DekkingSietske.Sir

Op 28 december 2012 ons derde nest: uit de combinatie Sietske x Sir Tievo vd Eenhoornleijn. Klik voor meer info op één van de items in de balk hiernaast. De rapportage van de nestcontrole door de NVSW vindt u hier. Op 5 april 2014 was het gehele nest met vader en moeder aanwezig op de fokkersdag in Zutphen. De keurmeester kwam tot het oordeel: harmonisch nest. Het nestverslag is hier te lezen.

Sir Tievo van de Eenhoornleijn is een ontzettend lieve reu. Op 13 oktober werd Sietske loops. We volgden de fertiliteitsbegeleiding die Dierenkliniek Sleeuwijk biedt. Die begint met een vaginaaluitstrijkje om te beoordelen op groei van bacteriën. De uitslag daarvan luidde: geen behandeling noodzakelijk. Een geruststellende gedachte. Vervolgens start dan de cyclus van de progesteronbepaling. Deze was op 19 oktober nog heel laag: 0,5. Op maandag 29 oktober was het advies van de kliniek om woensdag 31 oktober voor de dekking te gaan met mogelijk een herhaling op 1 november.

Op 31 oktober is Sietske vervolgens gedekt door Sir Tievo van de Eenhoornleijn. De dekking is geheel natuurlijk verlopen. Aanvankelijk was Sietske heeeeeel bitcherig en snauwde ze Sir enorm af. Maar Sir gaf niet op en bleef met omtrekkende bewegingen Sietske benaderen. Toen de bazen binnen soep gingen eten waren de twee 'lovers' alleen buiten. En ja wel hoor, we hoorden wat gepiep, gingen vervolgens naar buiten en daar stonden ze: gekoppeld! 

STE2 STE

SleeuwijkEcho130 november 2012: We weten het zeker: Sietske is drachtig!

Vandaag zijn we naar de dierenkliniek in Sleeuwijk geweest om een echo te laten maken. Dat verliep allemaal zonder problemen, eerst wat scheren, dan wat gel (vond Sietske wel wat koud) en vervolgens op zoek. Er waren al direct 'pups' te zien. Dus we kunnen ons verder gaan voorbereiden op het komend nestje. We verwachten de pups eind december. Zeven tot acht weken later kunnen ze dan naar de nieuwe eigenaar. Zoals elders op deze site is te lezen, zijn wij verplicht om de helft van het aantal pups te bemiddelen via de pupbemiddeling van de NVSW. De andere helft kunnen we zelf bemiddelen. Heeft u interesse? Neemt u dan contact met ons op.

SleeuwijkEcho.2 Echo.Foto.nov12 

 Voor 'life'-beelden klik op: Filmpje

Dierenarts12.12Bezoek aan de dierenarts

Vandaag (12-12-12) zijn we voor een routine-onderzoek bij de dierenarts geweest. Omdat onze vorige dierenarts met pensioen is, hebben we een andere praktijk bezocht bij ons in de buurt om kennis te maken. Met Sietske was alles prima. Het is vandaag de 42e dag na de dekking en ze woog 22,5 kg. Ze maakt een gezonde indruk met een mooie glanzende vacht, aldus de dierenarts. We hebben ook over het vervolgtraject gesproken. Na de bevalling volgt er een controle aan huis en ook de enting van de pups zal t.z.t. aan huis worden gedaan. Dat vinden we prettig, want we gaan niet graag met pups die niet geënt zijn 'er op uit'. In de week na de Kerstdagen hebben we een vervolgbezoek afgesproken. Het blijft toch altijd weer spannend.

18-12-12 De werpkist wordt klaargezet DSC03091

Vandaag is Janneke met Sietske en Bente naar het Zuidbeijerlandse bos geweest. Ze hebben heerlijk gedold samen. Vanmiddag heeft een bevriende verloskundige nog even gauw een echo gemaakt en alles bleek te 'kloppen'. We zijn dus vol goede moed, maar het blijft toch altijd weer spannend. De werpkist is ook te voorschijn gehaald en klaar gezet. Omdat we dit keer niet alleen met Sietske te maken hebben, maar ook met Bente, richten we de ruimte voor de pups iets anders in. We zorgen er voor dat Bente de pups wel kan zien en ruiken, maar er niet bij kan komen. Hoe dat zich verder ontwikkelt en of we ze op deze manier gescheiden gaan houden zullen we bekijken. We wachten de reacties van de beide dames eerst maar eens af. Op de weegschaal van de dierenarts woog Sietske vorige keer 22,5 kg. Zojuist op onze eigen personen- weegschaal 24,5 kg. Kan natuurlijk komen door twee verschillende schalen, maar dat ze is aangekomen is duidelijk. Dat is trouwens ook heel goed te zien! Verder is het afwachten geblazen en geduld oefenen.

pup 18 dgn na dekkingBijna Kerst

De tijd gaat langzaam verder. En met de tijd groeit Sietske door. Het wandelen gaat nu echt in een aangepast tempo. Vanmiddag (23 dec) waren we in het bos aan de Borrekeen bij Zuid-Beijerland. We hebben een stukje in het tempo van Sietske gelopen. Bente heeft die afstand in dezelfde tijd wel vier keer afgelegd!

Gisteren hebben de medicamenten (die we hopen niet nodig te hebben) opgehaald bij de dierenarts. En we hebben een aanbod voor 'oppas' aangenomen voor Tweede Kerstdag, als we met het hele gezin bij onze dochter wat gaan eten (ook in Oud-Beijerland). We gaan nog steeds uit van een bevalling vlak voor de jaarwisseling. Pups worden doof geboren, dus die zullen niets merken van het vuurwerk. Sietske is daar nog nooit bang voor geweest, maar ja.... hoe zal dat nu zijn. Bente en Sietske slapen sinds vorige nacht gescheiden, maar wel in dezelfde ruimte. We houden alle deuren 's nachts open, dus eigenlijk 'kan ons weinig ontgaan'. In de loop van komende week beginnen we met het regelmatig temperaturen van Sietske. Alle lezers: fijne dagen toegewenst!

DSC03092 sietske231212

datum 8:00 14:00 20:00
26-12 37.8 38.1 37.8
27-12 37.7 37.7 37.9

De laatste loodjes....

wegen het zwaarst, zegt een bekend spreekwoord. Maar hoe zwaar is Sietske nu dan? Vanochtend maar eens gewogen en we kwamen uit op 25,4 kg (op onze eigen weegschaal). Sinds gisteren houden we de temperatuur van Sietske bij. Als de temperatuur met een graad zakt, is de bevalling vaak in aantocht (vorige keren zo'n 24 uur later).

DSC03101 DSC03095

28 december 2012

De temperatuurregistratie heeft dit keer ons geen informatie gebracht. Wellicht te laat begonnen met 'tempen'?  Vanochtend bracht de nieuwe dag ons 6 pups! (3 reutjes en 3 teefjes). Lees meer over de pups bij 'Pupverhalen 2012'

Alle pups zijn bemiddeld.

28 dec 2012

 

Laatst aangepast ( vrijdag, 25 april 2014 20:56 )