Tweede nest van Bente Sietske vd Wagenschuur

Op 2 mei 2015 is Bente gedekt door Marrondales Hessel (NHSB 2924411). De dekking is uitstekend verlopen. Ook bij deze combinatie waren onze vertrekpunten weer: gezondheid, het lage inteelt percentage en de mentalitiet van de de beide ouderdieren.

Bente: HD-A  40  Cataract: vrij

Marrondales Hessel: HD-A 33  ED: links en rechts vrij (Nederlands Jeugdkampioen)  Marrondales Hessel

Inteeltpercentage van de combinatie op 3 gen.: 0,39 %

Bekijk hier de stamboom van de te verwachten pups.

ALLE PUPS ZIJN BEMIDDELD!!!!

23 juni 2015: Hessel gehuldigd. Gesprekken met belangstellenden

Hessel is op 20 juni tijdens de Algemene Vergadering van de NVSW gehuldigd voor het behalen van het Nederlands Jeugdkampioenschap. Ook hebben we de afgelopen tijd gesprekken gevoerd met (mogelijk) toekomstige pupeigenaren. Met Bente gaat alles prima. Ze wordt nu wel heeeel dik en ze wil eigenlijk geen grote 'uitjes' meer. Ze moet wel vaker plassen, dus we maken vaak een kort rondje. Maandag gaan we een röntgenfoto laten Hessel.Gehuldigdmaken, zodat we precies weten hoeveel pups we kunnen verwachten. De echo heeft ons al wel een indicatie gegeven, maar dat is al weer even geleden. Deze week zullen we alles in gereedheid gaan brengen voor de komende bevalling (er staat al veel klaar). Bente slaapt al een dikke week in de werpkist. Vanaf zaterdag 27 juni gaan we haar drie keer per dag temperaturen. Als de temperatuur 1 graad zakt, worden de pups snel verwacht. We zullen de temperatuurlijst op deze site vermelden. We hebben inmiddels ook al assistentie voor tijdens de bevalling. Spannend!!!!


24 juni 2015: Toch geen röntgenfoto

We hebben bij nader inzien besloten toch geen röntgenfoto te laten maken van Bente en de pups. We willen haar en de pups toch liever niet bloot stellen aan röntgenstralen. We vertrouwen op de uitslag van de echo.

27 juni 2015: We zijn er klaar voor controle

Vandaag de laatste voorbereidingen getroffen. Bente heeft de werpkist gecontroleerd. We gaan nu echt aftellen. Het temperaturen is ook begonnen:

27 juni 37.8 38.2
28 juni 37.8 37.8
29 juni 37.7 37.8
30 juni 37.5 37.8
1 juli  PUPS!


1 juli 2015: Er zijn 8 pups geboren!

Ze zijn er. Na heel wat gehijg (ook door de warmte, maar vooral door de weeën) en gegraaf in de mand en kist is de eerste pup om 03.15 uur geboren. Omdat we het niet helemaal vertrouwd1 juli 2015en, hadden we Bente bij hoge uitzondering naar boven gedragen om bij ons die nacht op de slaapkamer te slapen. Van slapen kwam niet veel en toen rond 3 uur het gehijg echt veranderde, was even later de eerste pup er op de overloop. Daarna met de hele handel naar beneden en met redelijke tussenpozen werden de andere 7 geboren. De laatste om 13.45 uur. Kijk voor meer info op 'Pupverhalen 2015' . Binnenkort zullen we ook de webcam plaatsen. Wij hebben besloten de eerste twee weken (dus tot 15 juli) rust aan het nest te gunnen en dus geen bezoek te ontvangen.
Laatst aangepast ( zaterdag, 04 juli 2015 20:35 )