemen van de andere pups. 


Maandag 14 september 2009

Onderweg naar huis ging het eigenlijk hartstikke goed. Hij heeft bij me op schoot gezeten en bleef heel rustig (Volgens Martin Gaus mag hij ook op schoot, dus heb ik dat maar gedaan). Af en toe viel hij in slaap.

Bij thuiskomst duurde het niet lang of de katten kwamen eraan. De katten vonden het wel heel interessant! Ze sluipen steeds naar hem toe om hem dichterbij te kunnen zien. Maar zodra Pelle Naar hen toe loopt vol enthousiasme, vluchten ze weg.

Pelle heeft gisteren 2 plasjes in huis gedaan. Tja het was even wennen wanneer hij nou moest plassen. Dat was plasje nummer 1. het tweede plasje deed hij terwijl hij net 10 minuten geleden buiten had geplast. Dus ja, had daar niet echt op gerekend. Maar goed, dat is helemaal niet erg. Ik ruim het gewoon op, verder geen poes pas. De rest heeft hij wel gewoon netjes buiten gedaan in de tuin. Ook al 3 poepjes gedaan!

Verder gaat Pelle af en toe uit zichzelf al in de bench liggen. Wij leggen Pelle in de bench als hij in slaap valt. Aaien hem even, blijven erbij zitten tot ie weer slaapt. Terwijl hij ligt te slapen leggen we 3 brokjes in de bench, en als hij wakker wordt is dat natuurlijk helemaal geweldig voor hem. Dus dit werkt als een tierelier!

Verder is hij veel aan het spelen, wil hij veel aandacht! Tja, maar weet soms niet of ik hem de hele tijd aandacht moet geven. Ik negeer hem ook maar af en toe, want anders is er geen beginnen aan. Af en toe zit hij te janken (echt dat zielige jankje, missen van moeder en broertje en zusje), maar dat negeer ik gewoon.

De eerste nacht: Om half 12 zijn we naar bed gegaan. Bench naast bed. Hij begon direct met janken. Hier niet direct op gereageerd. Daarna nog even. Toen maar even de hand in de bench en even sussen dat het allemaal wel goed is. Daarna was hij stil. Toen om half 2 weer even gejank. Weer even de hand in de bench, en hij was stil. Heb om 3 uur de wekker gezet om hem even te laten plassen in de tuin. Heeft geplast, toen weer terug gelegd in de bench. Begon weer even met piepen. Hand in de bench en was weer stil. Toen heeft hij geslapen tot half 7, begon weer met janken. Heb gewacht toen hij ophield met janken en ben er toen maar uit gegaan en pelle meegenomen. Heeft geplast, gepoept. en om half 8 heb ik hem brokken gegeven. Nou dat was met een paar tellen op! Daarna weer met hem in de tuin. Weer geplast natuurlijk. Even spelen. Af en toe zit ie wat te janken, maar dat negeer ik gewoon. Al met al ben ik dik tevreden!! Vannacht zet ik de wekker op 4 uur om hem te laten plassen. Elke dag een uurtje later. Vandaag ook even wandelen aan de lijn. Gisteren alleen maar in de tuin laten plassen. Ben benieuwd wat de rest van de dag brengt!! 


Maandag 14 september 2009

De eerste nacht
Wat valt het me allemaal mee. Senna heeft gisteravond even zitten piepen en blaffen, maar na een paar minuten was het al over. Rond kwart over 2 heeft ze nog eens gepiept. Ik heb er niet op gereageerd, maar het was ook zo weer over. Vanmorgen om half 7 was weer voor het eerst dat ze piepte. Ik wist niet hoe laat het was, maar ik dacht: Ik zal haar nu maar even uitlaten. Toen ik zag dat het al zo 'laat' was, was ik echt trots op haar! Ze heeft haar bench droog gehouden en schoon! En dat terwijl ze er vanaf 11 uur gisteravond inging.

Ze doet het echt super goed! De katten zijn allebei al dichtbij geweest nu. Allebei al ongeveer neus aan neus met Senna. Maar zodra er beweging in Senna komt is het wel wegrennen. Ze piept wel tussendoor een beetje, maar zo'n zielig piepje. Ik denk omdat ze haar broertjes en zusjes mist? Het is in ieder geval een scheetje! En met maar 1 plasje binnen ben ik tot nu toe nog echt trots op d'r!!

Aan de riem gisteren was nog even een heel gedoe. De eerste en 2e keer kreeg ik haar voor geen meter mee, maar de auto waren ook nog wel erg eng. Ze zetten alle 4 haar poten schrap en ze zette echt geen poot vooruit. (eerder achteruit.. ) De 3e keer dat ik haar gisteren mee naar buiten nam heb ik haar in het gras gezet (de 1e keer ook) en opeens ging ze rennen en doen. Ze vond het geweldig.Vanmorgen met uitlaten ging het ook prima. Ze liep ook huppelend/rennend mee aan de riem.. Het is een heerlijk gezicht!


Dinsdag 15 september 2009 We waren goed thuis aangekomen, de auto rit was zeer goed gegaan. Ibbe heeft de hele weg geslapen soms was hij wakker en heeft hij nieuwsgierig rond gekeken. Onderweg heeft hij zijn eerste meter met de riem gelopen. De eerste nacht heeft hij naast ons bed geslapen in een mand. Het lopen aan de riem gaat steeds beter. Plassen en poepen doet hij netjes buiten. Verder is hij zeer nieuwsgierig en verkent hij alles.


Dinsdag 15 september 2009

Donderdag 10 september heb ik Akira bij jullie opgehaald. Sven met AkiraIn de bench ging het heel goed. Nog een beetje onwennig dat wel. Na even te hebben geblaft en gepiept is Akira lekker gaan liggen. Onderweg zijn we nog in Culemborg geweest want onze dochter Anita en onze kleinzoon van 1 jaar Sven waren thuis, en Akira kon er even uit.Sven vond het heel interessant. Even gebleven en toen naar huis in Schoonoord. Onderweg zijn we nog een keer gestopt om de beentjes te strekken en een plasje te doen. In Schoonoord aangekomen ontbrak het niet aan belangstelling. Ook heeft Akira de boel verkend.

Thuis op Camping De Brabander

De eerste nacht was het moeilijkste, maar nu valt het wel mee. Het eten en drinken gaat goed. Voor Akira hebben we een Akiratoilet gemaakt,hier plast en poept ze goed in, als we haar er op tijd in zetten. Akira heeft ook al kennis gemaakt met onze geiten, heel nieuwsgierig snuffelden ze aan elkaar. Ook zijn er mensen met twee grote honden geweest, en dat vond ze best interessant. We zijn net buiten aan het wandelen en spelen geweest en nu ligt Akira lekker te slapen.


Woensdag 16 september 2009

Senna heeft een paar drukke maar leuke dagen achter de rug.  Maandag hadden we puppycursus en het was ontzettend leuk. Ze was ontzettend vrij en speels bezig en het was enorm mooi om te zien. We zijn zelfs vergeten foto's te maken, omdat Massimo zo aan het genieten was van hoe ze over het veld aan het rennen (oftewel: huppelen) was. De begeleidster zei dat Senna genoeg pit in haar had, dat was duidelijk te zien.

Maandagochtend waren we ook al even een kwartiertje het Mastbos in geweest met Senna. Een stuk heeft ze gelopen en op de terugweg hebben we haar terug gedragen. Ze vond het al super! Alleen dat halsbandje vond ze nog maar niks.
Gisteren zijn we naar de ouders van Massimo geweest om ook weer even met hun hond te kunnen kennismaken.
Ze lagen al snel samen te slapen.
Vandaag is Senna mee geweest naar de universiteit en naar de supermarkt. Ook zijn we naar Vught gegaan om kennis te maken met de hond van mijn ouders, Bengel. We zijn ook meteen naar familie geweest en ze heeft ook nog kennis gemaakt met een bouvier, newfoundlander en een boomer. Eveneens is ze eventjes mee geweest naar het kantoor van mijn moeder. Een drukke dag dus!Senna
Qua zindelijkheid mogen we niet klagen. Een paar plasjes hebben we tot nu toe binnen gevonden, waarvan onze schuld. Zelf moeten we ook nog aan het ritme wennen!
's Nachts piept ze tussendoor nog wel. We horen haar zo'n 2 keer tussendoor per nacht. 's Ochtends om 7 uur gaan we er zelf uit om haar uit te laten, maar dan zit ze nog niet eens te piepen! Afgelopen nacht hebben we een warme fles water met een doek erom in de bench gelegd. Of ze rustiger was, daarover waren de meningen bij ons verdeeld. Laten we het erop houden dat het ongeveer hetzelfde ging als de afgelopen nachten. De 1e nacht was ze toch wel het rustigst met al die nieuwe indrukken!
De auto vind ze al echt helemaal geweldig. Ze gaat hard kwispelen wanneer ze merkt dat we met de auto gaan. Ook het huis herkent ze al goed en ze huppelt er steeds hard op af. We genieten volop van de lieve kleine meid! Het is een echte knuffelkont!

Donderdag 17 september 2009

Met Tosca gaat het goed hoor! Zaterdag heeft ze even gepiept in de auto, maar voordat we Oud-Beijerland uit waren sliep ze. Toen we thuis waren moest ze even wennen, liep met de staart tussen de poten, maar die ging al gauw kwispelen. Ze deed alsof ze al jaren bij ons woonde... totdat we gingen slapen. In de bench raakte ze helemaal in paniek, dus wij de bench op onze slaapkamer gezet. Nou, dat was me het nachtje wel. Ik heb geen oog dicht gedaan. De volgende nachten hebben we het een en ander uitgeprobeerd, en nu gaat het al 2 nachten goed. Ze slaapt in een kartonnen doos (dat gaat wel goed) naast ons bed en als ze gaat piepen moet ze even plassen (2x per nacht) en slaapt ze ook direct verder.
Op de houten vloer lopen gaat prima, dat had ze al snel door. Ze leert vrij snel. Ze wist zaterdag al wat "laag" betekent en dat ze op het stukje gras buiten haar behoefte moet doen, al probeert ze sinds maandag af en toe uit of het ook niet gewoon op de straat mag.
Aan het riempje lopen gaat ook steeds beter, al heeft ze niet door dat ze dan ook mag plassen en ze gaat nog regelmatig op de rem. Ze heeft ook al contacten gemaakt met kinderen, 2 kleintjes van mijn zus kwamen al gillend op haar af rennen, "Tosca Tosca" schreeuwend. Ik kon ze nog net een meter bij de bibberende Tosca vandaan opvangen en heb ze steeds op afstand gehouden. Hun geduld werd beloond, nadat Tosca een dutje had gedaan en uit zichzelf met ze ging spelen. Tosca had er toen ook plezier in!
Tosca vind onze schoenen ook erg leuk! Die mag ze niet hebben, maar zodra ze de kans krijgt sleept ze ze in haar mand. We genieten volop en iedereen vind haar schattig! Dat is ze natuurlijk ook!

Autorijden: heerlijkVrijdag 18 september 2009

Met Ibbe gaat het steeds beter, hij is al in het centrum van Brunssum geweest en in diverse winkels. Hij is voor 99% zindelijk en dat ook bij andere mensen in huis.We zijn ook begonnen met hem enkele minuten alleen te laten in de keuken. Dit hebben we nu al uitgebreid tot een uur overdag.
Afgelopen nacht heeft hij voor het eerst  in de keuken in zijn mand geslapen. We hebben hem de hele nacht niet gehoord. Om 05.00 uur zijn we opgestaan en hebben we hem uit gelaten. Prachtig toch!!! Als hij moe is dan gaat hij vanzelf in de mand liggen. Wel heeft hij het graven in de tuin ondekt en als je dan niet oplet ziet hij er fantastisch uit. Auto rijden vindt hij nog steeds prachtig. We proberen hem ook iedere dag wel een stukje mee te nemen. Volgende week woensdag gaat hij op puppy cursus.Het konijn in de kamer heeft hij toch een beetje ontzag voor, hij probeert het te vermijden maar soms vergeet hij het en loopt hij er langs.

 Vrijdag 18 september 2009
Symke was de laatste die het nest verliet. Toen we zondagmiddag thuis kwamen was ze rustig en nieuwsgierig. We merkten dat het een behoorlijke omschakeling voor haar was. Ineens helemaal alleen en dan zo'n gek halsbandje om, mee lopen aan de riem en buiten plassen en poepen. We hadden buiten een kennel voor haar gemaakt met toilet gedeelte..... Daar had ze zelf toch wel andere ideeen over. Ik merkte dat het bij Symke erg veel stress veroorzaakte om perse in dat P & P gedeelte haar behoefte te moeten doen. Ze werd erg mat, veilig in de bench....en was nauwelijks enthousiast te krijgen. Toen ik dat bijstelde veranderde ze als een blad aan de boom. Ze was weer vrolijk en speels. De kennel is nog steeds haar speelplek en toilet, we hebben alleen de teugels wat gevierd. Nu na 3 dagen loopt ze al goed mee aan de riem, naar huis toe is ze wat enthousiaster dan er vandaan. Dinsdag kwamen mijn 3 zonen uit school langs en dat tezamen met mijn dochter van 1,5 vond Symke toch wel heel indrukwekkend. De bench is dan echt haar veilige plekje. 's Nachts slaapt ze nu na 3 nachten gezelschap alleen beneden. Soms huilt ze nog even, dan ga ik er even bij zitten en slaapt ze verder. Ze hoeft 's nachts niet er uit, de eerste nachten natuurlijk nog wel gedaan, want tja, huilt ze nu uit eenzaamheid, of moet ze wat. Uiteindelijk deed ze steeds niets, jaaa, spelen in de kennel om 4 uur.....
Inmiddels ook onze eerste puppy cursus gehad, erg leuk en leerzaam. Aanvankelijk zou Rik de cursus met Symke volgen, maar omdat hij een hernia heeft lukt dat niet. Dat laatste maakt het ook niet echt makkelijk; 6 kinderen, waaronder 1 peuter leren hoe je met een pup moet omgaan... Bovenalles genieten we allemaal enorm van Symke. Ze is heel leergierig, speels ondeugend en net als haar moeder een kroelkont!!

Zondag 20 september 2009
Jiske maakt het heel goed en is al helemaal thuis hier bij ons in Nieuw-Beijerland .Toen ze binnenkwam was haar mand  binnen 10 minuten gelijk haar eigen slaapplekje. 's Nachts alleen blijven was even moeilijk voor haar dus de eerste twee nachten heb ik op een matras bij haar bench geslapen, dit maakte haar rustig. Vervolgens is zij een aantal nachten rond 03.30 gaan piepen wat weer ophield. De laatste twee ochtenden is het rond 05.45 en dan moet ze ook echt plassen. Wat zindelijkheid betreft gaat het heel goed. Een paar keer een ongelukje in huis maar ze doet vrijwel alles buiten. Ook overdag als we eens weggaan of boven zijn, gaat Jiske helpt Bastiaan....ze even in de bench en dat gaat goed. Je merkt ook echt dat dit haar plekje geworden is. De eerste paar dagen was Jiske zeer rustig. Nu slaapt ze wel veel maar als ze wakker is dan kan ze ook echt goed tekeer gaan; lekker spelen, rennen, rollen door het gras, haar eigen staart pakken, met takken en bladeren spelen en ze heeft ook de tuinsproeier ontdekt. Oh ja, wat ook leuk is als ze zichzelf in de spiegeling van de oven ziet. Aan haar naam is ze al redelijk gewent. Ook bepaalde commando’s begrijpt ze al aardig. Ze weet al goed dat ze bijv. niet op de bank mag.                            
We zijn nu al vier keer met de auto weggeweest en bij anderen op visite geweest. Overal waar ze welkom is, nemen we haar zoveel mogelijk mee naar toe. Het autorijden ging goed bij de voeten van de passagier voorin. De omgang met Bastiaan (5) vergt meer begeleiding dan met Leonore(8). Leonore staat s’morgens al om 06.45 op om haar uit te laten. Ze luistert ook goed naar Leonore. Bastiaan is niet bang voor Jiske, maar je merkt dat Jiske probeert om boven Bastiaan uit te komen. Dit uit zich door voor Bastiaan te gaan staan blaffen en aan zijn te broek trekken. We hebben Bastiaan geleerd om “Jiske af, foei” te zeggen. Vervolgens legt een van ons haar even op haar rug, om de onderdanigheid aan te leren. Uiteraard is het van belang dat Bastiaan haar natuurlijk niet uitdaagt. Morgen (maandag) gaan we s’middags naar de dierenarts om de tweede enting en de wormenkuur. We zijn benieuwd ! Oh ja, van heel veel mensen horen we: "wat een mooi hondje is dat en wat een mooie kop heeft ze!" Wat is het eigenlijk voor ras wordt dan gevraagd.


Dinsdag 22 september 2009

Maandag 21 september met Akira naar Oss, daar lag onze Jolanda na dat ze was bevallen van een hele mooie dochter, Sanne. Onderweg heeft Akira even geblaft, want ze moet nog leren, dat autorijden leuk kan zijn. Niet erg hoor, want als we maar tegen elkaar praten, dan wordt ze vanzelf stil.Bij het ziekenhuis was er genoeg te zien, maar Akira vond het wel best. Ze was er niet bang of wild, maar lag lekker in het zonnetje te slapen. Het was wel een vermoeiende dag voor haar, ze heeft veel indrukken opgedaan. Vandaag zijn we naar de direnarts geweest. Nou, dat was wat al die aandacht. Maar Akira bleef er rustig onder. Ook van de injectie trok ze zich niets aan. De arts vond haar een mooie, stoere hond en wenste ons er veel plezier mee. Dus Sietske, de complimenten behoren jou toe. Groetjes van je dochter Akira, die nu 5350 gram weegt.


Donderdag 24 september 2009

Hier een vervolg van de afgelopen week met Ibbe. Hij heeft deze week zijn tweede inenting gekregen, de dierenarts heeft hem helemaal nagekeken en hij vond het een prachtige pupIbbe op cursus. Ook het spuitje viel reuze mee. De dierenarts had hem koekjes gegeven en tegelijkertijd het spuitje. Hij vond het allemaal prachtig.
Drie weken geleden was de puppycursus begonnen, maar Ibbe mocht er nog niet heen omdat hij eerst zijn tweede inenting moest hebben gehad. Gisteren heeft hij dus zijn eerste puppyles gehad. Maar ik was al 3 weken gewoon wezen kijken en dus wisten we wat er van Ibbe verlangd werd. Met de hele familie hebben we iedere dag geoefend. Hij deed al de oefeningen zeer goed en je kon niet merken dat hij pas voor de eerste keer was. Hij leert zeer snel. Hij was ook niet bang, terwijl er best een paar grote honden aanwezig waren, zoals je op de foto kan zien. Ook aan het konijn in de kamer is hij gewend, hij gaat bij de kooi zitten en kijkt wat het konijn aan het doen is. Blaft er tegen, maar het konijn reageert hier niet op en dus loopt hij maar weer door. Zo raakt iedereen er weer aan gewend dat er een hond in huis is.


Lieve RayaVrijdag 25 september 2009

Het gaat erg goed met Raya! Afgelopen maandag heeft ze haar 2e intenting gehad en ze was gegroeid tot 4300g. De dierenarts vond het een erg mooie pup. Ze deed het overigens voorbeeldig: ze ging rustig liggen en vond alles goed. Raya is ontzettend lief en aanhankelijk, waardoor ze het nog wel moeilijk vindt om alleen te zijn.  Wandelen met Raya is echt een feest, sinds 2 dagen laat ik haar zoveel mogelijk los lopen en dit gaat nog beter dan aan de riem. De riem doet ze ook netjes, maar dan wil ze nogal vaak blijven staan om alles op te vreten. Als ze losloopt, komt ze al snel weer achter me aan gehuppeld. We zijn ook al een paar keer (kort) naar het bos geweest en dat vindt ze helemaal geweldig.
Als ik de kinderen ophaal van schoo,l zijn we een ware attractie: iedereen is verliefd op haar koppie. Al die aandacht vindt ze toch wel spannend, maar ze laat het allemaal rustig toe (ze ligt dan op mijn arm).
Ook wij zijn begonnen met de puppycursus, maar de eerste keer was het alleen nog maar praten. Morgen gaat de cursus echt beginnen. Het autorijden vond ze de eerste keer niet echt geweldig, maar na een paar keer oefenen met mijn dochter van 4 naast haar ging het al beter. Ze kroop dan helemaal tegen mijn dochter aan om een beetje steun te zoeken (vond mijn dichter natuurlijk prachtig!). Nu gaat het (gelukkig) ook zonder mijn dochter goed.  

Zaterdag 26 september 2009

Pelle doet het hartstikke goed! Hij kan al aardig alleen zijn, zo'n klein uurtje ongeveer. Hij is al 2 keer naar de hondenschool geweest. Maar lijkt hier nog niet zo'n zin in te hebben. Hij vindt het allemaal best. Hij gaat vaak liggen. Wanneer hij dan thuiskomt dan komt hij wel los. Hij zal nog moeten wennen, denken wij. De meeste plasjes doet hij buiten, maar zo af en toe laat hij binnen nog wat lopen, maar dat is niet erg, dat komt vanzelf wel. Naar het bos gaan, vindt hij helemaal super! En de auto vindt hij ook geen probleem, hij gaat dan lekker liggen. Hij is gek van kinderen! Wanneer hij kinderen ziet, begint hij heel erg te kwispelen en wil hij er graag naar toe. Luisteren kan hij al best goed. Zoals "hier" "zit" "kijk" en "bench". Maar goed, het is een Stabij, dus wanneer hij er geen zin in heeft kun je commando's geven wat je wilt, maar dan denkt hij: "ja daaag, ik heb er nu geen zin in". Met de katten gaat het ook goed. De katten zijn al aardig aan hem gewend en lopen en liggen gewoon weer lekker in huis en ze hebben al neus aan neus gestaan. Af en toe wil Pelle er mee spelen en rent hij erop af, maar dat kunnen de katten nog niet echt waarderen en gaan er dan met een sprint vandoor, wat Pelle dus weer geweldig vindt.
Verder is het een grote knuffelkont en een vreetzak, haha!! Wat we wel vinden is, dat hij het postuur van Boke heeft en de kop van Sietske! Hoe hij soms kijkt, dan is het echt net Sietske!


Maandag 28 september 2009

Senna is helemaal op haar plaats hier. Ze wordt steeds speelser en drukker en de perioden van slaap worden nu ook steeds minder. Senna is al behoorlijk goed zindelijk, maar héél af en toe wil ze nog weleens binnen gaan zitten. Dat is gelukkig heel erg zelden! We zijn dit weekend twee keer naar verschillende meertjeSenna 10 weken ouds en een bos geweest. Ze vond het geweldig. Zaterdag durfde ze nog niet echt in het water, maar zondag is ze uit zichzelf pootje gaan baden. Ook het balletje haalde ze al uit het ondiepe water. Nadat ze in het water is geweest, gaat ze als een dolle rondrennen. Ze vind het geweldig! Afgelopen zaterdag hadden we ook een verjaardag en hier is ze mee naar toe geweest. Ze vond het allemaal prima en heeft lekker liggen slapen op haar eigen kleedje. De aandacht vond ze ook super. Kinderen vind ze echt prachtig en daar is ze dol mee.
Vorige week zondag zijn we naar het zwembad gegaan met Senna, in Roosendaal. Dit was georganiseerd vanuit de Martin Gaus hondenschool. Aangezien Senna vorige week nog ontzettend bang was van andere honden, vonden we dit een goede kans om haar aan andere honden te laten wennen. Dit is zeker geslaagd, want nu vindt ze andere honden ontzettend leuk en interessant en begint ze hard te kwispelen als ze andere honden ziet. Met de puppycursus gaat het goed, ze is een snelle leerling. Maar zoals Deborah ook al schreef: "Het is een stabij". Dus thuis wil ze ook nog weleens denken: "Ja, daaaag.. Ik heb nu even geen zin om te luisteren". Senna kent nu de commando's: "Kom", "Zit" en "Pootje". Zitten hebben we haar geleerd d.m.v. gebaren i.p.v. onze stem en dat leert heel snel!
Voor wat betreft piepspeeltjes, lijkt ze aardig op Sietske! Ze heeft er al weten te slopen, zo klein als ze is! Dus ik denk dat ze daarmee haar moeder achterna gaat. We genieten volop van de kleine meid. Ze doet het echt super en is ook al goed aangekomen. Ze woog gisteren 5,2 kilo!


Woensdag 30 september 2009

Hier alles oké met Tosca hoor! Ze groeit prima, bij de dierenarts (dinsdag) woog ze 6,5 kilo! Ze vonden het een grote pup. Verder heeft ze de eerste puppycursus gehad, hartstikke leuk zeg! Ze heeft het beloningsysteem ERG snel en goed door! Met andere honden omgaan gaat ook prima!
Hoe hoog wordt het hek?Qua zindelijkheid gaat het ook goed, zolang ik de deur open heb staan. Als die dicht zit, kijkt ze even en loopt wat bij de deur, maar piept of blaft niet, dus als ik dat niet zie doet ze het binnen.
Ze heeft ook de tuin ontdekt, en vooral de planten. Heel leuk om mee te spelen en takken vanaf te trekken! (zie foto) Ook graven vind ze heerlijk, maar is niet de bedoeling. Volgens de cursus moesten we de tuin voorlopig eerst afzetten. Dus wij dat gedaan vanmiddag, maar mevrouwtje klimt er gewoon overheen. Morgen een hogere afzetting maken! 
Ook zat Tosca pas opeens in de douche boven. Tja, de tussendeur blijft nu dicht! Ze vind de plantjes binnen ook heel erg leuk en weet dat ze er niet aan mag zitten, maar vindt de verleiding nog net iets te sterk. Meestal gaat ze eerst gefrustreerd staan blaffen, maar kan de verleiding dan niet meer weerstaan en hapt ze er in. Als we schoenen kwijt zijn, vinden we die ook terug in haar mand.
Met alleen zijn en slapen gaat het heel goed, ze zit dan in de bijkeuken en doet het de hele nacht goed. Als het moet kan ze ook een dagdeel alleen zijn, al nemen we haar zoveel mogelijk overal mee naartoe. Ze is 's nachts en als we weg zijn (in de bijkeuken), volledig zindelijk!
Tosca kan inmiddels al keurig naast me blijven zitten, ook als we op visite zijn en er lopen kinderen die met ballen spelen. Ik moet dan wel steeds haar aandacht vasthouden, maar ze doet het uitstekend! Ook blijft ze al veel beter 'laag' als eerst, ook als ze heel blij is. Ze moet nog veel leren, maar van ons krijgt ze een dikke 10!


Weekend van 2 tot 4 oktober 2009

Aan de rand van het pittoreske dorp Leykaul, tussen Monschau (Duitsland) en Bütgenbach (België) ligt het  Gasthof Douanehof Eifelberg. Janneke, Dick en Sietske brachten daar het afgelopen weekend door. Hier worden niet alleen de gasten verwend, ook de honden zijn van harte welkom. Tot de faciliteiten voor de viervoeters horen bijvoorbeeld een hondenbed met donsdeken op de kamer een handdoekenset, kussens en eet- en drinkbakken.  Je kunt zelfs een cursus massage voor je huisdier boeken! Het kan dus zijn dat je tijdens je verblijf veel honden ontmoet. Voor wie zich met een komen en gaan van de diertjes vragen stelt over de hygiëne in het hotel, geen zorgen! Alle ruimtes bleken kraakhelder en fris. We hebben heerlijk gewandeld en na elke maaltijd verzorgde de gastvrouw een dessert voor de honden (wel eerst zitten, natuurlijk en dan pas eten). Als Sietske het op had, gin ze gelijk weer zitten (misschien nog wat???). Vanuit Leykaul zijn we richting Brunssum gereden om Ibbe te bezoeken en om de stamboom af te leveren. Het was heel leuk één van de pups weer terug te zien. Ibbe ziet er goed uit en is zeer levendig. Hij is absoluut niet angstig. Als pup daagde hij zijn moeder al regelmatig uit en dat gebeurde nu weer. Ibbe ging ook tijdig op de rug liggen en dan vond Sietske het weer best. Ze hebben heerlijk gespeeld samen.

Dat heb ik thuis niet.... Eerst zitten, dan smullen...
Sietske en Ibbe Uitgedaagd tot de strijd

Zondag 4 oktober 2009 (Dierendag)Rennen maar....

Vandaag zijn we voor het eerst met Jiske een stuk verder wezen wandelen dan het gebruikelijke uitlaatrondje. De kinderen met de skeelers voorop, dat vond ze prachtig. Jiske mocht los van de riem op een groot grasveld net buiten het dorp. Ze bleef keurig bij ons en volgde. Wel wordt Jiske steeds ondeugender. Bij het in-/en uitruimen van de vaatwasser is ze er als de kippen bij. Steeds blijven herhalen met foei zeggen helpt wel, dan geeft ze het op een gegeven moment op. Dit zijn dingen waar ze, ook al is ze straks groter, gewoon bij moet kunnen zijn en dat moet ze dan maar leren. Ook heeft ze in de tuin een gat in de buxushaag gevonden ( of gemaakt ) zodat ze lekker aan het spelen was in de borders. We hebben nu toch maar een extra deel afgezet met gaas. Je merkt ook dat ze wat minder slaapt overdag en de tijden van spelen langer worden. Volgende week maandag krijgt ze haar derde prik en diezelfde week beginnen we met de puppycursus. 's Avonds met elkaar in de huiskamer wil ze graag aandacht. Het leuke is dat je veel van haar reacties gaat herkennen. Ze wil dan met één van ons kroelen en blijft net zolang voor je zitten met af en toe een blaf totdat één van ons op de grond gaat zitten om haar op schoot te nemen. Een poosje achter haar oren kriebelen en mevrouw ligt heerlijk te snurken. In de bench gaat het ook heel goed zowel overdag als s’nachts ligt ze heel tevreden in haar mand. Ook is ze gewend om een paar uurtjes alleen te zijn, soms wil ze zelfs de bench niet uit als we thuiskomen.


AkiraZondag 11 oktober 2009

Vandaag zijn we bij Pelle en bij Akira op bezoek geweest om de stambomen af te leveren. Wat zijn dit twee verschillende hondjes geworden! Akira lijkt veel op haar zusjes, Pelle heeft echt de vacht van haar vader Boke. Akira woont op een heuse camping en heeft een flink stuk 'eigen' grond, waar ze kan spelen. De konijntjes zijn ook heel ineterssant voor haar. Ze heeft de eerste lessen van de puppycursus achter de rug.


Woensdag 14 oktober 2009

Hier even weer een update van Pelle. Inmiddels zijn er al twee weken verstreken, dus wordt het hoog tijd om even wat te vertellen.
Inmiddels slaaptPelle ’s nachts beneden. Hij blaft, piept en jankt de eerste 5 tot 15 minuten en is daarna stil. Pelle daagt Sietske uit...De rest van de nacht horen wij hem helemaal niet!! Het gaat dus hartstikke goed. Ook hebben wij ons een keer verslapen. Het was inmiddels al half 10! En Pelle was nog steeds stil! Het alleen thuis blijven gaat ook erg goed. Hij kan prima 4 a 5 uur alleen thuis zijn. De buren horen hem niet en wanneer Erik thuis komt, igt hij lekker op zijn rug te slapen. Pelle vindt de hondenschool maar niks. Hij doet niet wat ik van hem vraag, terwijl hij thuis heel goed luistert. Waar dat nu aan ligt?? Volgens de trainer ligt het ook aan het ras (terughoudend en eigenzinnig). Maar goed, ik denk altijd maar: als hij thuis maar luistert! Pelle heeft inmiddels 4 keer cursus gehad. Ook gaan we regelmatig met Pelle naar het bos. Dit vindt hij echt helemaal geweldig! Snuffelen en rennen, maar ook netjes naast de riem lopen. Pelle is ook naar het pension geweest. Ik heb hem daar niet alleen gelaten, maar hem de boel laten verkennen. Hij heeft daar een puppyvriendinnetje ontmoet (Amy), even oud en ze komt uit Spanje. Erg lief en een druk ding. Pelle vindt haar het einde! Verder heeft Erik een mooi hondenhok gebouwd voor Pelle. Misschien dat hij daar later graag in wil liggen, als hij alleen is. Zo kan hij lekker in de tuin snuffelen en zijn behoefte doen. Pelle heeft al met meerdere honden, kinderen en mensen kennis gemaakt. Grote honden vindt hij nog wel een beetje eng, maar van zijn eigen formaat vindt hij prima, en hij speelt er dan lekker mee. Kinderen vindt hij echt helemaal het einde. Zodra hij kinderstemmetjes hoort, begint hij te kwispelen. Andere mensen vindt hij ook allemaal best. Een aantal dagen terug ben ik nog met Pelle naar de Oldemeijer geweest. Dit is een plas in een bosgebied. Ik wilde even kijken hoe hij op water reageert. Wanneer ik er een stok in gooi, dan gaat hij er ongeveer 15 cemntimeter in. Dit is echt het maximum tot nu toe. Maar ja, hij is natuurlijk ook nog klein. Het echte zwemmen zal nog wel komen. Pelle is nog niet zindelijk, maar de meeste plasjes en poepjes doet hij netjes buiten. Af en toe geeft hij het aan als hij moet plassen. Hij gaat dan voor de deur staan en begint te piepen. Het gaat steeds beter. Dus hier maak ik me ook geen zorgen om. Verder zit Pelle overal op te bijten! Het oude tapijt wat we neer hebben gelegd heeft er al aan mogen geloven. Maar ja, dat boeit Pelle echt niet! Afgelopen zondag zijn Dick en Janneke langs geweest om de stamboom te brengen. Ze hadden Sietske ook meegebracht. En wat hebben ze heerlijk gespeeld. Dit was hartstikke leuk om te zien!


Leuk zo'n wortel!Donderdag 15 oktober 2009

Hier nog eens iets over Ibbe. Hij groeit goed en weegt ongeveer 7,2 Kg. Het is een uidagende onderzoekende pup., die wanneer hij zijn zin niet krijgt dat ook laat merken door te blaffen of (speels) te bijten. Op de puppycursus begint hij ook van alles te ondekken en is het een hele opgave om hem bij de les te houden. Maar het gaat prima. Ook met andere honden gaat hij goed om. Als ze wat doen wat hij niet leuk vindt, laat hij dat ook merken. Eten doet hij als een piranha, de bak met brokken is zo leeg. Nu hadden we dit probleem op de cursus aangegeven en we kregen als tip: leg een grote steen bij zijn brokken. En het gaat inderdaad iets rustiger. Verder heeft hij zijn eerste appel, wortel, stukje komkommer gegeten en het is leuk om te zien hoe hij daar mee omgaat. Hij is een prachtige en leergierige pup.


Zondag 18 oktober 2009

Afgelopen zaterdag zijn we op bezoek geweest bij Raya en bij Senna om de stambomen af te geven. Wat leuk was dat!. En wat een verschil tussen de twee hondjes. Allebei zien ze er gezond uit en hebben ze volop gespeeld met Sietske. Raya moet nog leren minder angstig te zijn van andere honden, volgens haar baasje, maar in het contact met Sietske was daar weinig van te merken. Wat hebben ze gespeeld en gerend op het grote veld bij Raya voor de deur. Dat komt vast goed met haar. Senna was één van de kleinere en lichtere pups bij haar geboorte. Maar wat is dit hondje veranderd! Eén en al aandacht naar de bazin. Zo van: "Wat gaan we nu weer doen???" Erg leuk om te zien. Senna doet op 8 november ook al mee in de babyklasse van de internationale hondenshow te Bleiswijk! We zijn heel benieuwd hoe dat zal gaan. Als het enigszins kan, gaan we even kijken.

Raya en Sietske dollen er op los Wat gaan we nú doen????

Dinsdag 20 oktober 2009

Wij zijn weer boven water, letterlijk en figuurlijk. Symke is eergisteren spontaan in de sloot gesprongen.... Wat dat betreft lijkt ze meer op haar vader. Thuisgekomen stonk ze natuurlijk een uur in de wind, dus inmiddels voor de 2e keer in bad gegaan. Dat laat ze allemaal een beetje over zich heen komen, zit gewoon stil in afwachting. Droog wrijven vindt ze heerlijk en daarna met de föhn droog blazen, op haar rug liggen en genieten maar!
Het gaat goed met Symke. We hebben inmiddels nog 2 jonge honden gevonden in de buurt en daar speelt ze heel graag mee. Ik merkte dat ze dat wel erg mistte toen ze uit het nest kwam; spelen en ravotten met de anderen. Bij gebrek aan beter ging ze dan maar achter voorbijwandelende katten aan en onze kippen opjagen vond ze ook erg leuk. Ze joeg ze het hok in, dus dat was prima!
Gisteren hebben we samen met haar zus Jiske een wandeling gemaakt in het Spuipark, in het begin lagen ze alleen maar samen over de grond te rollebollen en kwamen ze erg langzaam vooruit. Wat was dat een leuk gezicht. Symke bleef af en toe te lang uitdagen en dan corrigeerde Jiske haar wel.
Ze begint nu haar nesthaar een beetje te verliezen en helaas ook nog steeds af en toe een plas. Maar dat zal wel over gaan. We genieten erg van haar, de kinderen zijn gek op haar en laten haar nog steeds erg graag uit! Ben benieuwd hoe dat over een half jaar is.

1 hoop vlekken: Symke en Jiske Stoere look, net als papa

Dinsdag 3 november 2009

Met Ibbe en ons gaat het goed, Ibbe is lekker speels en eigenwijs en heeft nog altijd een zeer grote eetlust!
Als er een kastje opengaat of er kraakt iets, is hij er als de kippen bij. Op de cursus gaat het ook redelijk, hij wil alleen niet "af gaan", daar is hij te ongeduldig/ nieuwsgierig voor.
Leuk die foto op de site van de NVSW, wat is hij lief!!!!


Dinsdag 3 november 2009

Het is alweer een tijdje geleden, dus hier even een update over Raya. Raya is ondertussen helemaal gewend en past helemaal in ons gezin. Ze slaapt 's nachts prima door in haar eigen bench in de bijkeuken. Meestal moet ik haar 's ochtends om 7.30h wakker maken en in het weekend kunnen we haar rustig tot 8.30h laten liggen. Het zindelijk worden gaat over het algemeen goed, behalve als ze nodig moet en de deur is dicht, dan blaft ze niet maar doet het in huis. Zolang wij zorgen dat ze regelmatig naar buiten kan, gaat het dus goed.
Lekker achterop bij moeder op de fiets......Met de kinderen gaat het ook steeds beter, onze oudste is niet meer bang voor haar en doet zelfs spelletjes met haar. De jongste vindt het nog steeds lastig dat Raya geen speelgoedhond is, dus die moeten we goed in de gaten houden. Raya gaat echter regelmatig bij 1 van de 2 liggen, dus ik denk dat het wel goed komt!
In de auto gaat het prima met Raya en ook achterop de fiets vindt ze leuk. Ze groeit echter erg hard, dus ik weet niet hoe lang dit nog kan. Ze weegt nu ongeveer 7500g.
Afgelopen vrijdag ben ik nog wel met haar bij de dierenarts geweest omdat ze plotseling (binnen een uur tijd) hele dikke oogleden had. Volgens de dierenarts was dit een allergische reactie op iets (een gras/plant oid). Ze heeft oogdruppels gekregen en daarmee was het binnen een paar uur ook weer weg, erg vreemd allemaal. Het lastige is dat ik niet weet waar het door kwam dus haar er ook niet voor kan behoeden. Afwachten dus of ze het weer gaat krijgen...
Spelen met andere honden gaat steeds beter alhoewel ze grote drukke honden nog steeds eng vindt (behalve Sietske dan, dat ging supergoed, zo goed heb ik haar nog niet met een andere hond zien spelen!). Als ze echter het idee heeft dat ze een hond de baas kan, dan wordt ze heel fanatiek en duikt er steeds boven op. Het is dus het een of het ander, nog even de goede balans vinden dus.


Dinsdag 3 november 2009

Pelle is alweer 15 weken! Wat gaat dat hard zeg! Hij wordt al een mooie grote vent! Inmiddels weegt Pelle zo’n 12 kilo! Hij groeit ongeveer een kilo per week! Nog steeds kun je de ribben voelen, dus dan is het oke! En……..Pelle is zindelijk!! Vanaf de week toen hij 13 weken was, opeens, zomaar, plaste hij niet meer binnen, maar deed alles netjes buiten!! Grote vent! Pelle is erg Pelle verliest zijn ruige haar....ondeugend de laatste tijd. Zo probeert hij lekkere dingen van de tafel te pakken, terwijl hij weet dat het niet mag……wat een strijd zeg!! Ook overal op kauwen, zo is mijn portemonnee met pasjes al over de tandjes van Pelle gegaan, mijn rijbewijs ziet er niet meer uit! Pinpas heeft het gelukkig overleefd! Verder doet hij het eigenlijk hartstikke goed! Spelen met andere honden, netjes lopen aan de lijn, en luisteren naar de commando’s doet hij keurig! Eigenlijk mogen we niet klagen. Vandaag is Pelle ook voor het eerst onder de douche geweest, hij was zo smerig van het spelen! En ik dacht, dat moet hij ook nog  leren, nu een goed moment om hem even onder de douche te doen. Hij vond het niet echt leuk, en had na de tijd ruzie met de fohn! Maar hij is weer lekker schoon en fris!! Het nesthaar begint Pelle ook te verliezen, volwassen haar komt er door, het voelt lekker zacht en er zit een klein slagje in.


Vrijdag 6 november 2009

Leuk al die verhalen en foto's op de site! Ik was vergeten te melden dat ik het bericht eigenlijk al meer dan een week eerder verstuurd had, maar dat er toen iets fout was gegaan. Het gewicht van Raya is ondertussen dus al heel wat meer geworden, ik schat dat ze nu ongeveer op de 8500kg zit. Ze is overigens nu ook begonnen met het wisselen van de tandjes!


ZBabyklasse Bleiswijkondag 8 november 2009

Vandaag hebben we de show gehad met Senna. De resultaten zijn hier te zien. Ondertussen is ze flink aan het wisselen en zijn alle voortanden al vervangen door nieuwe voortanden.
Met de rest van de tanden begint ze nu ook te wisselen. Senna is de afgelopen tijd regelmatig naar andere rasgenoten geweest. Zo heeft ze kennis gemaakt met stabijhounen in Tilburg, Wageningen en Krimpen aan de Lek. Ze heeft dus al veel vriendjes en vriendinnetjes, want Senna kan met iedereen goed opschieten. In Krimpen aan de Lek heeft ze een speelmaatje gevonden van ongeveer 1 maand ouder en wat een plezier dat ze samen hebben! Senna is een dame met erg veel pit. Ze doet niet onder voor een pup van 1 maand ouder of een volwassen berner senner. Als ze het ergens niet mee eens is, dan laat ze dit duidelijk aan de ander merken, hoe groot de hond dan ook mag zijn. Dat ze leergierig is, dat was al snel bekend. Ze leert erg snel en met de puppycursus gaat het heel erg goed. Ze is een goede leerling!
Binnenkort gaan we richting Hardenberg naar Pelle. Dus dat wordt een hele wereldreis voor Senna. We zijn erg benieuwd hoe ze op elkaar reageren en hoe Pelle er nu uitziet!


Woensdag 11 november 2009

Vandaag was er een wandeling in Oud-Beijerland met vader, moeder en twee dochters. Oftewel we hebben gewandeld met Boke, Sietske, Jiske en Symke. Het was heerlijk langs het Spui te lopen en ook de honden vonden het prima. Boke en Sietske zetten de pups met een grom op hun plek, als ze iets te dominant naar de ouders dreigden te worden. Verder hebben ze heerlijk gespeeld en gerend. Behalve Boke dan, die bekijkt het 'gedoe' allemaal eens van een afstandje en loopt rustig mee. Wel houdt hij steeds in de gaten of ze allemaal wel meekomen. Soms bleven Jiske en Symke stoeiend wat achter en dan bleef Boke staan. Het was heel leuk te zien, dat de pups goed reageerden op de roep van hun bazen. Ze kwamen vrolijk aanrennen. Maar ja, Symke won dan ook de eerste prijs aan het eind van de cursus Puppy-A. Binnenkort kun je hier een filmpje bekijken van de wandeling.


Donderdag 12 november 2009

Senna en Pelle elkaar weer ontmoet!! Patty kwam helemaal vanuit Breda naar Hardenberg. Patty heeft samen met Senna 45 minuten in de file gestaan. Rond 11.45 uWie is wie?ur kwamen ze dan eindelijk aan! Pelle hoorde een auto en begon te blaffen. Volgens Patty zou Senna, wanneer ze andere honden hoort blaffen, wat afwachtend zijn. Maar bij Pelle had zij dat helemaal niet! Eenmaal binnen begonnen ze direct te spelen. En wij maar foto's maken natuurlijk. Even later in de tuin verder spelen...... de hele tuin is één grote chaos geworden!! Met dank aan Senna en Pelle!
Na een uurtje hebben we samen met Senna en Pelle patat en een broodje kroket gehaald bij de snackbar in de buurt. Onderweg kwamen we een man tegen met een heeeeele grote hond. Pelle kende de hond al, en kan er goed mee overweg. Senna bleef even afwachtend staan en vond het daarna prima. De man vroeg direct of ze uit hezelfde nest kwamen, maar kon wel duidelijk verschil zien in grootte. Pelle is een echte reu, groot en breed. Senna is een mooi klein teefje met pit! Toen de lekkere hap klaar was zijn we weer terug gewandeld. Bij thuiskomst Pelle en Senna ook even eten gegeven. Senna had het eerder op dan Pelle en ze vloog direct naar de bak van Pelle om daar verder te eten.....tja dat mag natuurlijk niet. Dus Senna werd bij Pelle weggehaald zodat Pelle even verder kon eten. Wij gingen daarna rustig onze maaltijd eten en Pelle en Senna speelden gewoon weer verder. Buiten in de tuin...............wat werden ze nat en vies!!! Na het eten gingen we nog even met Pelle en Senna naar het bos. Hier hebben ze ook heerlijk gespeeld, stampen in de modder en de plassen.....het maakt allemaal niks uit....ze vonden het heerlijk!! Dikke vrienden zijn ze met elkaar!! Na een dik half uur, vies, nat en uitgeput, zijn we weer terug gegaan. Nog even wat gedronken, en daarna zijn Patty en Senna rond 15.15uur weer vetrokken naar Breda. Pelle en Senna hebben drie uur lang non-stop gespeeld!! Na deze mooie dag waren Pelle en Senna helemaal uitgeteld............en waren ze diep in dromenland!


Zondag 22 november 2009

Op vakantie naar Frankrijk.
Vrijdagnacht zijn we op vakantie naar Frankrijk gegaan, en natuurlijk niet zonder onze Akira. Het was een reis van 11 uur, voor ons best vermoeiend maar voor Akira was het heel best te doen. Akira heeft het grootste Akira in Frankrijk!gedeelte van de reis lekker in de bench liggen slapen. Onderweg is ze er uit geweest maar dat ging niet van harte. Het regende en daar vindt ze helemaal niets aan, dus hup de bench weer in en lekker doorgaan met slapen.
Bij mijn broer in Frankrijk aangekomen werden we met veel geblaf onthaald door Tommy en Chi-chi. Dit zijn de twee honden van mijn broer, ze zijn nu 8 maanden. Ze moesten laten zien dat dit hun terrein is. Akira heeft zich zeer onderdanig gedragen, dit maakte dat ze vlug was geaccepteerd. Dit heeft maar een dag geduurd en toen begon het spelen met elkaar. Af en toe nog een corrigerende snauw, maar voor de rest zijn ze dikke vrienden van elkaar geworden. Samen stoeien en ravotten en wandelen door de bergen en bossen. Klimmen en slootjes springen kan ze als de beste. Het is mooi te zien hoe stoer ze is. Ze durft de andere honden al uit te dagen om te spelen, dus geen angst, maar pit. We zijn hier nog een paar dagen en gaan dan weer naar huis. Het zal een gemis voor Akira worden maar we nemen haar echt weer mee naar Schoonoord. We kunnen haar niet meer missen.


Dinsdag 24 november 2009

Ibbe is een geweldig actieve, onderzoekende en hongerige pup. Hij groeit goed en weegt nu 11,6 kg. Als weDie heb ik uit......... gaan wandelen, circa een half uurtje, is hij niet moe te krijgen en bij thuiskomst kijkt hij je aan van was het dit nou! Ook wordt het al een beetje een echte man, hij heeft namelijk al twee keer geplast met een poot omhoog en stond er zeer verbaasd bij te kijken. Als er onbekende geluiden zijn begint hij te blaffen zowel overdag als 's nachts. Zoals jullie op de foto kunnen zien wil Ibbe ook op de hoogte blijven van het nieuws! Op de puppycursus gaat het redelijk, als hij geen zin heeft laat hij dat duidelijk merken en maakt Huub wanhopig, thuis gaat het namelijk super, maar ja het is een Fries!!!
Op de cursus vindt hij het veel leuker om te spelen met de andere honden. Bij het uitlaten op het veld is Ibbe een allemansvriend en wil met alle honden spelen en door iedereen geaaid worden, maar als wij het genoeg vinden en hem roepen en doorlopen volgt hij ons meteen, dus hij luistert toch wel goed. Wij vinden Ibbe een superhond en willen en kunnen hem absoluut niet meer missen.


Woensdag 25 november 2009

Afgelopen maandag hebben we Raya weer gezien en Alies ontmoet. We besloten te gaan wandelen samen in het Mastbos, maar dat besluit namen we toen het nog droog was. Eenmaal in de auto kwam de regen er met bakken tegelijk uit. We zijn toch gegaan en hebben een kleine ronde van zo'n 15 a 20 minuten gelopen. Nou ja, het was meer een soort survivaltocht door alle plassen en modder heen. Raya en Senna vonden het allebei ook helemaal niets. Echte dames, die houden niet van regen en al helemaal niet van vies worden! Volgende week gaan we weer een nieuwe poging doen en hopelijk is het dan beter weer.
Uno en SennaDe afgelopen week zijn we bijna iedere dag met Senna naar het Mastbos geweest. Ze vind het echt geweldig. Ze sleept er met de grootste takken en met bladeren spelen is ook helemaal het einde. Het tanden wisselen gaat vlot door en we hebben zelfs één tandje gevonden. We zijn benieuwd of we er nog meer gaan vinden, maar we vinden het al ontzettend leuk dat we er één hebben. Ze groeit ook hard en ondertussen weegt onze kleine meid alweer 10.8 kilo. Ze wordt al zwaar om in één keer 2 verdiepingen naar beneden te tillen, maar het gaat allemaal prima.
Senna is grote vrienden geworden met een van onze katten. Uno en Senna zijn haast onafscheidelijk. Ze liggen vaak samen in de mand van Senna of spelen samen. Senna krijgt ook regelmatig een uitgebreide wasbeurt van Uno of ze krijgt een paar kopjes. Evy is niet bang van Senna, maar moet ook niets hebben van dat lompe, wilde ding in huis. Evy gaat niet aan de kant voor Senna, maar zoekt haar ook absoluut niet op. Het is genieten en we zouden er nog hele teksten bij kunnen typen.. Ze is een ontzettend lieve en energieke hond en een waardevolle toevoeging aan onze 'roedel'.


Dinsdag 8 decemberimages/stories/ibbe als model.jpg 2009

Dat de Friese stabij een jachthond is dat was ons bekend maar dat ze het zo snel onder de knie hebben, wist ik niet. Afgelopen week was ik aan het wandelen met Ibbe. Op een gegeven moment kon ik hem niet meer ontdekken. Opeens kwam hij te voorschijn met een konijn in zijn bek. Dit konijn was al dood, maar hij wou het niet los laten, na diverse pogingen liet hij het eindelijk los. ik heb hem toen maar weer vastgemaakt. Ibbe loopt normaal altijd los, hij luistert goed. Een fluitje en hij komt direct." Prachtig ". Afgelopen week heeft hij ook de puppycursus met goed gevolg afgelegd. Als jongste hond deed hij het prima.
Bijgevoegd heb ik een foto van Ibbe als model. We hebben de kerstboom vandaag opgezet en hij vindt het zeer interessant al die ballen, ben benieuwd hoe veel er sneuvelen.


Zaterdag 12 december 2009

Ik wilde jullie even laten weten dat Senna met vlag en wimpel geslaagd is voor de puppycursus. Ik kreeg als feedback mee dat het een hondje is met veel potentie en dat ze graag voor me wil werken. We kunnen nog ver komen met haar, zeiden ze. Mooi commentaar dus.


Jiske uit Nieuw-BeijerlandWoensdag 23 december 2009

Het gaat erg goed met Jiske. Van de sneeuw kan ze geen genoeg krijgen. Leuk is het als ze andere honden uit de buurt tegenkomt waarvan ze er een aantal al goed kent. Ze rollen over elkaar heen door de sneeuw. De wandelingen worden steeds langer, zonder dat ze echt moe is. Ze snuffelt graag tussen het riet en langs het water. Het is echt een buitenhondje. Ook met de kinderen gaat het erg goed. Leonore laat Jiske de vaste tijden twee keer per dag uit.  Het eerste rondje doe ik rond 07.00 uur, ze weet al dat ze daarna eten krijgt.  Echt bijzonder om te zien hoe snel je aan bepaalde dingen gewend bent en structuur hebt. s’Avonds bijvoorbeeld dan gaat Gijs met haar na het avondeten een lange wandeling doen. Vorige week was hij ziek. Jiske begreep er niets van en bleef maar aandacht trekken “zo van hallo, je vergeet onze wandeling toch niet !”. Mevrouw kan ook heel onschuldig doen als ze iets doet wat niet mag. Het kerststuk op de lage tafel is al herhaaldelijk gemold. Als ze op dat moment wordt betrapt dan doet ze net of dat ze gek is. We zijn nog steeds hardstikke blij met haar en ze is niet meer weg te denken uit ons gezin.


Vakantie 2009

Op 19 december zijn we met Sietske vertrokken voor zo'n 16 dagen vakantie in Zuid-Italië en Oostenrijk. De afstand naar onze familie ten zuiden van Napels vergt een hele rit van zo'n 2200 km! We hebben de reis in drie etappes verdeeld en met Sietske achterin ging dat prima. Het was niet de eerste keer dat we een grote afstand met haar aflegden. Dus wisten we dat mevrouw, ook al wil je haar onderweg laten plassen in de buurt van een parkeerplaats, zij dat niet doet als 'de geur haar niet aanstaat'. Tijdens de vorige reis maakten we ons daar druk over, immers de hond moet toch wat doen! Deze reis hebben we het maar rustig aangekeken en ja wel hoor, als het haar bevalt is het geen probleem. Italië vinden wij een heerlijk land, maar het is niet bepaald een hondvriendelijk land. Onze ervaring is, dat honden niet mee naar binnen mogen in (weg)restaurants of pizzaria's. Voor Sietske betekende dit dat ze ook wel eens alleen in de auto bleef. Dat was de eerste keer dat we dat deden, maar het bleek geen probleem te zijn. Op de plaats van bestemming hebben we heel veel gelopen (o.a. over het strand). Het was goed weer (22 gr C. met Kerst!), dus konden we wel buiten op een terras zitten als we een cappuchino wilden drinken. Het is geen probleem om Sietske mee te nemen op het terras (kennelijk mocht dat wel), ze ligt rustig onder tafel. Rond de jaarwisseling waren we in Oostenrijk. Er lag minder sneeuw dan in Nederland, maar dat mocht de pret niet drukken! Wat heeft Sietske gesjouwd! En: de hond mocht overal mee naar binnen, ook als we 's avonds gingen eten. Ideaal! Inmiddels zijn we weer thuis en pakken de dagelijkse dingen weer op. Al met al waren het twee heerlijke weken.

rennen in Zuid-Italiësjouwen in Oostenrijk


Voor info: klik hierClubmatch 2010

Op zaterdag 10 april is de clubmatch van de NVSW. Wij werden aangenaam verrast door het bericht, dat onze pups Pelle, Ibbe en Senna hieraan zullen meedoen! Geweldig! Ook Sietske zal van de partij zijn, dus we zien elkaar daar. Overigens hoef je geen lid te zijn van de NVSW om aan de match mee te doen. Voor meer info: klik op het logo.


15 februari 2010

Senna febr 2010

Senna is gisteren loops geworden. Dus ongeveer zoals Sietske (rond 7 maanden). Verder gaat alles goed. We gaan regelmatig wandelen met andere stabij-eigenaren. Senna heeft ondertussen al een hele waslijst aan stabijen ontmoet. De foto's daarvan zijn allemaal te zien op de website van Senna. Senna geniet duidelijk van het wandelen en spelen met andere honden. Wij vinden het ook geweldig om te zien. Eind Januari zijn we een weekend weggeweest naar de Hoge Veluwe. Senna is mee geweest en vond het geweldig. We hadden de laatste dag sneeuw en daarmee was het plaatje compleet. De zaterdag van dat weekend had ik een puppymeeting gepland in de Edese Heide. Dit weekend is ze mee geweest naar mijn ouders, het gehele weekend. Hier is ze voor het eerst tussendoor alleen geweest, los en dit ging erg goed. Gelukkig maar!
Over een tijdje ga ik (Patty) misschien samen met Senna vrijwilligerswerk doen bij stichting Zorgdier. Hierbij ga je samen met je hond naar bijvoorbeeld een verzorgingstehuis o.i.d. Ik denk dat Senna hier erg geschikt voor is. Ze is echt een knuffel en een allemansvriend. Ik heb al verschillende stabijen gezien die dat verre van zijn. Of ik ook echt aan de slag kan met ons meisje is nog even afwachten.
Ondertussen weegt Senna alweer 16 kilo. Ze is klein tegenover de meeste andere teefjes van haar leeftijd, maar ze groeit netjes ongeveer 400 gram per week de afgelopen tijd. Mooi evenwichtig dus.


Pelle voorjaar 2010

22 maart 2010

Pelle heeft vandaag voor het eerst gezwommen!!!!!
Helemaal uit zichzelf!! We hebben flink geoefend, steeds de tak verder in het water gooien.
Wat geweldig om te zien!! En hij vond het helemaal geweldig!! Was niet weg te slaan bij het water. Wilde steeds weer zwemmen!! Pelle heeft vorige week zijn puppydiploma gekregen. En gaat nu voor de puberdiploma!


10 april 2010 Kampioensclubmatch NVSW te Zutphen

Wat een drukte met al die Fryske Hounen! Het was niet alleen een dag voor honden maar zeker ook voor de bazen en bazinnen: een gezellige en ontspannen ontmoetingsplaats. Ibbe en Senna deden mee bij de puppy's en Sietske in de open klas bij de teefjes. Het was leuk om elkaar weer te ontmoeten. Senna werd in haar klasse uiteindelijk vierde (Veelbelovend). Ibbe behaalde een 'Belovend' en Sietske een 'Uitmuntend'. Het lukte Dick niet bij de plaatsing Sietske netjes te laten lopen, dus bleef het bij een 'U'. Diezelfde dag heeft hij besloten 'ringtraining' te gaan volgen.


Terugkomdag van nest 200917april 2010

Vandaag was de terugkomdag in Oud-Beijerland. Het was voor ons als fokkers een feest om dit te mogen organiseren en de te kunnen zien hoe de pups gegroeid waren! Drie teefjes waren vandaag loops en londen er 'dus' niet bij zijn. Maar in twee gevallen waren de baasjes er wel bij. Geweldig! Na de koffie togen we naar het Zuidzijdse Bos voor een gezamenlijke picknick en wandeling. De zwemmers onder de honden lieten er geen gras over groeien. Ibbe ging voor het eerst echt zwemmen. Rond 15.00 uur kwam er een eind aan deze mooie dag en vertrok een ieder weer naar de eigen stee. Voor meer foto's klik hier.


Mei 2010Tosca mei 2010

Ha lieve mama Sietske,
Het is een beetje te laat, maar hier nog een foto van mij voor moederdag.
I waf you!!
xxx Tosca


Groepsfoto Fokkersdag 201025 september 2010 FOKKERSDAG

Vandaag was de fokkersdag in Zutphen, georganiseerd door de NVSW. Het was geweldig dat alle pup-eigenaren van ons nest en Ingrid met vader Boke er waren om dit nest te presenteren. Voor sommigen was het wel wennen om hun hond(je) in de ring te showen, maar het resultaat is om trots op te ziin. Keurmeester dhr. D. Loots concludeerde dat het een mooi homogeen nest is geworden, waarvan een aantal toch het wat ronde oog van pa hebben geërfd. Vader heeft zijn goede voorhand bij alle nakomelingen doorgedrukt. Een heel fraai nest. Zonder uitzondering met prima karakters. Reuen de moeite waard om in het fokprogramma mee te gaan. Klik voor het gehele verslag hier.


7 november 2010 Senna Nederlands Jeugdkampioen

Vandaag heeft Senna op de tentoonstelling in Bleiswijk met een 1U het Nederlands Jeugdkampioenschap behaald. van harte gefeliciteerd met dit resultaat. Dit is niet alleen te danken aan de mooie 'pup', maar ook aan het doorzettingsvermogen van de baasjes om dit resultaat te bereiken. Kijk voor meer informatie en foto's op de site van Senna Sietske Vandewagenschuur


8 en 9 april 2011 Senna bevalt van 10 pups!

Op 8 en 9 april is Senna Sietske van de Wagenschuur bevallen van 10 pups: 5 reutjes en 5 teefjes! Alles is prima verlopen. De ontwikkeling van de pups van Senna is te volgen op haar website.

22 november 2011 Senna behaalt BOB op Eurodogshow in Kortrijk (B)

Senna Sietske van de Wagenschuur (uit ons nest van 2009) heeft in Kortrijk op de Eurodogshow een 1U behaald, plus CAC, CACIB en BOB! 

Laatst aangepast ( dinsdag, 30 juli 2013 22:05 )